Útikalauz - 48 óra Milánóban divatimádóknak

2022.február.3.

Ez nem egy átlagos útikalauz, amiben elárulom, hogy Milánóban mi jót lehet csinálni egy hétvége alatt, hanem egy olyan útikalauz, amelynek segítségével megismered Milánó legdivatosabb helyszíneit.

A kötelező Milánói dóm meglátogatása mellett, szánj időt múzeumokra, helyi ételek és italok kipróbálására, rengeteg kávézásra, mert az olaszoknál senki nem tudja jobban, mi az a latte machiatto. És próbálj ki valamilyen pisztáciás desszertet vagy a tiramisut, mert hiába kapsz ilyet itthon is, nem ugyanaz.

Ha végeztél a “kötelező” körökkel, akkor vedd észre, hogy Milánó maga a divat, nem hiába tartanak itt évente legalább kétszer divathetet (nemcsak a ready-to-wear, hanem a férfi kollekciók is külön időpontot kapnak).

Ebben a cikkben összegyűjtöttem a divatkedvelők számára legfontosabb programokat és látnivalókat Milánóból. Divattörténelem, divatnegyed és egy kis divatfotózás.

Vogue Kiosk

Nincs olyan divatblogger, influenszer vagy csak egy divatimádó ismerősöd, aki milánói kiruccanása során ne posztolt volna erről a helyszínről. Csak keress rá a #VogueKiosk hashtagre Instagramon és máris megtalálod. Ugyan egy sűrű utca kellő közepén van, egy gyors fotó belefér, azután ajánlott itt megvenni a Vogue Italia legújabb számát.

A Vogue Kiosk pontos helyszíne: Corso Venezia 15. (a Dolce&Gabbana bolt előtt).

Armani Silos

Az Armani múzem 2015-ben nyitott. Már az épület, a belső terek és a színek tökéletesen visszaadják a Giorgio Armani által megálmodott stílust. A múzeum 3 emeletes, jelenleg a földszinten időszakos, Emporio Armani kiállítás van, a divatház 40. évfordulója alkalmából. Megéri meglátogatni, hiszen 3 emeletnyi divattörténelemmel találkozunk, amit a legfelső szinten egy digitális archívum egészít ki. Ebben megtalálod az Armani összes kollekcióját és rákerehetsz kedvenceidre vagy bármire, amire kíváncsi vagy. A kiállítás rendkívül látványos, szinte minden kiemelkedő ruhadarabot és kiegészítőt tartalmaz, így egy teljes kép tárul elénk a Giorgio Armaniról.

Az első Prada bolt

“Akad, aki közelebb hajolva az árakat böngészi, vannak, akik hangosan kommentálják a látványt, ám azt a kisebb, jobb felé eső bejáratot nem nagyon veszik észre.” Tibor Michaels: Prada - Az Ördög és a Szentetvíz című könyvének első bekezdéséből idéztem. Azt a jobbra eső ajtót és a fölötte lévő feliratot tényleg nem sokan veszik észre vagy ha igen, akkor nem biztos hogy tudják, mit kell nézni. Az az eredeti, legelső Prada bejárat a Galleria Vittorio Emanuele II üzletbe, amely a sok évvel ezelőtt, először megnyitott Prada üzlet emlékét őrzi. Divattörténelem a szemeid előtt.

Az első Gucci bolt Milánóban

A Gucci-ház című filmnek köszönhetően a Gucci története sokkal izgalmasabbá vált, viszont a divattörténelmük nem Maurizio Guccival kezdődött, hanem Guccio Guccival 1920-ban, majd a fiaival folytatódott és a rengeteg bolttal a világ minden táján. Köztük az első milánói bolttal a Via Montenapoelonén, amelyet Rodolfo Gucci nyitott 1951-ben. Azóta persze több Gucci is van a városban, de ez legyen a legfontosabb úticélod!

Quadrilatero d’Oro/Quadrilatero della moda - “Az Arany négyszög”

Az abszólút divatélményért maradj az első Gucci bolt utcáján és annak környékén, ha Milánóban jársz. Ha már az feltölt, hogy a világ legnagyobb neveinek üzletei között sétálhatsz, akkor itt nem fogsz unatkozni, hiszen mindenki itt van, aki számít és olyan művészi kirakatokkal, amelyeket még nem láttál!

“Az Arany négyszöget” a Via Montenapoleone; a Via Allessandro Manzoni; a Via della Spiga; és Corso Venezia alkotják és a Dolce&Gabbana, Bottega Veneta, Versace, Cartier és Alexander McQueen csak néhány név, amelyeket említek.

Kellemes 48 órát Milánóban!

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban