Tavaszi divat: íme a GLAMOUR Women of the Year díjas Varga Viktória új kollekciója

2022.április.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Megjelent a VIKTORIAVARGA BUDAPEST 2022-es tavasz-nyári Guemassa kollekciója, mely a marokkói kultúrából merített inspirációt. A “Guemassa” egy marrakeshi sugárút, a kollekció névválasztása az utcák sokszínűségét és egyben a marokkói nők eleganciáját idézi. Modern felfogás a könnyed luxusról Marokkó tradicionális kultúrájával, egzotikus misztikusságával és jellegzetes, domináns színeivel vegyítve.

Izgalmas színek, anyagmegmunkálások jellemzik a magyar divatmárka darabjait, melyek örömet csempészhetnek a mindennapjaidba
Izgalmas színek, anyagmegmunkálások jellemzik a magyar divatmárka darabjait, melyek örömet csempészhetnek a mindennapjaidba
Fotó: Viktoria Varga
Egy ilyen színes kaftánt nagyon sokféleképpen viselhetsz a tavasszal és a nyáron, és pont azt a szabadságot jelenti majd a mindennapjaidban, amire vágysz!
Fotó: Viktoria Varga

A tervezőre jellemző exkluzív szabászati megoldások sok kifinomult kézimunkát igénylő technikával ötvözve, különleges színérzékkel társítva alakítják a végső összképet. A friss, könnyen viselhető nyárias darabok imádnivalók, a sziluettek rendkívül változatosak, legjellemzőbbek az A-vonalú ruhák, kaftánok, szoknyák midi és maxi hosszban, palazzo nadrágokkal kombinálva. A rétegezett outfitek teszik modernné a kollekció darabjait. A kollekció színvilágát a fűszerpiacok színpompája, a különböző tradicionális és gazdag marokkói textúrák és a helyi kézművesek történelmi alkotásai adták.

Széles színpalettában jelennek meg a marokkói, forró napsütésre emlékeztető élénk narancssárga és a Marrakesh várost körülvevő fal piros monokróm árnyalatai, valamint hangsúlyosak a Marokkó utcáinak jellegzetes, kék falai és annak különböző árnyalatai, mint a kobaltkék, a kékes lila és a tengerészkék. Ezek a helyi tradíció szerint az ég és a mennyország szimbólumai a spirituális életre való emlékeztetőül szolgálnak. Az erőteljes színeket a fehér, a púder és a beige pasztell árnyalatai egészítik ki és teszik harmonikussá.

Jöhet egy darabka mennyország a ruhatáradban és a megjelenésedben?
Fotó: Viktoria Varga

A kulcsdarabokban megjelennek a különböző marokkói motívumokat leképező Viktória által kísérletezett kézi technikák, melyek izgalmas felületeket hoznak létre. Marrakesh hangulatát idézi a subázási technikával díszített szoknya és kis kabát. Az ellentétek harmóniáját figyelhetjük meg az anyagok és formák kombinálásában, hogyan működik együtt a hernyóselyem szőttes ötvözésében. A signature szalagfűzés látványos technikáját használva készültek a kollekció egyedi kabátjai.

Az organzával végzett kísérletek eredményeként létrejött elegáns, alkalmi ruhák teszik teljessé a kollekciót. Az anyagoknak így kialakuló esztétikus rendezetlensége a marrakeshi Majorelle kert növényzetének sokszínűségére utal. Továbbá a kollekcióban szereplő kifinomult és a könnyed luxust reprezentáló selyemruhák mintáját a földi mennyország érzését keltő Majorelle kert színpompás és nem mindennapi trópusi virágai inspiráltak, mint a kollekció ékkövei teszik teljessé a marokkói kultúra ihlette Guemassa-t.

A Viktoria Varga egyik ligsikeresebb modellje most ebben a csodálatos királykék árnyalatban is megrendelhető
Fotó: Viktoria Varga

A ruhadarabok figyelemfelkeltően gazdag formavilágú és textúrájú, különleges színkombinációjú összeállítások. A kollekció húsz öltözékét kézzel készített hangsúlyos ékszerek és turbánok teszik még teljesebbé, valamint marokkói bőrpapucsok egészítik ki.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője