Vérző fejű zombi az első sorban

2011.szeptember.21.

<ŁŁŁ/>ŁŁŁA Cibeles Madrid Fashion Week idén egy kicsit álmosabb, mint az előző szezonokban tapasztaltam. Nincs tele a sajtóval szemben lévő első sor hírességekkel, nem verekednek a helyekért a különböző bemutatókon. !* br *!

Lakatos Márk és a vérző fejű zombi
Lakatos Márk és a vérző fejű zombi

Talán csak Amaya Arzuaga kollekciójára telik meg úgy a terem, hogy a lelátókon álló tömeg már-már veszélyesnek tűnik. Hiába, ő a legnagyobb sztár jelenleg, és nem csak a hazai spanyol vizeken. A párizsi divatkamarának is tagja, ott is bemutat, persze egy egészen más kollekciót, mint Madridban. A spanyol krízisre hivatkozva már második szezonja az AA by Amaya Arzuaga vonalát hozza a Madrid Fashion Weekre, ami a jellegzetes tervezői DNS-t - nevezetesen a rétegzett, hajtogatott, origami típusú volumenek - ugyan megmutatja, de nem ad teret annak az úttörő, formakereső hitvallásnak, ami Amaya-ra jellemző. Amikor megkérdeztem tőle, hogy ez miért van, azt válaszolta: Nincs most lehetőség a művészetre. El kell adni.

Amikor megtudtam, hogy Elisa Palomino két nappal a madridi show után Londonban is prezentálja kollekcióját, egyből riasztottam _blank>Maróy Krisztát, a Glamour főszerkesztőjét

Lakatos Márk és a vérző fejű zombi

Elisa Palomino show-ja - Kattints a képre a galériáért!

A spanyol divat underground fenegyereke, Davidelfín idén nem megy New Yorkba, hanem újra szervezi erőit és főnixmadárként újjászületve készül a 2012-es újbóli ostromra a Nagy Almában. Az idei kollekció csupa fény és szín volt, persze azzal a szemtelenül provokatív csavarral, ami rá jellemző. A sport chic és a pin-up stílus keveredéséből született meg a jövő nyári szezon tendenciája, ami persze kicsit a Lacoste új reneszánszát is eszünkbe juttatja. Aktív meleg underground figuraként David fiú ruhái mindig olyanok, mintha egy a Chueca-ban , ami Madrid trendi meleg negyede, található vagány galéria, vagy egy "edgy" lounge fiú közönségének a ruhatára vonulna fel. Modelljeit is gyakran saját barátai közül válogatja ki.

Lakatos Márk és a vérző fejű zombi

Davidelfín bemutatója - Kattints a képre a galériáért!

A show előtt persze összefutottam Rossy de Palmával, Almodóvar ikonikus színésznőjével, akit egyből fel is köszöntöttem szülinapja alkalmából. Rossy új divatprojektbe vágott: fehérnemű-kollekciót tervezett az Andres Sardá márkának, melyet olyan elegáns helyeken fognak árulni, mint a párizsi Le Bon Marché.

Lakatos Márk és a vérző fejű zombi

Rossy de Palmával - Kattints a képre a galériáért!

A Cibeles Madrid Fashion Weeken az első sorban vannak azért érdekes vendégek. Kevesebb idén a travszti, viszont ott volt megint Alaska, aki Almodóvar első "chica"-ja, azaz csaja volt?mármint színészi értelemben. Amikor megkérdeztem tőle, hogy mit is gondol a legújabb Almodóvar lányról, Elena Anaya-ról, azt mondta: "Én az elsők között voltam Carmen Maurával. Akkor még nem volt ez dicsőség. Sok kritika ért miatta. Most már persze aranyéremnek számít. Manapság minden csaj Almodóvar-lány akar lenni?bármi áron." Mellette foglalt helyet férje, az excentrikus rocksztár, Mauricio el Vaquerizo, aki Ibizán borzolta a kedélyeket, és akinek kedvenc viselete általában egy csinos stiletto?talán Prince hatására.

Viszont egy dolgot nem értettem. Miért ül mellettük egy vérző fejű zombi az első sorban? Kezdtem dekódolni a sejtelmes üzenetet. Arra gondoltam, hogy ez azt szimbolizálja, hogy a divatbemutatók sznob közönsége, akik a fogyasztói társadalom véglényeiként, nyáladzva és vérezve pózolnak a divathét bemutatóin, milyen éles kontrasztban állnak, Davidelfín friss, jövőbe néző, cool fiataljaival, akik a vidám színekben tobzódó kollekcióban haladnak egy új kor felé.

Kattints a képre a galériáért!

Lakatos Márk és a vérző fejű zombi

Kapcsolódó:

Ez is érdekelhet

5 gyors otthoni szépségápolási trükk a puha és ragyogó bőrért

5 gyors otthoni szépségápolási trükk a puha és ragyogó bőrért

G-Életstílus

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Megérkezett a this is Redy x Kozma Rita plus size menstruációs bugyi kollekció

Divathírek

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?

Vélemény: Jogosan viselhette Kim Kardashian Marilyn Monroe ruháját a Met gálán?