Villáminterjú Rajnai Rebekával, a Larinne blog írójával

2013.július.12.

Rajnai Rebeka blogját már egy ideje figyelemmel kísérjük. Ha naponta igényes, különleges hangulatú és inspiráló képeket, zenéket szeretnétek, akkor mindenképpen figyelmetekbe ajánljuk a "szépségek és jóságok gyűjteményét", a Larinne blogot . Most sikerült elcsípnünk egy villáminterjú erejéig Rebekát, aki egyébként divattervezést tanul:

Mi hiányzik a sikerhez legjobban a magyar divattervezőknek?

A magyar tervezők rettentő nehéz helyzetben vannak, kicsi a piac, a textilipar teljességgel hiányzik, és abban sincs még nagy gyakorlatuk, hogy hogyan kommunikálják a vásárlók felé a márkájukat, hogyan használják fel hatékonyan a technika adta lehetőségeket. Mindezek ellenére egyre több fiatal mer belevágni a brand-építésbe (úgy csodálom a bátorságukat!), és egyre többen nagyon komoly sikereket érnek el.

A kedvenc dizájnkoncepciód?

Teljesen a hangulatomtól függ, de a legtöbbször az egyszerű, kedves dolgok tudnak megragadni.

Dori Tomcsanyi, 2012 tavasz-nyár

A kedvenc saját tervezésed?
A háromdarabos diplomakollekcióm. Középkori páncélok sziluettjéből és lemezes szerkezetéből indultam ki - szerettem volna nőiessé, légiessé formálni ezt a nehéz hatású, erőt szimbolizáló ruhadarabot. Elsősorban a formára figyeltem, és alternatív anyaggal, műanyag fóliával dolgoztam, így ezek csak látványruhák, de alig várom, hogy egy hordhatóbb kollekciót is készíthessek (a blogomon meg lehet nézni a diplomámról készült fotókat).

Fotó: Rácmolnár Milán

A leginspirálóbb dolog a számodra?
Felsorolhatnék rengeteget, például gyakran nézegetem a legújabb kollekciók fotóit, vagy művészeti albumokat, nagyon szeretek sétálni a városban, de az az igazság, hogy az ihletett állapot nálam teljesen hirtelen, kiszámíthatatlan módon jön. A legjobb ötleteim mindig váratlanul kólintottak fejbe.

Kedvenc modelled?
Körmendi Csilla. A vöröshajú, édes modellel ráadásul már volt szerencsém találkozni is, a személyisége is éppen olyan elbűvölő, mint a fotókon, vagy a kifutón (Tomcsányi Dóri 2012-es nyári kollekciójának fotói például hipercukik!).

Fotó: Gönczöl Gergő

Kedvenc zenéd?
Általában a legújabb felfedezettem az épp aktuális kedvenc. Ezeket egyébként mindig megosztom a blogomon is, minden bejegyzéshez jár egy, a hangulathoz illő zene. Újabban pedig mixeket is gyártok, elég buzgón, különböző témákban – a legutóbb igazi nyaralós playlistet állítottam össze, itt meghallgathatjátok.

Larinne blog

Kedvec úti célod?

Ahol már egyszer jártam, oda mindig szívesen visszatérek, mert nagyon könnyen beleszeretek egy-egy vidék hangulatába, és az ott szerzett szép emlékek is visszahúznak. Párizs, Bécs és Olaszország mindig a kedvenceim lesznek, de ugyanúgy szeretem a magyar tájakat is, a Balaton környéke például örök favorit.

Fotó: Instagram@rajnairebeka

Kedvenc hétvégi programod?
Mivel a hét folyamán a rengeteg feladat, és össze-meg-vissza való rohangálás eléggé kimerít (melyikünket nem…) ezért amellett, hogy a barátaimmal találkozom, nagyon szeretek otthon is sok időt tölteni a családommal. A vasárnap nálam mindenképp a szellemi feltöltődésé.

Kedvenc ételed, italod?
A pizzákért eléggé odavagyok, beleszámítva a magyar változatát is, a langallót. A reggeleket egy szuperédes tejeskávéval kezdem, napközben pedig leginkább vizet iszom.

Van új szerinted a nap alatt?
Egyetértek Salamon meglátásával, szerintem nincs. Nyilván rengeteg technikai újítás, modern eszköz áll a rendelkezésünkre, de az igazán lényeges dolgok nem változnak.

A Larinne blogot és Rebekát itt követheted:

Blog - http://larinne.blogspot.hu/
Facebook oldal - https://www.facebook.com/Larinneblog
Tumblr - http://lorinandlillia.tumblr.com/
Instagram - http://instagram.com/rajnairebeka


Ez is érdekelhet

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

„1 hónappal az esküvőm előtt derült ki, hogy megcsalt a vőlegényem"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói