Viseld te is a JANKA ünnepi kollekcióját karácsonykor!

2021.december.21.

Ha már ünnepi csillogás, akkor JANKA ünnepi kollekció, ami elegáns, feltűnő, nem csak egy alkalommal viselhető és magyar tervezésű. Németh Janka idén mutatta be első férfi és női ruhákból álló kollekcióját, most pedig elérkezett az idő egy univerzális, időtálló, de az ünnepekre tökéletes kapszula kollekció megalkotásához.

Németh Janka és Eszter tervezők
Németh Janka tervező és modellje, a testvére Eszter

Gyakran esünk abba a hibába, hogykarácsonyra és szilveszterre olyan ruhadarabokat vásárolunk, amelyeket valószínűleg más alkalommal nem fogunk felvenni. Németh Janka magyar tervező viszont egy olyan ünnepi kollekciót álmodott meg, ami könnyen viselhető a kollekción kívüli ruhadarabokkal is és a későbbiekben tökéletes, ha színházba, szülinapi buliba vagy bármilyen rendezvényre mész.

A kollekció 7 darabból áll, köztük találunk olyan darabokat is, amelyekhez Janka a Modell Divatiskola képzésén a vizsgakollekciójához használt megmaradt anyagokkal dolgozott. Egy jó példa a “no waste” szemléletmód alkalmázásra.

Az ezüst és arany színekben pompázó toppok, nadrágok, szoknyák egymással és egyszerűbb, már meglévő darabokkal is könnyen viselhetők, így bármikor előveheted már meglévő kedvenc farmerod vagy fekete pólód, hogy a hétköznapokban is könnyen tudd hordani a ruhadarabokat.

A kollekció megjelenése után szinte azonnal felkeltette Puskás-Dallos Peti figyelmét, aki meg is lepte feleségét, Puskás-Dallos Bogit egy szettel. Természetesen ezt is a Jankával készült interjúból tudtam meg, amiből most még több infó derül ki a JANKA ünnepi kollekcióról.

Mi inspirált egy karácsonyi és szilveszteri kapszulakollekció megalkotásához?

Az ünnepi kollekciót a karácsonyi csillogás, valamint a szilveszteri tűzijáték inspirálta. A december számomra maga a ragyogás, amikor a hideg, zord idő ellenére is, van valami melengető érzés. A város is fényekbe borul, úgyhogy miért ne ragyoghatnánk mi is ebben az időszakban?! A másik fontos dolog pedig a kényelem. Rendkívül rá tudja nyomni a bélyegét a hangulatunkra, ha olyan ruhát viselünk, amelyben feszengünk, ha folyton igazgatni kell magunkon, hogy az tökéletesen álljon rajtunk. Úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy önfeledten élvezhessük a Karácsonyt és ünnepelhessük az új évet, kényelmes és egyben elegáns ruhát érdemes viselnünk. A JANKA ünnepi darabok pedig tökéletesen megtestesítik mindezt.

Hány darabból áll a kollekció és mi jellemző a szabásra, a stílusra, a színekre?

A kollekció 7 különálló darabból áll, amelyek nagy része egymással, szettként is viselhető. A tervezésnél mindig figyelek arra, hogy a lehető legtöbb darab egymással is jól kombinálható, valamint a meglévő ruhatárunkba is beilleszthető legyen.

Az ünnepi kollekció is a jól megszokott JANKA stílusban készült. Egyenes, letisztult szabásvonalak jellemzik az egyes ruhadarabokat. A színek a karácsonyi fények ragyogását valamint az éjféli tűzijáték vibrálását jelképezik. Nem szeretem a sokat mutató, nagyon szűk ruhákat, mivel úgy gondolom, hogy egy visszafogottabb darabot viselve is lehetünk nőiesek és csinosak.

Milyen anyagokat használtál? Ha jól tudom volt olyan ruha, ami korábbról megmaradt anyagokból készült.

Ahogy említettem, a szabásra a visszafogottság jellemző, azonban, ahogy a legelső kollekciómban is megfigyelhető, szeretem az egyedi darabokat is. Így született meg a FUTURE szoknya és a hátán kivágott felső is, amelyek nem csak a különleges fazonjuk miatt szembetűnőek, hanem anyagukat tekintve is! A szekrényemben kutatva bukkantam a Modell Divatiskolában a vizsgakollekciómnál fel nem használt, megmaradt anyagra.

Aki ismer az tudja, hogy semmit nem szeretek kidobni. Így teszek az anyagoknál is. Még a legkisebb, lehulló darabot is elteszem, hátha a jövőben szükségem lesz rá. És így történt ez most is.

A vizsgakollekciómat a futurizmus inspirálta, innen is a FUTURE elnevezés. Ezzel szerettem volna egy kicsit visszanyúlni a kezdetekhez. A kollekció többi darabjánál is különlegesebb anyagokat választottam, amelyek jól kompenzálják a visszafogott fazonokat.

Kiknek szánod a ruhákat? Láttam, hogy Puskás-Dallos Bogihoz is eljutott a kollekciód, ez milyen érzésekkel tölt el?

Azoknak ajánlom, akik szeretik a kényelmes és egyedi viseletet, valamint akik előnybe részesítik az egyszerű, de nagyszerű darabokat. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy a rengeteg vásárlóim között tudhatom Puskás-Dallos Bogit is. Amikor Peti felkeresett, hogy az arany szettel szeretné meglepni Bogit, már magam előtt láttam rajta és tudtam, hogy jó választás volt számára. Hasonló karakterű személyeken tudnám elképzelni a kollekció többi darabját is, akinek a személyisége is tökéletesen tükrözi a JANKA stílust.

Neked személy szerint melyik a kedvenc szetted a kollekciódból?

Minden egyes darabot nagyon szeretek, hiszen csak úgy tudok hiteles lenni, ha olyan ruhákat alkotok, amiket én is szívesen hordanék.

Egyet viszont kiemelnék, az pedig a fekete flitteres egybe ruha. Magasított nyakának köszönhetően, azon se kell agyalni, hogy milyen ékszerrel kombináljam, hiszen a flitterek elég ragyogást biztosítanak. Ebben a ruhában nem kell feszengenem, Karácsonykor pedig annyit ehetek, amennyit csak szeretnék, hiszen a ruha bő szabása lehetővé teszi, hogy ne kelljen behúznom a hasam.

A kollekció darabjait ezen a linken tudod megnézni: https://www.jankashop.com/

Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról