Visszatér a "90-es évek szupernője!

2011.november.25.

A 90-es évek a MTV-nek hála a popzene, és szupermodellek aranykora volt.

Az időszak kitermelte a maga sztárjait, az akkoriban nevesnek számító modellek ma sem csupán kiöregedett egykori manökenek, hanem még mindig egyet jelentenek a női szépséggel. Gondoljunk csak bele, a szezonról-szezonra felbukkanó fiatal modellek, amilyen hirtelen építenek karriert, néhány évad után ugyanolyan hirtelen tűnnek el. Claudia Schiffer, Christy Turlington, vaqy Cindy Crawford nevét és arcát ma is mindenki ismeri, még azok is, akik nem foglalkoznak a divattal.

A szupermodell generáció egyik emblematikus alakja volt Nadja Auermann is, aki platinaszőke hajával, és hihetetlen hosszú lábaival kitörölhetetlenül része az aranykornak. A német szépség karaktere elbírta azt is, hogy egyfajta modern Marlene Dietrichként szerepeltessék, ugyanakkor emlékezetes 94-es címlapján a legendás fotós, Richard Avedon valóságos földönkívüli szupernőként ábrázolta. Auremann fagyos szépsége már a neopunk korszakot is megelőlegezte, a német szupermodell múzsája ennek az irányzatnak.

Kattints a képre és nézd meg Nadja Auermann legemlékezetesebb címlapszerepléseit!

galeria"); return false;" href="/galeria/1150">

1999-ben született meg Nadja Auermann kisfia, és ezután a szőkeség látványosan visszavonult, és már csak egy-egy alkalomra tért vissza a kifutóra, vagy a divatmagazinokba. A divattól azért persze nem szakadt el végleg, hogy is tehette volna, amikor Németországban máig igazi példaképnek tartják, jó példa erre a 2007-es Vogue címlapja is! Szerepelt néhány német filmben, és saját parfümmel rukkolt elő.

Egy jó ideje nem láthattuk címlapon, de most az Achtung magazin borítóján visszatért! Idén szerepelt egy cannes-i divatbemutatón, és már ott is megmutatta, hogy hiába lépett idén a negyedik x-be, legendás alakján ma sem lehet hibát találni.

Ez is érdekelhet

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói