Ünnepeld a divatot menő budapesti programokkal és a GLAMOUR-ral!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A W Budapest augusztus végén a divatot ünnepli: Nanushka-kollaborációval és a Faces of Budapest nyitóeseményével helyezi főszerepbe a lokális kulturális értékeket.

Nanushka installáció a W Budapest hotell halljában
Nanushka installáció a W Budapest hotell halljában
Fotó: GLAMOUR

Érdekel a divat és a sikeres emberek? Egy inspiráló eseményre invitálunk a W Budapest hotelbe, a Budapest Central European Fashion Week keretében. Hallgasd meg, mit mondanak a divat legnagyobb magyar sztárjai a sikereikről, a céljaikról.

Installáció, hagyományok, modern szemlélet

A Magyarországon júliusban debütáló W Budapest augusztus végén a divat témáján keresztül, Nanushka-kollaborációval és saját, most induló rendezvénysorozatával, a Faces of Budapesttel száll be a város kulturális és társasági életének felpezsdítésébe. A világsikerű magyar divatmárkának - a Budapest Central European Fashion Week alatt - augusztus 28-a és szeptember 14-e között legújabb, Kopjafa nevet viselő kollekciója kerül kiállításra egy installáción keresztül, a W Budapest előterében.

Ahogy a Marriott International részeként működő W Hotels-lánc többi tagja, úgy a W Budapest is merész, izgalmas helyi inspirációkból építi fel designját és keresi a kapcsolódást a lokális márkákkal. Ebben a szellemben jött létre a Nanushkával való együttműködés. A közös nevezőt a W Budapest és a Magyarországról induló, nemzetközi divatmárka között a két brand DNS-ének hasonlósága jelenti: alapvető ihletforrásuk a magyar kultúra, valamint a modern és a történelmi, a régi és az új elemek társítása. Ez a koncepció kel életre a fontos magyar kulturális vonatkozással rendelkező Kopjafa kollekcióban is. Az eredetileg Székelyföldről származó, 500 éves hagyománnyal rendelkező kopjafa a modern történelemben az elhunyt személyes jellemzőit megjelenítő sírjelből – maradandó kulturális tárgyként - az örökség szimbólumává fejlődött. Az ezekhez az egyedi tárgyakhoz kapcsolódó kézműves hagyományt értelmezi újra a Nanushka modern design-nyelven.

A Nanushka kopjafa kollekciója a székelyföldi kopjafákat használta fel modern designjában

A W Budapest design-narratívájában a régi értékek jelen szellemiségű ünneplése olyan elemekben valósul meg, mint például a magyar származású Harry Houdini ihlette, titkos terekbe vezető rejtett ajtók a hotel fürdőjében, ahol a vendégek megpihenhetnek, kiszabadulhatnak a nyüzsgő városból. Emellett – egyebek között – ihletadó volt még a hazai sakkhagyomány, a Budapest Gambit, mint nevezetes sakk-nyitólépés, vagy igazi nemzetközi ikonként Gábor Zsazsa is, aki a retró csillogás forrásául szolgált a belsőépítészeti elemek megálmodásánál. Maga a Világörökség részét képező épület, a Balettitézet egykori otthona is hordozza azt fontos hagyatékot, mely most 21. századi, friss, ugyanakkor a történelmi hagyomány előtt tisztelgő értelmezésben születik újjá.

Kihagyhatatlan kerekasztal-beszélgetés

A W Budapest másik fontos augusztusi kultúrprojektje, saját szervezésű kerekasztal beszélgetés-sorozata, a Faces of Budapest nyitóeseménye, amely a BCEFW hivatalos eseménye is. A negyedévente egy alkalommal megrendezésre kerülő beszélgetésekkel a W Budapest a kultúrát előremozdító ötleteknek, együttműkődéseknek biztosít platformot, sokszínű közösséget épít Budapest inspiráló embereinek bemutatásán és a szabad eszmecsere fórumán keresztül. A Humans Of New York ihletéséből születő széria már első alkalmával is Budapesthez különleges módon kötődő embereket vonultat fel.

Az esemény moderátori szerepét a Glamour főszerkesztője, Maróy Krisztina fogja betölteni. Meghívott vendég lesz Tombor Zoltán fotográfus, Merő Péter divattervező, Molnár Nini táskatervező és márkatulajdonos, valamint a Nanushka társtulajdonosa, Baldaszti Péter.

A beszélgetést augusztus 31-én, csütörtökön 18 órakor hallgathatod meg a W Budapest hotelben, ahol szeretettel várnak. Itt tudsz regisztrálni.

A W Budapest tehát a divathéthez kapcsolódva, első körben a divat témáját fókuszba helyezve, rögtön két attrakcióval ad – szó szerint is - teret a budapesti kulturális értékek ünnepléséhez. Nézd meg ezt a csodás épületet, hallgasd meg a magyar alkotókat és búcsúztasd stílusosan a nyarat Budapest szívében!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Sydney Sweeney aprócska bikiniben nyitotta meg a nyarat

Sydney Sweeney aprócska bikiniben nyitotta meg a nyarat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

4 dolog, amit muszáj leellenőrizned a fényvédő címkéjén, mielőtt megveszed (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)