Cipőt vásárolnál a karantén alatt? Mutatjuk, mire kell odafigyelned

2020.április.21.

Buza Dani neve nem ismeretlen a legnagyobb cipőőrültek körében, hiszen elképesztően széleskörű tudással rendelkezik a streetkultúráról, és olyan egyedülálló cipőgyűjtemény tulajdonosa, amit még Carrie Bradshaw is megirigyelne, csak ő sneakerekben utazik. Dani emellett sikeres vállalkozó is, aki egy székesfehérvári kis üzletből indult, mára pedig a legnépszerűbb kosárcipőkkel foglalkozó bolt, a Rapcity tulajdonosa. Tőle kaptunk néhány hasznos tanácsot ahhoz, hogyan érdemes biztonságosan vásárolnunk a koronavírus alatt is.

Cipőt vásárolnál a karantén alatt? Mutatjuk, mire kell odafigyelned
Fotó: Unsplash

Dani 13 éves korában kapta meg az első különlegesebb cipőjét, egy Nike Air Jordan XIII Low "Navy-t", azóta pedig olyan szaktudást szerzett a témában, hogy nyugodt szívvel támaszkodhatunk rá, ha elakadnánk a cipővásárlással. Most, a koronavírus miatti korlátozások idején ez pedig könnyen előfordulhat, hiszen az otthonunkat sem tanácsos elhagyni, nemhogy egy plázában cipőket próbálgatni. A járvány hatására az üzletek többsége bezárt, vagy rövidített nyitvatartási idővel várja a vásárlóit, így az online értékesítések száma ugrásszerűen megnövekedett, de most sem kell lemondanunk a divatos vagy éppen különleges kiegészítőkről, sőt!

Dani szerint az alábbi néhány egyszerű tippet célszerű mindenkinek betartania:

Érdemes alaposan átgondolni, pontosan milyen cipőre van szükséged! Mire kitörünk a karanténból, vélhetően már tombolni fog a jó idő, így jöhetnek a világos, akár kényes, nyárias színű, vékony, szellőző anyagból készült lábbelik. Azt is tartsátok szem előtt, hogy normál körülmények között napi hány órát viselnétek a megvásárolni kívánt cipőt, és milyen távot terveztek benne megtenni. Ezek erősen meghatározzák, hogy milyen légáteresztő képességet és talpminőséget válasszatok.

A koronavírus miatt érdemes több webshop kínálatát is lecsekkolni, mert számos gyártó és viszonteladó kedvezményes áron kínálja a cipőket ebben az időszakban. Most egész komoly összegeket lehet megspórolni egy-egy jól elcsípett ajánlattal!

A megfelelő méret kiválasztásánál mindig a belső talphosszt vegyétek alapul! Ezt egyszerűen úgy is megtehetitek, hogy az egyik kényelmes cipő nyelvében található címkén megnézitek a talphosszt, ami általában centiméterben van megadva, vagy egy mérőszalaggal könnyen lemérhetitek a cipő belsejéből kivett talpbetétet. Akik pedig egy adott cipősorozat, mint például az Ultraboost vagy a Yeezy legújabb darabjait gyűjtik, nyugodtan hagyatkozzanak az előző megvásárolt modell méretére, ezeknél nem kell nagy eltéréssel számolni.

Vásároljatok olyan webshopokból, ahol van lehetőség a térítésmentes cserére/visszaküldésre! Ez a legtöbb megbízható oldalon már alapvetés, de azért nem árt odafigyelni. Próba híján számolni kell a lehetőséggel, hogy élőben mégsem tetszik a megrendelt termék, de méretproblémák is adódhatnak.

Érdemes megnézni a szállítási költséget, hiszen most sok webshopban ingyenes, viszont van ahol akár több ezer forintba is kerülhet egy rosszul megvásárolt cipő visszaküldése. Tuti tipp, hogy a PayPalon keresztül fizetett termékekért, a rendszer évente 12-szer, alkalmanként egészen 30 dollár értékhatárig állja a visszaküldést.

Maradjatok otthon, de a fizikai kontaktust is kerüljétek, amennyire csak lehet! Válasszatok bankkártyás fizetést vagy átutalást, így az utánvéttel sem kell bajlódnotok! A Rapcityben minden fent említett pont teljesül, szóval érdemes végigböngésznetek a webshopjukat.

Ez is érdekelhet

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

A legjobb immunerősítő trükkök, amiket neked is tudnod kell

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Divathírek

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet

Íme kedvenc boszorkányaink, hogy inspirálják a halloweeni jelmezedet