A fenntartható divat elérhető

2022.augusztus.15.

Kapcsolódj újra a divathoz! Ez ez üzenete Európa egyik vezető divatcégének, a C&A-nak, melynek igen nagy hatása van a divatipar alakulására, és akik szerinte a fenntartható divat elérhető. 2005 óta nagy utat tettek meg, itt vásárolhatsz jelenleg a legökotudatosabban.

A fenntartható divat elérhető
Fotó: c&a

Nagyon jó helyzetben vannak az elmúlt közel két évtized tudatos gondolkodása és paradigmaváltása miatt, így továbbra is igen ambíciózus ökotudatos stratégiát folytatnak, és ezzel pozitív irányban befolyásolják a mindennapjainkat. Segítenek neked, hogy jobban kötődj a ruháidhoz, tovább viseld őket, és hogy már hazavinni se okozzon lelkiismeretfurdalást. Megmutatjuk, miért!

Csak biopamutot!

Az ökotudatosság egyik legcélravezetőbb módja az, ha csak biopamutból készült ruhadarabot vásárolsz, hiszen a nem biopamut ruhák előállításához használt rovatirtók egyrészt nagyon sok halálesetet okoznak, másrészt elsivatagosítják a földművesek földjeit. Mindemellett ezeken a földeken nem lehet a pihenőidőkben élelmiszert termeszteni, ami éhinséget is okoz. Mindig figyelj oda arra, hogy a választásaid esélyt adjanak az embereknek, a flórának és a faunának! A C&A első biopamut kollekciója 2005-ben jelent meg, 2007-ben vezették be a BIO-COTTON feliratot a ruhák címkézésén, hogy a vásárlók felismerjék, és tudatosan választhassák ezeket a darabokat. 2009-re a C&A már a világ legtöbb biopamutot felhasználó divatcége lett, 2018-ban pedig a cég pamutfelhasználásának kétharmada már bio alapanyag. Ez azért fantasztikus, mert ha divatba jön a biopamut, akkor a környezetünknek is jobb lesz!

Az ökotudatos sikkes

Ilyen eredményekkel még ambíciózusabb célokat tűzhetett ki maga elé a divatcég. Olyan divatot szeretnének kínálni, melynek alapanyagai 2028-ban már száz százalékban fenntarthatóbb forrásokból származnak, és a körforgásos gazdaságon alapulnak. Céljuk, hogy 2028-ra tíz termékből hét élettartamát meghosszabbítsák, az egyszer használatos műanyagok ötven százalékát kiváltsák ölotudatos alternatívákkal. Az elmúlt öt év során a C&A jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy megkönnyítse, elérhetővé tegye neked a fenntartható divattermékek vásárlását. A fenntarthatóbb alapanyagokat tanusítványok igazolják, a biopamutot OCS vagy GOTS tanusítvány, a viszkózt és sz újrahasznosított poliésztert GRS, RCS vagy ezekkel egyenértékú tanusítvány. A C&A folyamatosan halad és ezáltal téged is vezet a körforgásos divat irányába, 2020-ban megjelentették az első Cradle to Cradle CertifiedTM (bölcsőtől a bölcsőig) Platinum Cradle to Cradle minősítésű farmerszövetet. Ez a szemlélet innovatív és a jövőt jelenti. A cég gélja továbbra is az, hogy fenntartahtóbb nyersanyagokból, módon dolgozzanak, megjavítsák a ruhákat, a ruhák tartósságát növeljék, és a körkörös személeletet megvalósítsák.

A takarók inspirálta pelerinek nagyon modernné tehetik a megjelenésed. Pelerin C&A 15995 Ft
Fotó: c&a

Építsd tovább tudatosan a ruhatárad!

A C&A 2022-es őszi-téli női kollekciójának középpontjában a visszafogott, elegáns, de laza viseletek állnak, amelyek a közelgő hidegebb évszakot meghatározzák. A kényelmes kasmír, a lenge kelmék és a puha buklé a szezon legfontosabb anyagai. Minden ruhadarab olyan, mint egy meleg ölelés, amely növeli az önbizalmat. Az élénk színek, mint a zöld, kék, rózsaszín és narancssárga, fontos szerepet kaptak a kollekcióban. A "Everyday Chic" kollekció koncepcionálisan laza és sokoldalú darabokat kínál, amelyeket gondosan állítottak össze, hogy olyan outfitteket hozzanak létre, amelyben több darab is jól kombinálható. Ezek a darabok lehetőséget kínálnak arra, hogy stílusosan rögtön egy utazásból az irodába, vagy az irodából egy étterembe találjuk magunkat. A zöld és kék színpompás árnyalatok highlight-ként működnek, hogy még több vidámságot vigyenek mindenki gardróbjába. A "New Way of Working" a kifinomult mindennapi munkában viselt ruházatot jelenti - lazán, sokoldalúan és könnyedén. Magabiztosságot ad egy váratlan "elevator pitch" esetén. Határozott blézerek segítik, hogy mindig összeszedettnek tűnjünk.

Egy különleges fekete zakó, melyet a műbőr részletek megbolondítanak, nagyon jó befektetés C&A 19995 Ft
Fotó: c&a

A C&A tervezőcsapata emellett megalkotta farmerkollekcióját is, amelyet a természettel való kapcsolódás inspirált. A ruhadarabok a természet maximális tiszteletben tartásával készültek, a C&A FIT (Factory of Innovation and Textiles) által felhasznált, alacsony víz- és vegyszer-felhasználású, újrahasznosított, valamint C2C arany minősítésű alapanyagok felhasználásával. A farmereket a mély óceán kékek ihlették, imádnivaló a friss és intenzív indigókék, melyet bármilyen árnyalatokkal és textúrákkal lehet párosítani. A 90-es évek ihlette koptatások, lenge anyagok, laza szabásvonalak is jól illeszkednek majd a hérköznapokba. A nők számára a tervezők a "The High Loose" kollekciót ajánláják, mely a csípőre simuló derékrészével és széles, A vonalú lábszárformájával minden alakon jól áll, és magassarkúval és tornacipővel egyaránt viselhető. A szezon kedvenc darabja a 100%-ban újrahasznosított farmer, mely kiváló minőségű török szövetek a felhasználásával, pamuthulladékból készült a C&A legnépszerűbb szabásaival, a "The Straight"-és a "The Slim" formákkal.

Ez is érdekelhet

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Az önkielégítés jobbá teszi a világot, és erre bizonyítékunk is van!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói