10 alapdarab, amitől a francia nők stílusa olyan időtlen és sikkes

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A francia nők időtlen stílusa egyedülálló a világon, és mi mindannyian áhítozunk azért, hogy utánozni tudjuk őket. Azonban a recept nem is olyan bonyolult, csupán egy dolgon alapul, a kevesebb, több elvén. De hogy kellő szakértelemmel vessük bele magunkat a titkukba, nézzük, mi az a 10 alapdarab, amitől a francia nők stílusa olyan időtlen és sikkes.

A francia női stílus elsajátítása bizony nem lehetetlen számunkra sem!
A francia női stílus elsajátítása bizony nem lehetetlen számunkra sem!
Fotó: Edward Berthelot/Getty Images

A francia nők stílusa egyértelműen a minőségi darabokon alapul. Nem követnek kiugró trendeket, hanem hűen ragaszkodnak tökéletes kapszulagardróbjuk szereplőihez. Elég csak néhányuknak megfigyelni a stílusát, azonnal ki fog rajzolódni a titok. Ballonkabát, fekete blézer, kék farmer és balerina cipő, hogy csak néhányat említsünk kötelező darabjaikból, melyek együtt alkotják ezt az időtlen sikket. Összegyűjtöttük neked, mi az a 10 alapdarab, amivel már bele is foghatsz a francia stílus elsajátításába.

A francia nők titka csupán a megfelelő alapdarabokban rejlik
Fotó: Kirstin Sinclair/Getty Images

A francia nők a trendek helyett időtlen darabokba fektetnek be. Gardróbjuknak szerves része a hordhatóságon alapul, olyan darabokat választanak, melyeket több stílusban is képesek viselni. De mik ezek az esszenciális darabok, amelyekre támaszkodnak? Megosztjuk veled az alapokat, hogy el tudd sajátítani a világ legjobban öltözött nőinek a titkát.

Ballonkabát

A ballonkabát a francia női stílus egyik legfontosabb kulcsdarabja
Fotó: @leasy_inparis

A kabátok közt nincs klasszikusabb a ballonnál, így hát nem csoda, hogy a francia nők öltözködésének egyik elsőrangú szereplője. Szerintünk nincs olyan francia női gardrób, amelyikben ne lenne egy tökéletes ballonkabát, amit kapszulagardróbjuk többi elemével előszeretettel párosítanak, bármilyen alkalomra.

Bella Hadid újra a divatba hozta a kilencvenes évek napszemüveg trendjeit, és ennél menőbbet nem is viselhetnél idén nyáron

Kék farmer

A kék farmer egyet jelent a sikkel a francia nők öltözködésében
Fotó: @saraloura

A kék farmer időtlen-idők óta uralja az öltözködésünket. És talán a francia nőknek köszönhetően, de már képes egyet jelenteni a sikkel is. Náluk jobban senkit sem akarunk utánozni, hogy miként kell ultra nőies szettet varázsolni a farmerrel. Az ő aduászuk az egyenes szárú fazon, vintage kék színben.

Csinos blúz

A fehér csinos blúz elmaradhatatlan szereplő a francia nők kelléktárában
Fotó: @emmanuellek_

Blúz, ami nem csupán csinos, de romantikus is. A francia nők mesterei a kifinomult báj megteremtésének, aminek egyik kulcsszereplője a romantikus blúz. Bár megannyi típusa szerepel öltözködésükben, kedvencük az ártatlan fehér változat.

Pántos ruha

Egy pántos midiruha kötelező darab a francia női gardróbban
Fotó: @tamaramory

Ha ruhákról van szó, a francia nők előszeretettel választanak könnyed darabokat. Az úgynevezett pántos, neglizsé hangulatú darabok kiváló társaik a mindennapokban, akár kardigánnal rétegezve hűvösebb időben és elegáns alkalmakkor is.

Balerina

A balerina cipő már már ikonikus klisé a francia nők stílusában
Fotó: @vikilefevre

A balerina visszatért, és gőzerővel uralja a cipő trendeket. Ám a francia nők stílustárában sosem volt hanyatló időszaka. Ha egy darabot kellene említeni, amiről a francia divat jut eszünkbe, biztosan a balerina cipő lenne az első gondolatunk.

Jennifer Lopez álomszép ruhája lesz a nyár nagy kedvence, fillérekért szerezheted be!

Fekete blézer

A fekete blézer igazi aduász a francia nők öltözködésében
Fotó: @leiasfez

Ha nem találod a kabát típust, ami egyben passzol a mindennapi ruhatáradhoz, és rendelkezik az erővel is, hogy emelkedettebbé tegyen egy öltözéket, akkor nem vagy még birtokában a tökéletes fekete blézernek. A francia nők minden alkalommal számolnak vele: felkapják az edző szettjükre, farmer mellé a rohanós hétköznapokon, vagy csinos ruha fölé elegáns vacsorához.

Trapéz nadrág

Gondoltad volna, hogy a trapéz nadrágban nem csak bohó stílus rejlik?
Fotó: @camillecharriere

A hetvenes évek óta nincs a világon nő, aki olyan sikkesen tudná viselni a trapéz nadrágot, mint a franciák. A bő farmerek visszatérésével talán már bátrabban kipróbálod te is ezt a fazont, szerintünk csak bíztató példákkal szolgálnak a francia nők a témában.

6 nyári divattrend, ami akkorát robban 2024-ben, mint még soha

Válltáska

A válltáska jelenti a harmóniát az elegancia és funkcionalitás között a francia nők stílusában
Fotó: @jeannedamas

Mi más lenne a francia nők kedvenc kiegészítője, mint ami praktikusabb, mint a kézitáska, de elegánsabb az átvetős fazonoknál? A válltáska a legidőtlenebb klisé a francia nők stílusában, és most aktuálisabb a divatja, mint valaha.

Kardigán

A francia női gardrób legcukibb darabja a kötött kardigán
Fotó: @sabinasocol

Szinte biztos, hogy a francia nők előbb választanak télen egy kardigánt, mint pulóvert, de előszeretettel tartják fenn kiegészítő darabnak a hűvösebb tavaszi, akár nyári napokon is. Minél cukibb, annál franciásabb.

Miniszoknya

Ugyan ki más tudná ilyen stílusosan viselni a miniszoknyát a világon?
Fotó: @annelauremais

Senki sem viseli olyan sokszínűen a miniszoknyát, mint a francia nők. Sőt, valljuk be, manapság kevesebb népszerűséggel bír a darab a nők körében, valószínűleg azért, mert nem éreznek rá a sikkes oldalára. Ellenben a francia nőkkel, akik épp olyan könnyedén párosítják bokacsizmával és ballonkabáttal, mint ahogy balerinával és kardigánnal.

Irány a galéria a top 10 alapdarabért!
Galéria

Bezárás
2024.06.01.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A fenntartható ruhatár egyik kulcsa a mosás - így őrizd meg ruháidat

glamour plusz ikon A fenntartható ruhatár egyik kulcsa a mosás - így őrizd meg ruháidat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Ezekre a dolgokra figyelj oda, hogy a nyaralás gondtalan legyen! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

Kocsival mentek nyaralni? Íme néhány tipp, melyekkel csökkenthetitek az utazás költségeit! (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)