Nincs különbség - Az IKEA hangszóróval, szivárványos táskával ünnepli a sokszínűséget

2021.május.13.

A homofóbia, a transzfóbia és a bifóbia elleni nemzetközi nap alkalmából az IKEA ismét a sokszínűség és a befogadás fontosságára hívja fel a figyelmet. A vállalat számos gyakorlati tippet oszt meg arról, mit tehet bárki az LMBT+ mozgalom támogatása érdekében, egyúttal a STORSTOMMA szivárványos táskák eladásából befolyt összeg egy részét felajánlja a helyi LMBT+ szervezetek javára. Az IKEA egy másik kezdeményezés részeként ideiglenesen berendezett szobákat alakít ki „Nincs különbség" néven.

Nincs különbség - Az IKEA hangszóróval, szivárványos táskával ünnepli a sokszínűséget
Fotó: Getty Images

„Fontos tudnunk, hogy egy személy identitásának nem kizárólag a szexuális orientáció vagy a nemi identitás elemei azok, amikkel foglalkoznunk kell” – mondja Roman Bojko, az IKEA magyarországi, csehországi és szlovákiai Egyenlőség, Sokszínűség és Befogadás vezetője. Vannak, akik faji, etnikai hovatartozásuk, társadalmi osztályuk, vallásuk, testi és értelmi képességeik stb. miatt szembesülnek további megkülönböztetéssel. „Számunkra az ideiglenesen berendezett szobák kialakítása több mint szimbolikus. Tudjuk, hogy még mindig sokat kell tennünk annak érdekében, hogy az LMBT+ közösség minden tagja egyenlő bánásmódban részesüljön és befogadva érezze magát.” – teszi hozzá Roman Bojko.

Az IKEA a STORSTOMMA táskák eladásából származó nyereséget idén is a Háttér Társaság számára ajánlja fel

Ezzel a szivárványos táskával a vásárlók is kifejezhetik támogatásukat egy olyan világ iránt, amelyben mindenki otthon érzi magát, és csatlakozhatnak ahhoz a több mint 3,5 millió emberhez szerte a világon, akik büszkén hordják ezt a táskát. 2019 óta több mint 26 országban árusítottuk a STORSTOMMA táskát, a bevétel egy részét pedig közvetlenül az egyenlőségért küzdő helyi LMBT+ szervezeteknek juttattuk el. „A tavalyi évhez hasonlóan idén is a Háttér Társaság számára szeretnénk felajánlani az ikonikus táskákból származó bevétel egy részét. 2020-ban ennek a kezdeményezésnek köszönhetően 1,5 millió Ft-tal tudtuk támogatni a szervezet tevékenységét” – mondta el Roman Bojko. A szivárványszínű táskák 495 Ft-ért megvásárolhatók az IKEA áruházakban és online.

Vásárlóink hangot is adhatnak büszkeségüknek az új ENEBY hangszóró frontunkkal. Az ötlet egy japán LMBT+ munkatársunktól származik, aki különböző színű vékony szövetcsíkokat ragasztott két hordozható ENEBY hangszóróra, így a büszkeség jeleként a hangszórók gyönyörű szivárványos frontokat kaptak. A 2019-ben készített ENEBY szivárványszínű front némi módosítást követően már 33 IKEA piacon kapható. Az új, limitált kiadású, letisztult kialakítású, szivárványos előlapok korlátozott ideig lesznek elérhetők 2490 Ft-ért.

ENEBY Előlap Bluetooth hangszóróhoz 20x20 cm, 2 490 Ft
ENEBY Előlap Bluetooth hangszóróhoz 20x20 cm, 2 490 Ft
Fotó: IKEA

2020-ban az Ingka Csoport globális, 30 országban érvényes, 2024-ig szóló üzleti elkötelezettséget vállalt a faji egyenlőség mellett, amely magában foglalja az etnikai, faji és nemzeti sokszínűség növelését a vezetés minden szintjén.

Ez is érdekelhet

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

Egy galaktikus színpadon, űrlénynek öltözve zenélt a Freakin’ Disco Walters Lilivel

GLAMOUR Horoszkóp

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Ma szerelem lebeg a levegőben: Napi horoszkóp, június 12.

Monitor

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!

Programajánló: Elstartolt a tízéves Margó Irodalmi Fesztivál!