Így lesz hosszú életű a fürdőruhád

Szponzorált tartalom

2022.június.23.

A nyár elengedhetetlen ruhadarabja egyértelműen a fürdőruha, ami a forró hónapok alatt talán a leggyakrabban hordott ruhaneműnk. Annak érdekében, hogy minél tovább hordhasd a kedvenc bikinidet, fontos, hogy betarts néhány szabályt. Megmutatjuk, mire érdemes odafigyelned, hogy még hosszú ideig eredeti szépségében pompázzon kedvenc nyári ruhaneműd!

Így lesz hosszú életű a fürdőruhád
Így lesz hosszú életű a fürdőruhád
Fotó: sloggi

Naptej csak a bőrödre kerüljön

Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, mennyire fontos a fényvédő rendszeres használata és alapos felvitele, főleg, ha órákig a napon tartózkodsz. Arra azonban ügyelj, hogy a naptejből, napolajból csak a bőrödre kerüljön! Ezek a kozmetikumok ugyanis gyakran olajbázisú, zsíros krémek, ezért nagyon nehezen távolíthatóak el a textíliákból. Különösen igaz ez a világos, fehér színű fürdőruhákra, amelyeken könnyen sárgás foltok maradhatnak a krémek után. Természetesen elkerülhetetlen, hogy egy bizonyos szinten érintkezzen az anyag a naptejjel, de vigyázz, hogy ne kerüljön rá direkt. Ha mégis megtörténne a baj, minél előbb mosd le langyos vízzel!

Fotó: sloggi

Kíméletesen tisztítsd

A legegyszerűbb megoldásnak tűnhet, ha csak bedobod a koszos ruhát a mosógépbe, azonban ez az, amit semmiképpen se tegyél a fürdőruháddal! A bikinidet úgy kímélheted meg a legjobban, ha hideg vízben, kézzel mosod ki, ugyanis a mosógép centrifugálása és a mosópor is árthat az anyagnak. Legfeljebb 30 fokon mosd, némi mosogatószerrel, ugyanis ez az egyik leghatékonyabb zsíroldó, miközben kíméletesen bánik az anyaggal.

Fotó: sloggi

Ne hagyd, hogy beleszáradjon a klór

Azzal is sokat tehetsz a bikinidért, ha mindig kiöblíted, mielőtt megszárítanád. A beleszáradt sós víz és klór nemcsak a színének árt, de hosszú távon az anyagát is roncsolja. A legjobb, ha strandolást követően azonnal átöblíted egy kicsit tiszta, hideg vízzel, hogy a só vagy a klór ne száradjon bele a fürdőruhába.

Fotó: sloggi

Gyakran váltogasd

Végső sorban a bikinit akkor kímélheted meg a legjobban, ha minél kevesebb alkalommal viszed le magaddal a strandra. Bár ezeket a ruhadarabokat többnyire erős, strapabíró anyagokból készítik, ha sűrűn cserélgeted őket, azzal csak meghosszabbítod az élettartamukat. Ebben a szezonban is legyen legalább 2 fürdőruhád, amit bármikor váltogathatsz, hogy minél több nyáron át büszkén viselhesd őket!

Fotó: sloggi

A sloggi Shore fürdőruhák strapabíró, gyorsan száradó, UV védelmet biztosító anyagból készültek, így a kényelem és a komfort garantált. Minden darab easy sizing méretezés alapján elérhető, a még könnyebb méretválasztásért.

Keresd őket a sloggi üzletekben Budapesten az Árkád, Allee, Arena, Mammut, Duna Pláza és Westend bevásárlóközpontokban, Székesfehérváron az Alba Plázában, valamint Pécsen és Győrben az Árkádban!

Ez is érdekelhet

6+1 lélegzetelállító divatbemutató a divathetekről

6+1 lélegzetelállító divatbemutató a divathetekről

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói