Pofonegyszerű karácsonyi DIY tippek

Egy kézzel készített ajándék mindennél többet ér, hiszen benne van a szíved, a lelked és a két kezed munkája. Találd ki, nézz utána, szerezd be a hozzávalókat, és már indulhat is a kreatív munka!

Pofonegyszerű karácsonyi DIY tippek
Fotó: Shutterstock

Nem kell óriás tehetségnek lenned ahhoz, hogy az idei karácsonyon kézzel készített meglepetés is kerüljön a fa alá. A titok csupán abban rejlik, hogy nem vállalod túl magad. Kezdd valami egyszerű meglepetéssel, és amikor már kellő rutint szereztél, csak utána vágj bele a bonyolultabb DIY ajándékok készítésébe.

1. Narancsos illatgyertya

Fotó: Shutterstock

Ezeket szerezd be: 1 db narancs, 1 marék szegfűszeg, 1 teamécses, kés, kanál, hurkapálca, 1 filctoll

Haladj lépésről lépésre!
Tedd rá a mécsest a narancs tetejére és egy filctoll segítségével rajzold körbe a gyertyát. Ezután vágj egy akkora lyukat egy kés és egy kanál segítségével, hogy könnyedén bele tudd helyezni a teamécsest. Ha kész vagy ezzel, szúrj a gyümölcsbe a hurkapálca segítségével apró lyukakat, majd díszítsd tetszőlegesen szegfűszeggel.

2. Karácsonyi asztaldísz

Fotó: Shutterstock

Ezeket szerezd be: 1 db ragasztópisztoly, 1 db tíz-tizenöt centi átmérőjű kartonlap, 1 db tíz-tizenöt centi átmérőjű szivacs, egy-egy marék apró, színes gömbdísz, 1 tálka vagy pohár, olló vagy kés

Haladj lépésről-lépésre!
Fogj egy kerek tálkát, poharat vagy bármi mást ezekhez hasonló alakú tárgyat a konyhából, ami a kezed ügyébe kerül. Helyezd a kartonlapra és egy filctoll segítségével rajzold körbe. Tedd meg ugyanezt a szivaccsal is, vágd ki a közepét is, majd ragaszd hozzá a kartonlaphoz. Válaszd ki a díszeket, tegyél egy apró ragasztópöttyöt a gömbökre, majd ragaszd oda a szivacshoz. Csináld addig ezt a műveletet, míg a díszek be nem fedik az alapod. Ha kész, tehetsz bele fenyőágat vagy akár gyertyát is.

3. Unikornisos karácsonyfadísz

Fotó: Shutterstock

Ezeket szerezd be: 1 db hungarocell gömb, süthető gyurma, arany festék, csillámos ragasztható karton, fehér kartonlap, fekete alkoholos filctoll, ragasztópisztoly, cérna, gyöngyök

Haladj lépésről-lépésre!
Először készítsd el az unikornis szarvát és alját. Formázz a gyurmából egy hosszabb, fél centi széles csíkot. Az egyik feléből készíts akkora kört, amibe pont befér a hungarocell gömböd. A másikat hajtsd félbe és óvatosan jobbról-balra csavard meg lépésről-lépésre, végét pedig csípd össze, formálj csúcsot belőle. Süsd ki a formákat a gyurma csomagolásán alapján, majd hűtsd ki. Ezután fesd le a szarvat és az alját tetszőlegesen, majd hagyd megszáradni. Egy filctoll és egy papírlap segítségével rajzold meg az unikornis szemét, egy kartonpapírból vágd ki a füleit. Ragaszd össze a csillámos és a sima kartonlapot. Ezután ragaszd az aljára a kört, a tetejére a szarvat és a füleket, végül a gyöngyöket. Amikor mindennel kész vagy, szúrj két apró lyukat a szarv mögött lévő hungarocellbe, fűzz át rajta egy cérnát, kösd meg és már kész is van a remekmű.

4. Fahéjas gyertya

Fotó: Shutterstock

Ezeket szerezd be: 1 db vastag gyertya, 15 rúd fahéj, ragasztópisztoly, 20 centi csipke vagy szalag

Haladj lépésről-lépésre!

Ragaszd a fahéjrudakat egy ragasztópisztoly segítségével a gyertyádra, majd kösd át kedvenc szalagoddal, vagy csipkéddel, amit lezárásképpen szintén ragasztóval erősíts meg.

5. Szívecskés csomagolópapír

Fotó: Shutterstock

Ezeket szerezd be: 1 ív natúr csomagolópapír, 1 nagy szem krumpli, piros tempera, szív alakú sütinyomó, piros szalag, kés

Haladj lépésről-lépésre!
Vágd le a krumpli negyedét, ezután szeld ketté, tedd a közepére a szív formát, vágd körbe úgy, hogy kitüremkedjen a forma. Terítsd a csomagolópapírt az asztalra, majd mártsd a krumplit a festékbe. Pecsételj addig, míg el nem éred a tetszőleges eredményt. Végül várd meg, hogy megszáradjon a festék és már csomagolhatsz is.

Ez is érdekelhet

Állítsd meg a hajhullást! A bőrgyógyász most válaszol a leggyakoribb kérdésekre

Állítsd meg a hajhullást! A bőrgyógyász most válaszol a leggyakoribb kérdésekre

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Ma ne dőlj be a külsőségeknek - Napi horoszkóp: július 30.

Sztárhírek

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát

5 dolog, amivel Katalin hercegné formában tartja magát