Sziget Fesztivál újratöltve - Kate Moss ikonikus fesztiválszettjeiből ma is lehet inspirálódni

2022.augusztus.12.

Két év kihagyás után ismét bulizhatsz a Sziget Fesztiválon, ahol külföldi és magyar előadók koncertjei, és számos program vár rád. Többek között ezért is imádjuk a majdnem egy hetes programsorozatot, de nem mellékes az sem, hogy miben jelensz meg a szabadság szigetén.

A szupermodell aki feltalálta a fesztiváldivatot
A szupermodell aki feltalálta a fesztiváldivatot
Fotó: Getty images/Glamour

Ha már a visszatérésről van szó, akkor jöjjön egy nagy klasszikus, aki anno állandó résztvevője volt a Glastonbury Fesztiválnak. A szupermodell Kate Moss ikonikus megjelenései még ma is helytállnak, és a fesztiválviseletet önálló divatkategóriaként határozzák meg. Ha éppen a Sziget Fesztiválra indulsz, és szükséged van némi inspirációra, akkor görgess végig, mert a szupermodelltől fantasztikus stílustrükköket leshetsz el.

Kate Moss a 2007-es Glastonbury fesztiválon
Fotó: Getty

Kortalan stílus, ami környezettudatos

A brit szupermodell karrierje során számos híres tervező haute couture darabjában sétált végig a kifutókon, de igazi énje a Somerset sáros területén mutatkozott meg, papír pohárral a kezében. Elmaradhatatlan kiegészítőként pedig egy pár csizma volt a biztos pont, de ennek a kiegészítőnek a stílusa évről évre változott. Ám az, hogy ezek a szettek még ma is megállják a helyüket, sőt mi több a legmenőbb összeállítások között vannak, azt mutatja, hogy Kate kortalan, és örök stílust teremtett. Követendő példa, már csak azért is, mert ez egy környezetbarát hozzáállás a divatban.

Egyszerű, és nagyszerű

A lapos, "kalóz" stílusú csizmának számtalan rajongója volt a 2000-es években, melynek Kate Moss volt az oka. A rózsaszín pólóruha, hogy mégse legyen olyan egyszerű, egy kendővel van lazán karcsúsítva. Köszi a tippet, mert ez még ma is nagyon menő!

2003-ban semmi túlgondolás nincs az összeállításban
Fotó: Getty Image

Csillogás és egy kis sár

Kate Moss és akkori szerelme Peter Doherty a legendás (divat)pár. A gumicsizma, az arany lurex miniruha és a csípőn viselt öv megjelenés is minden idők egyik leghíresebb fesztiválkinézete. Ezt akár mára is összeállíthatod a Szigetre.

2005-ben nem volt hiány divatos párosításokban
Fotó: Getty Image

Jöhet a magas sarkú csizma?

A nőiesebb vonal is megjelent. Nyilvánvaló, hogy a könnyen letörölhető "PVC" nadrág tökéletes társ egy sáros fesztiválterületen – de tagadhatatlan, hogy Kate Moss kellett az ötlethez.

Magassarkú? Fesztiválra? Ez az ötletet is a szupermodelltől származik 2007-ből
Fotó: Getty Image

A 7 legnagyobb stílustrükk, amit Kate Moss tanított nekünk

Vintázs hatás

Más irányt vett a stílus, de az alapok maradtak. Sort, mellény, csizma, napszemüveg – a 2000-es években többek között ezek voltak Kate Moss fesztivál megjelenéseinek esszenciái. A vintázs pedig egy örök szerelem a modell részéről is.

2008-ra a mellény stílusa megváltozott
Fotó: Getty Image

Néha le lehet cserélni a sortot

Amikor hűvösebbre fordul az idő jöhet a farmer. Ja és természetesen a gumicsizma, illetve a praktikus dzseki, ami alatt a csillogó felső mindenképpen bulikész hatást teremt.

2008-ban azt is láthattuk, hogy kell öltözni borongós időben
Fotó: Getty Images

Minden részlet a helyén

A szupermodell úgy döntött, hogy lecseréli gumicsizmáját egy bőr cowboy csizmára, de a mikrosort megmaradt, ahogy a nélkülözhetetlen kiegészítők is.

2010-ben hatalmas volt az összhang
Fotó: Getty Images

Örök, és stílusteremtő

Valószínűleg Kate Moss leghíresebb fesztivál-kinézete ez a szett lenne. Ráadásul ennek az összeállításnak köszönhetően a Hunter márka megszámlálhatatlanul sok új vásárlót szerzett. Ám ezen túl a megjelenés azzal is büszkélkedhet, hogy inspirációként szolgált a Saint Laurent divatház vezető tervezőjének. Anthony Vaccarello Kaia Gerbert küldte kifutóra a 2020-as tavaszi/nyári kollekció bemutatóján egy mellény sort párosban, amely Kate Moss 2005-ös megjelenése előtt tiszteleg. Ez az összeállítás még 17 év elteltével sem veszített varázsából.

2005 és 2020 Ez a fesztivál megjelenés olyannyira betalált, hogy elérte a kifutókat is
Fotó: Getty Image

És ha valamelyik darab még nem lapul a szekrényedben, akkor mutatjuk hol szerezheted meg őket.

Ez is érdekelhet

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Szerinted melyikben van több vitamin? Nem valószínű, hogy eltalálod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói