Történelem, sport, divat - Ilyen a La Martina

2013.november.13.

A La Martina márka a lovaspóló sport nemzetközileg elismert ikonja. Az argentin cég a '80-as évek óta gyárt magas minőségű pólófelszereléseket és ruhákat, és jelen van Észak-, Közép- és Dél-Amerikában, Európában, a Közel-keleten és Délkelet Ázsiában több mint 70 exkluzív üzlet fenntartásával többek között a következő városokban: Buenos Aires, Palm Beach, St. Tropez, Milan, Lyon, Porto Cervo, Capri, Dubai, Doha és Kuala Lumpur.

A La Martina a Nemzetközi Pólószövetség, az Argentin Pólószövetség és más nemzetközi szervezetek hivatalos szállítója. Rengeteg nemzeti válogatott mellett a Harvard, Yale, Oxford, Cambridge és a mumbai-i College of St. Xavier egyetemi csapatait is a cég látja el felszereléssel.

Történelem

A La Martinát Lando Simonetti, egy olasz származású argentin üzletember alapította 1985-ben, miután hazatért az USA-ból, ahol addigi divatipari karrierjét alapozta.

Mivel fiatalkorában lelkes pólójátékos volt, látta mekkora lehetőséget rejt a profi játékosok magas minőségű felszereléssel való ellátása. Nyergek és csizmák gyártásával kezdte, majd a választék hamarosan kiegészült ingekkel és sisakokkal is. 1985-ben, a cég hivatalos megalakulásakor nyílt az első márkabolt Buenos Aires bevásárló negyedében, mely máig működik.

A '90-es években a La Martina saját csapatot alapított, mely az argentin bajnokságokban indult, különös tekintettel az argentin Open-re, mely a világ legnagyobb és legelismertebb pólóeseménye. A csapat első szponzora az Alfa Romeo volt. Ezt követően a legismertebb argentin játékosok és csapatok váltak a La Martina törzsvásárlóivá, és igényeltek speciális mezkollekciókat klubjaik számára. Ahogy Argentína a lovaspóló Mekkájává vált, üzlettulajdonosok és csapatok vándoroltak Buenos Airesbe hogy a ruházati termékek viszonteladóivá váljanak.
A kollekciók kiegészítéseképpen 2010-ben megalkottuk óra, parfüm és bőr kiegészítőinket.

2010 novemberében megnyílt a második nagy La Martina márkabolt az Emirates Mallban, követve a korábbi Dubai Mall hagyományait.

2011 decemberében nyitott Afrika és a Földközi tenger első és egyetlen La Martina üzlete a casablancai Morocco Mallban. A Valiram Group luxusáru-forgalmazóval együtt nyílt meg Kuala Lumpur-i márkaboltunk a Pavilion KL-ben, 2012 novemberében.

2013-ban is számos új üzlet nyitását tervezzük.

2013 Ősz-Tél - Colleccion Privada kollekció
A kollekció már második éve jelenik meg, tisztább, egyszerűbb és kifinomultabb vonalaival elsősorban a pólóbajnokság nézőinek készült, az argentin pampák vidéki atmoszféráját idézi.

Darabjai tökéletesen körülölelik viselőjüket, magabiztosságot és kényelmet nyújtanak, kis részleteik pedig tovább fokozzák kifinomultságukat. Karakterisztikus színeik természetesek és teltek: a sötétbarnától a bézsig terjednek, kiegészítve a szürke összes árnyalatával.

Felhasznált anyagaink puhák és kényelmesek, a szenvedélyes lovaspóló-szurkolóknak készültek: a piké és tweedzakók a kollekció főszereplői, kiegészítve finom kötöttárukkal. Melanzs pulóverek bőr részletekkel, dzsörzé és pamut darabok egyszerű színekben, három különböző mintával, részletgazdag ingek különböző gallér- és mandzsettaváltozatokkal és változatos mintákkal – ezek alkotják a kollekciót mely a következő szezonok során folyamatosan bővülni fog.
Ebben az új kollekcióban Argentína és Patagónia népszerű színei keverednek: smaragdzöld, rozsdabarna és bordói vörös a gyapjúcérnákon és a hímzéseken, különböző tematikákon keresztül feldolgozva:

Basicos: a La Martina valódi dísze ez a tökéletes és alapvető kollekció, a létező legjobb anyagokból és legátgondoltabb részletekkel. Gyapjú galléros pólók szűk szabással, széles színválasztékban, bordázott szövetből készült ingek és cipzáras pulóverek vidám és élénk színekben.
Eventos: galléros pólók, pulóverek és ingek a legfontosabb lovaspóló-eseményekre.
Denim: farmernadrágok klasszikus szabással, melyeket koptatott bőr címke tesz egyedivé.
Banderas: szintén az angol zászlót emeli a középpontba, ezzel válik megkerülhetetlenné a későbbi kollekciókban.


És végül a teljesen új luxuskollekció, a Black szűk szabással és olyan sötét színekkel, mint a szürke és fekete.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

Napi horoszkóp: Ha most nem adod fel, bármit elérhetsz! - szeptember 28.

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról