Erre utal, ha azt álmodod, hogy szakítasz a pároddal

Számtalan tudományos kutatás bebizonyította már, hogy az álmok jelentése mögött komoly lelki okok húzódhatnak meg. Alvás közben a tudatalattink többségében az ébrenlét során bekövetkezett élményekre, félelmekre és vágyakra reflektál - kérdés, hogy mit jelenthez az, ha a párunkkal való szakításról álmodunk?

5 okra vezethető vissza, hogy miért szakítasz álmodban a pároddal
5 okra vezethető vissza, hogy miért szakítasz álmodban a pároddal
Fotó: Profimedia

Némileg aggasztó oka lehet annak, ha azt álmodod, hogy szakítasz a pároddal. Az érzéssel egyáltalán nem vagy egyedül, azonban fontos tudnod, hogy pontosan milyen okok állnak a háttérben. A félelem vezérel, különválásra készülsz, csak még gyűjtöd a bátorságot hozzá, esetleg félrelépés van a levegőben? Segítünk kideríteni!

Egyre többeket foglalkoztat a téma

A Google szerint csak májusban 317%-os növekedést mutattak a szakítással kapcsolatos álmokra való rákeresések világszerte. A növekedést a szakértők és az elemzők „exponenciálisnak” nevezték, ugyanis amellett, hogy a "szakítós álmok" foglalkoztatták az embereket, az elemzők 112%-os növekedést tapasztaltak az álmok jelentésére való rákeresésekre vonatkozólag is. Felvetődik hát a kérdés, hogy vajon miért töprengenek el annyira az emberek azon, hogy álmukban ultimátumot akarnak adni a párjuknak, és mit árulhat el ez a kapcsolatuk jelenlegi helyzetéről?

A tavasz az új kezdetek évszaka

Szakértők szerint a növekedés oka két szóval jellemezhető: tavasz van. A hideg hónapok után végre újra kinyílik előttünk a világ, ezért sokakban felmerülhet az igény, hogy kalandvágyból nyitottabb szemmel járjanak. Előfordulhat hát, hogy valaki iránt vonzalmat kezdenek táplálni, ami a tudatalatti által egy álom képében ölthet testet. A tavasz továbbá egy olyan időszak, amikor a legtöbb viharos, éretlen kapcsolat véget ér, és egy új fejezet kezdődik.

A The Pleasant Dream álomfejtő oldal csapata szerint ez az évszak teljesen ellenkezője a téli hónapokbak - utóbbinál bekuckózni szeretünk, tavasszal azonban már a természetbe, kirándulni vágyunk. Az emberek ilyenkor érzik magukat igazán késznek arra, hogy zátony ráfutott kapcsolatuknak búcsút mondjanak, és újra belevethessék magukat a szinglilétbe.

Álmok jelentése: ezt jelzi, ha szeretkezel

5 okra vezethető vissza

Dr. Nereida Gonzalez-Berrios pszichiáter úgy véli, hogy az álmok tükrözik az ember gondolatait, érzelmeit, cselekedeteit és jelentős eseményeit az életében. Meglátása szerint öt lehetséges oka lehet annak, ha azt álmodod, hogy szakítasz a pároddal.

1. Elbizonytalanodtál a kapcsolatodat illetően

Nem vagy biztos abban, hogy tényleg őt szeretnéd-e magad mellett tudni életed párjaként.

2. Bizonytalan vagy a partnereddel kapcsolatban

Ha attól tartasz, hogy ő nem kötődik hozzád eléggé, esetleg megcsal, úgy egyfajta védekézési mechanizmusként elképzelhető, hogy azt vizionálod: megelőzésképpen szakítanod kell vele. Azzal, hogy te teszed meg az első lépést, valamennyire mentesíted magad a fájdalom alól, hiszen (látszólag) te döntöttél a különválás mellett.

3. Régi családi problémákkal foglalkozol, és összehasonlítod azokat a pároddal való kapcsolatoddal

Olyan múltbéli terheket hordozol, amelyek megakadályozzák, hogy érzelmileg igazán közel kerülj valakihez, ezért inkább a menekülést választod.

4. Szabadságra, függetlenségre, kalandokra vágysz

Hiányoznak azok az idők, amikor még szingliként ismerkedtél, "vadászgattál."

5. Nem elégít ki a pároddal való kapcsolat

Lehet szó fizikális, mentális vagy lelki kielégülésről, előfordulhat, hogy valamelyik - vagy akár mindegyik - hiányzik a párkapcsolatódból. Ilyen esetben is megtörténhet, hogy szakításról álmodsz.

Sigmund Freud úgy jellemezte az álmokat, mint a tudatalattinkba vezető királyi utat, és azt vallotta, hogy ha időt szánunk a tanulmányozásukra, feltárhatjuk rejtett és tudattalan vágyainkat - szóval elképzelhető, hogy érdemes újraértékelni a jelenlegi élethelyzetünket.

Forrás: glamourmagazine.co.uk

Lépj be az álmok misztikus világába:

Ez is érdekelhet

Shakira és Lewis Hamilton között csak úgy izzik a levegő, mutatjuk a bizonyítékot

Shakira és Lewis Hamilton között csak úgy izzik a levegő, mutatjuk a bizonyítékot

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

3 dolog, ami felboríthatja a hüvelyflórád (x)

PR

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

Pozitív lett a HPV-szűrés eredménye? Ezt tehetjük (x)

PR

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)

Így pakolj be helytakarékosan a nyári utazásokhoz (x)