Az új magyar cipőd!

Hirdetés

2023.december.1.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem elég, hogy hazai, egészséges, a te a lábadra tervezett cipő, de még egyedi is, hiszen úgy állítod össze a színeket, ahogyan csak szeretnéd! A CABAG műhelyében és bemutatótermében jártunk, ahol a vállalkozás minden helyiségébe bepillantást nyertünk és sok csodát láttunk.

WAMP -3
100%-ban magyar termékről beszélünk: magyar a tervezés, a kivitelezés és a gyártás is
Fotó: WAMP; Glamour

“Megváltoztatjuk a cipők, a sneakerek fogalmát. Az emberek nagy része napjaik, vagyis az életük több mint a felét cipőben töltik. Azon dolgozunk, hogy összekössük a dizájnt az egészségtudatos gondolkodással, így meghonosítsuk az egészséges és komfortos lábbeli használatát. Inspiráljuk és segítjük az embereket abban, hogy tudatosabban gondolkozzanak a lábbelijük kiválasztásáról, ezzel hozzájárulunk ahhoz, hogy a cipőik ne csak divatosak, hanem valódi eszközök legyenek az egészséges életmód támogatásában. A CABAG a stílus és a kényelem harmonikus egyensúlyát kínálja, amely támogatja az egészséget és a jó közérzetet.” - olvasható a CABAG weboldalán, és az első próbálás után minden leírt szót csak megerősíteni tudunk. De kezdjük az elején.

A cég alapítói évtizedekig foglalkoztak gyógyászati lábbelik készítésével, majd 2018-ban az IXX8 Maklari cipő manufaktúra összeolvadt a gyógyászati segédeszközöket gyártó Medial Line Kft.-vel. A cég tulajdonosának, Káposztás Péternek mindig is szívügye volt a gyógycipők divatosítása, többek között ezért is jött létre ez a fúzió.

A CABAG műhelye Budapesten
Fotó: Fotó: Borbély Bori @artbybori

“Ez a legjobb cipő Európában!” - mondta Péter

Hiszünk neki! De ami biztos, hogy 100%-ban magyar termékről beszélünk, magyar a tervezés, a kivitelezés és a gyártás is. A CABAG-nél való vásárlással nem csupán egy cipőt veszel, hanem egy kényelmes és a talpadnak egészséges lábbelit. Káposztás Péter ortopéd műszerész, később elvégezte az ortopéd cipészetet is, hogy a szakmán belül mindenbe belelásson. A talpbetétet közel egy évig fejlesztette Maklári Erikkel együtt, míg végül megszületett a formailag és vizuális szempontból is legoptimálisabb verzió. A Maklári család hozta a design vonalat. Az első cipő a IXX8 volt, ez fejlődött, alakult évről évre, és a változás a mai napig tart. “Mindig fejlesztünk rajta valami apróságot” - mondta Erik. Eriknek volt kitől tanulnia, édesapja Maklári Sándor dolgozott a Duna cipőgyárnak, majd a Tisza cipőnek is segédkezett, jelenleg pedig a CABAG-nál hasznosítja tapasztalatait.

A CABAG cipők. A jobb oldali képen a generációs különbség
Fotó: Fotó: Borbély Bori @artbybori

Hogyan történik a rendelés?

A CABAG 2023 nyara óta folyamatosan megjelenik a WAMP Design vásárokon, így a kész modellek közül is választhatsz, de lehetőség van egyedi méretvételre is a vásárokon! A másik lehetőség, ha ellátogatsz a CABAG mintaboltjába, de egy szuper weboldalnak köszönhetően online is lehet rendelni.

Milyen lépéseket kell megtenned, ha új cipőt szeretnél? Pofon egyszerű!

  1. Válassz modellt!
  2. Válaszd ki a neked tetsző cipőt!
  3. Állítsd össze a színeket: A modellekre kattintva választhatsz a cég által megálmodott színösszeállításokból, vagy egy konfigurátor segítségével megtervezheted teljesen egyedi cipődet is! A szín választást követően megadhatod a méreteket, de választhatod a személyes méretvételt is! Ezután már csak várnod kell egy kicsit, hogy elkészüljön álmaid cipője! Gondoltad volna, hogy a CABAG cipő több, mint 50 részből áll? Mi sem ...
Fotó: WAMP; Glamour

Mi a WAMP?

A WAMP Design vásáron magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság.

A WAMP egy olyan közösségi hely, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus, ezáltal a dizájn nem egy elvont művészeti fogalomként jelenik meg, hanem egy izgalmas lehetőség, ami becsempészhető az emberek mindennapjaiba. A WAMP Magyarország egyik legnagyobb és leghosszabb ideje designnal foglalkozó magánkezdeményezéseként kiemelt hangsúlyt fektet az általa közvetített társadalmi felelősség- és értékvállalásra is: a fast fashion és a plázák ellensúlyozójaként egy fenntartható, emberközpontú alternatívát teremt havi rendszerességű vásárjaival.

A Zöld WAMP cikksorozat célja, hogy te is megismerd azokat a hazai alkotókat, művészeket, akiknek munkájuk során is kiemelten fontos a fenntarthatóság és a környezettudatos gondolkodás. Látogass el a WAMP honlapjára!

Érdeklődők a CABAG standjánál a Várkert Bazárnál a WAMP Design vásáron
Fotó: WAMP; Glamour
A CABAG standja az októberi WAMP Design vásáron
Fotó: Fotó: Horváth Anikó

A CABAG víziója, hogy a cipők között egyet jelentsen a prémium minőségű, stílusos és egészséges lábbelivel. A CABAG ne csak egy cipőmárka legyen, hanem egy életmódot és egy olyan közösséget is jelentsen, ahol az emberek tudatosabban gondolkoznak a lábbelijük kiválasztásáról, cipőik ne csak divatosak legyenek, hanem valódi eszközök az egészséges életmód támogatásában is. A CABAG egy olyan márka, amely a kreativitással együtt a fenntarthatóságra való törekvést és az etikus gyártásra való elkötelezettséget képviseli, példaként szolgálva más vállalatoknak is, ezzel tartós működést biztosítva az alapítóknak és a munkavállalóknak is.

A cég teljes működését meghatározza a tudatosság, fenntarthatóságra törekvés. A gépesítéssel a hulladékot közel nyolcadára csökkentették, a szabászgépről minimálisan lehulló maradék bőrt is továbbadják egy szintén a WAMP-on is megjelenő ékszerkészítőnek a Peralynek, aki fülbevalókat készít az apró bőrdarabokból.

A CABAG műhelye Budapesten a XVIII. Kerületben
Fotó: Fotó: Borbély Bori @artbybori

Egy kis érdekesség

A cég a mai napig foglalkozik ortopéd eszközök készítésével. Keressétek a CABAG standját a karácsonyi WAMP Design vásárokon december 3-án, 10-én és 17-én a Bálna 1. emeletén!

Karácsonyi ajándéknak tökéletes választás lehet egy CABAG ajándékkártya, ami mind a vásáron mind a cég weboldalán beszerezhető! Addig is látogass el a CABAG Facebook oldalára és Instagramjára!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Fülöp hercegnek egy sor titkos kapcsolata volt a királynő mellett - az első akkor, amikor babát vártak

Fülöp hercegnek egy sor titkos kapcsolata volt a királynő mellett - az első akkor, amikor babát vártak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)