Madarat tolláról, embert a ruhájáról? Így befolyásolja öltözékünk a megítélésünket

Szponzorált tartalom

2023. július 28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A reggeli készülődés során belépsz a Carrie Bradshaw ihlette gardróbodba és összeállítod az aznapi szettedet, aztán magabiztos lendülettel vágsz bele a napodba. Eszedbe jutott már, hogy amit magától értetődőnek veszel, valójában kiváltság?

Így befolyásolja az öltözékünk a megítélésünket
Így befolyásolja az öltözékünk a megítélésünket
Fotó: Gettyimages.com

Bár lépten-nyomon azt hangoztatjuk, hogy a külsőnél sokkal fontosabb a személyiség, valljuk be, hogy minden első találkozásnál mi is alaposan végigmonitorozzuk az előttünk álló személyt. Gondolj bele, milyen hátránnyal indul az, aki az életkörülményei miatt nem engedheti meg magának, hogy minden nap tiszta ruhában járjon? Vajon milyen nehézségekkel kell megküzdenie annak a gyereknek, akinek nem adatott meg a tisztességes ruházkodás privilégiuma?

A higiénia szegénység több ezer családot érint Magyarországon

Iskolai bántalmazás, kiközösítés, verbális zaklatás - csak néhány kellemetlenség, amivel egy hátrányos körülmények között élő gyereknek naponta meg kell birkóznia. A higiénia szegénység több ezer magyar családot érint, akik nem engedhetik meg maguknak, hogy tiszta ruhában járassák gyermekeiket iskolába, óvodába. A Persil szerint a gondtalan gyermekkor és a tehetség kibontakoztatásának esélye mindenkinek jár: ennek a szellemében indította útjára a „Persil a gyerekekért” kampányt, melynek célja, hogy „tisztább jövőt” biztosítson a leginkább rászoruló gyerekek számára, és lehetővé tegye számukra, hogy minden nap tiszta ruhát viselhessenek.

Fotó: Persil

A tiszta ruha ugyanis nem csak kényelmi vagy higiéniai szempont - egy tavaly, a márka megbízásából készült 1000 fős, reprezentatív kutatás alapján a magyar társadalom jelentős része előítéletekkel viseltetik a piszkos ruhát viselő gyerekekkel szemben, ami a rászorulók további szociális elszigetelődéséhez vezet. A magyarok nagyjából 25 százaléka nem engedné gyermekét olyannal játszani, akinek láthatóan koszos, elhanyagolt a ruhája. Az először 2022-ben elindított kampány során több mint 2500 háztartás részesült termékadományban, 50 hátrányos helyzetű gyermek pedig ösztöndíjtámogatásban. A Persil idén ismét elindítja a jótékonysági akciót, amely során legalább 300 000 kg tiszta ruhát biztosít majd a rászoruló családoknak, ezzel is segítve a gyerekek tisztább jövőjét.

A pénzadomány mellett a Persil az Új Start Alapítvánnyal és a Biztos Kezdet Gyerekházzal együttműködve idén is többezer családon segít termékadomány formájában is. A Biztos Kezdet Gyerekházak célja, hogy a szociokulturális hátrányokkal küzdő gyermekek fejlődési lemaradását kompenzálja, és ezzel párhuzamosan a hátrányos helyzetben élő családokban a szülői kompetenciákat erősítse. Az Új Start Alapítványnak pedig széleskörű tapasztalata van a hátrányos helyzetű gyermekek támogatásában, többek között egy tehetséggondozó ösztöndíjrendszerrel segítik a gyerekek kitörését a mélyszegénységből.

A jótékonysági kampányban bárki részt vehet, aki július 1. és augusztus 31. között Persil-terméket vásárol, ugyanis a vállalat minden egyes eladott termék után 10 forint értékű adományt juttat a rászorulókhoz.

További információk a programról a www.persil.hu oldalon találhatóak.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

glamour plusz ikon Szabad élet a komfortzónán innen és azon nagyon is túl: workaway életmódkalauz

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)