Ezekkel a dolgokkal már nem foglalkozol, ha betöltöd a 30-at

2021.június.14.

Sokan azt gondolják, hogy a húszas éveink a legszebb időszakunk, azonban ez nem feltétlenül igaz: a fiatal felnőttkor tele van bizonytalansággal, félig még a tinédzserkori éned tombol, és folyamatos önmegvalósítási dilemmával küzdesz. Nos, jó esetben mindez lecseng pár év múlva, és megtanulod, hogy bizony vannak dolgok, amiket el kell engedni.

Íme 10 dolog, amivel a 30. szülinapod után már cseppet sem kell foglalkoznod:

Mindenki párt keres, megházasodik, viszonyba kezd, utazik, gyereket szül, és ez így van rendjén. Na és? Nem kell ezen dilemmáznod, hiszen a saját biológiai órád úgyis jelzi majd, hol tartasz az életeddel. Lendülj túl rajta!

A húszas éveidben túlestél már pár őrült, kihagyhatatlan partin, és most nyugodtan bevallhatod magadnak, ha inkább az ágyban maradnál egy jó filmmel. Persze 30 után is lehet szociális életed, de ne aggódj, nem elszel rögtön nyugdíjas egy lájtosabb estétől.

Ifjoncként valószínűleg sok barátságod született csak azért, mert hasonló zenét hallgattál valakivel, együtt jártatok karatézni, vagy padtársak voltatok. Azonban egy idő után felismered, hogy nincs szükséged felszínes és múlandó barátságokra, és ne szégyelld hátul hagyni ezeket.

Olvastad? Semmi baja a vaginádnak - 30 évesek tanácsai 20 éveseknek

Dráma a párkapcsolatban, dráma a munkahelyen, dráma a csajokkal, hangos zokogások, teátrális ajtócsapkodások. Egy darabig evidensnek tűnik, hogy hosszasan rugózz egy-egy hisztin, de jó esetben ezen is túl tudsz lendülni, és ahogy a balhék, úgy a pletykák sem érdekelnek már.

Nyilván fontos valamelyest lépést tartani a trendekkel, de 30 éves korod után valószínűleg már nem sírsz magzatpózban az ágyadban, ha nem sikerült beszerezned a legújabb iPhone-t a piacradobás után két nappal. A telefon funkciója az, hogy telefonáljon, a laptopé, hogy dolgozhass rajta és letölthess pár filmet. Pont.

Talán te is azon emberek közé tartoztál huszonévesként, akik mindenhova magukkal cipelték a telefonjukat és a szelfibotjukat, és ha nem posztoltak két órája, megijedtek, hogy elfelejti őket a világ. Egy idő után azonban az élmények megélése, nem pedig a bemutatása válik fontossá.

Rég elmúltak azok az idők, amikor még a sarki boltig is kisminkeltél, hátha szembejön az a szexi srác a múltkori buliból. 30 éves korodra ismered magad, ismered a hibáidat, és pontosan tudod, hogy senkit sem érdekel, hány réteg alapozó van az orrodon.

Ne hagyd ki! 15 dolog, amit 30 éves korára minden nőnek tudnia kell kezelni

Oké, tök jó, hogy a kifutó modelleken félreszabott, haskilógatós, krepp ruhák vannak csilliós árért, de a három éves farmered még mindig irtó kényelmes, és nagyon jól is áll. Ez persze nem egyenlő az igénytelenséggel, egyszerűen csak megtanultad elengedni az igényt, hogy mindig lépést tarts a divattal.

Anno hatalmas dolog volt megszervezni a különleges partit, ma azonban már tudod, hogy ez is egy ugyanolyan nap, mint a többi. Ha elmész a barátaiddal megnézni egy jó filmet, esetleg beültök valahova vacsizni, az épp úgy kielégít, mint a ledfényes habpartik anno.

Na jó, ezt a témát nyilván nem tudod csak úgy elengedni, és biztosan sok kozmetikumot kipróbáltál már, de ideje elfogadni, hogy a ráncok az életünk részei, és előbb-utóbb jelentkeznek. És nem csak nálad.

Ez is érdekelhet

"Ha a való életben bezárul valaki mögött egy ajtó, azt úgysem tudhatjuk meg, mi történik vele a négy fal között."- Tompos Kátya színésznővel beszélgettünk

"Ha a való életben bezárul valaki mögött egy ajtó, azt úgysem tudhatjuk meg, mi történik vele a négy fal között."- Tompos Kátya színésznővel beszélgettünk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Napi horoszkóp: szerencsét ígér a mai nap sokunknak - szeptember 18. szombat

Divathírek

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla

Megnyitott az Etele Plaza: íme minden, amit tudnod kell róla