10 tipp, hogy csökkentsd a kiadásaidat

2022.július.5.

A pénzügyeid kezelése gyakorta járhat stresszel. Az elmúlt időszakban rengeteg ember munkakörülményei változtak meg, sokaknak gondot okoz a biztos bevételi forrás hiánya, de összességében elmondható az is, hogy szinte mindenki egy kicsit stresszesebb a pénzügyeit illetően, mint általában.

10 tipp, hogy csökkentsd a kiadásaidat
Fotó: Getty Images

Ha te is úgy érzed, hogy most pénzügyileg is nehéz időszakon mész keresztül, akkor mutatunk néhány tippet, hogy milyen kiadásokon lehet érdemes spórolnod.

1. Fagyaszd be a tagságodat a konditeremben

Nyáron sem kell felhagynod a sportolással, viszont abban az esetben, ha ilyenkor inkább kültéren edzenél, vagy valamilyen vízi sportnak hódolsz, ne feledkezz meg a tagságod befagyasztásáról. A megmaradó összeget pedig akár arra is fordíthatod, hogy az otthoni sportolási lehetőségekhez rendelsz az internetről valamilyen eszközt.

2. Vásárolj az élelmiszerboltok saját márkás termékeiből

Talán eddig a legismertebb márkák szerelmese voltál a ketchupok vagy a tészták terén is, de minimum takarékosság céljából itt az ideje, hogy szétnézz az élelmiszerboltok saját márkás termékei között. Egészen biztos, hogy igazi kincseket is fogsz találni, nem kell lejjebb adnod a minőségből, és közben még a pénztárcádat is megkíméled.

3. Hagyd otthon az autódat

Ha megteheted a jó időben inkább gyalog vagy kerékpárral közlekedj. Egy kis plusz mozgás mindenféleképpen jót fog tenni és nem csak a pénztárcádat, a környezetet is kíméled!

4. Vásárolj tudatosan

Tervezd meg előre, hogy mit fogsz vásárolni. Ha ételekről van szó, akkor olyan terméket vegyél meg, amire terved van, hogy a közeljövőben fel is fogod használni, és tudsz belőle olyat készíteni, amit szívesen megeszel. Érdemes fagyasztott termékeket is vásárolnod, hiszen ha mégsem lenne kedved főzni, akkor ezeket az ételeket hetekkel vagy hónapokkal később is elkészítheted.

5. Vizsgáld át az előfizetéseid

Ha vannak különböző előfizetéseid, például sorozatos portálokra vagy folyóiratokra, de valójában már régóta nem használtad vagy olvastad azokat, vagy egyszerűen csak nem kötnek le, akkor válj meg tőlük. A rohanó hétköznapokban hajlamosak lehetünk elfelejteni, mennyi mindenre adunk ki már csak rutinból pénzt, közben pedig nincs is rá valódi szükségünk.

6. Vedd elő a régóta nem hordott ruháidat

Mielőtt online ruhavásárlásba kezdenél, nézd át otthon alaposan a szekrényedet. Könnyen lehet, hogy több olyan ruhadarabra is ráakadsz, amit már hónapok vagy évek óta nem hordtál, de még mindig jó állapotú és jó is rád.

7. Használj egy pénzkezelő alkalmazást

Már magyar nyelven is több megbízható pénzkezelő alkalmazás érhető el, ami sok hasznos tippet ad ahhoz, hogyan kezeld a pénzügyeidet. Pontos értesítéseket kaphatsz arról is, milyen pénzmozgások folynak a számládon, vagy ha a számlád fenntartásának ára megdrágul.

6 dolog, amit át kell gondolnod a pénzügyeid kapcsán most

6 dolog, amit át kell gondolnod a pénzügyeid kapcsán most8. Használd fel a kuponkódokat, hűségpontokat, ajándékutalványokat

Ha eddig gyűjtöttél hűségpontokat vagy kaptál valamilyen ünnepre ajándékutalványt, akkor épp itt az ideje, hogy mindet felhasználd és beváltsd. Különböző online shopok pedig folyamatosan kínálnak kedvezményes kuponkódokat, amikért fizetned sem kell, ezekre is érdemes odafigyelned. Persze ez még nem jelenti azt, hogy meggondolatlanul költekezz, csak akkor vásárolj kedvezményesen is, ha egy adott termékre tényleg szükséged van.

9. Kérdezz bátran a bankodtól

A bankod érdeke, hogy továbbra is ott tarts a pénzedet, ezért a jelenlegi helyzetben is körültekintő és pontos tájékoztatást kaphatsz arról, milyen pénzügyedet hogyan érdemes kezelned. A legtöbb ügyedet most elintézheted online, de ha tanácstalan vagy, mibe hogy kezdj bele, bátran tárcsázd a bankodat.

10. Ellenőrizd az e-mailes feliratkozásaidat

Ha véletlenül vagy szándékosan feliratkoztál egy-egy márka akciós ajánlataira, mert egyszer vásároltál a webshopjukból, akkor könnyen lehet, hogy az otthonlét alatt csábítani fog az online vásárlás. Ha igazából viszont most nincs szükséged új ruhákra vagy kiegészítőkre, akkor inkább iratkozz le a hírlevelekről, hogy ne ess kísértésbe.

Ez is érdekelhet

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Toronymagasan ezek a legnépszerűbb babavenevek 2023-ban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)

Hüvelyszárazság szülés után. Mit tehetünk ellene? (x)