10 tipp, hogy elérd a 2020-ra kitűzött céljaidat

2020.február.29.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem találod a motivációt, ami a 2020-as céljaid eléréséhez kellene? Mondunk 10 gyszerű tippet ad ahhoz, hogy minden a terv szerint haladjon!

10 tipp, hogy elérd a 2020-ra kitűzött céljaidat
Fotó: Shutterstock

1. Emlékezz a miértedre - keress egy célt, ami inspirál téged
Amikor frusztráltnak és motiválatlannak érzed magad, lépj egyet vissza, és gondold át, hogy egyáltalán miért is kezdtél bele. Miért akarod elérni a céljaidat? Egy kis időt szakítani kell arra, hogy a céljaiddal újra összhangban legyél, ami egy erőteljes megoldás ahhoz, hogy újra motivált és energikus legyél. Figyelj viszont arra, hogy a kitűzött célok tényleg jelentenek-e neked valamit, illetve inspirálnak-e téged arra, hogy elérd őket.

Erre egy könnyű módszer az, ha leírsz mindent, ami inspirál és izgat a cél elérésében. Ez majd emlékeztet arra, hogy miért teszel bele annyi energiát.

2. Dolgozz egy megbízható baráttal
Sokkal könnyebb halogatni és abbahagyni a munkát, ha senki sincs a közeledben, aki felelősségre von. Bízd rá az egyik kollégádra vagy barátodra, hogy időről időre kérdezze meg, hogy hogy haladsz. Miért tennéd meg az első lépéseket egyedül, mikor egy baráttal megoszthatod a céljaidat, vagy akár versenyezhetsz is velük, legyen az edzés, futás vagy akármi más? Sokkal szórakoztatóbb egy baráttal ünnepelni, ha elérsz valamit.

3. Lépésről lépésre haladj
Nagyon hamar nyomasztóvá válhat a sok lépést látni a cél előtt - de segíteni fog tisztábban látni és jobban fókuszálni, ha egyszerre egy lépést teszel a cél felé.

4. Fogadd el a kudarcokat
Fontos, hogy el tudd fogadni, hogy néha nem minden megy úgy, ahogy tervezed. De ez nem azt jelenti, hogy fel kellene adnod. Lesz pár nap, amikor a dolgok nem terv szerint fognak haladni, de ez normális. Egy könnyű mód, hogy feldolgozd ezeket, emlékezned kell, hogy minden nap egy új esély és új lehetőségek vannak előtted.

5. Kövesd a fejlődésedet és ünnepelj közben

Ünnepelj, ha egy fontos mérföldkőhöz érsz, vagy tedd meg egyből a következő lépést a célod felé. Ez majd segít a továbbiakban is megihletettnek és motiváltnak maradni.
Megünnepelni a sikereket egy nagy és fontos lépés a cél elérése alatt. Ez a kulcsa annak, hogy boldog és motivált maradj. Ne halaszd az ünneplést addig, míg eléred a céljaidat. Minden elért mérföldkő után ajándékozd meg magad.

6. Vizualizálj, vizualizálj, vizualizálj
Milyen lesz, ha eléred a célod? Hogyan fogod érezni magad? Ezek kérdezgetése jó mód arra, hogy elképzeld, miért dolgozol és emeli a motivációs szintedet. Minden reggel szánj arra egy kis időt, hogy a céljaidra reftektálj és elképzeld, hogyan néz majd ki, és hogyan fogod majd érezni magad, ha sikerrel jársz. Nagyon inspiráltnak és energikusnak fogod érezni magad ahhoz, hogy tovább haladj a cél felé, akkor is, ha valami akadályba ütköznél is az út során.

7. Legyél megértő magaddal

A magabiztosság az egyik legfontosabb készség, amivel a mentális egészségünket fejleszthetjük, valamint segít, hogy motiváltak legyünk. Ugyanis, ha a legkisebb hiba miatt magadat okolod, az nem fog segíteni sem abban, hogy jól érezd magad, sem abban, hogy közelebb érj a célodhoz.

8. Tanulj olyantól, aki már elérte a céljaidat
Ha van egy mentorod, aki már elérte azokat a célokat, amiket te szeretnél elérni, az egy jó lépés előre. Ellesheted azokat a stratégiákat, amik tényleges segítettek nekik az álmaik megvalósításban, megtudhatod miken mentek keresztül, milyen akadályokkal kellett szembe nézniük.

9. Türelem és következetesség, intenzitás helyett

Lehet, hogy fontos az, hogy keményen dolgozz a céljaid eléréséért, de az is fontos, hogy időt szakíts a pihenésre és ellen tudj állni a késztetésnek, hogy minél több nyomást helyezz magadra. Azon kívül, hogy nem helyezed magad nyomás alá, az is fontos, hogy egy hosszú nap után legyen időd pihenni és feloldd az aznapi felgyülemlett stresszt.

10. Legyenek napi sikereid
Ha a céljaidat beépíted a napi rutinjaid közé, biztosabb, hogy tovább kitartasz mellette. Hogy tovább kitarts a céljaid mellett, segíthet, ha a napi szokásaid közé építed a kisebb céljaidat. Ez így sokkal könnyebbé teszi, hogy egyszerre egy lépést tegyél a célod felé, és a fókuszt arra irányítja, hogy a kitűzött napi célokat elérd nap mint nap.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője