11+1 dolog, amit bárcsak mondtam volna a szingli énemnek

2019.július.21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A kapcsolatok igen fontosak az életünkben, mivel vágyunk arra, hogy szeressenek. Emellett viszont magunkról sem feledkezhetünk meg. Úgy gondoljuk, hogy egy egészséges kapcsolathoz szükséges a saját magunk iránt érzett szeretet és tisztelet. Az önismeret elengedhetetlen része egy egészséges kapcsolat kiépítésének.

11+1 dolog, amit bárcsak mondtam volna a szingli énemnek
Fotó: giphy

1. A kapcsolati státuszod miatt kell legkevésbé aggódnod

A fiatal felnőtté válás alatt rengeteg változás következik be majd az életedben és elsősorban ezekre kellene koncentrálnod és nem azon aggódni, hogy most akkor miért nincsen pasid vagy, hogy kivel menj el egy randira. Fontos a számodra megfelelő és kielégítő karrier megtalálása, az anyagi stabilitás megteremtése és természetesen a szabadidőd élvezetes eltöltése. Még előtted van az egész élet, hogy szerelmes legyél és megállapodj.

2. Ha valamiből hiányérzeted van akkor adj annak, akinek tényleg nincs

Mindenkinek van olyan érzése, hogy valamiből nincs elegendő az életében, lehet ez szeretet, pénz, szórakozás. Ha nincs elegendő pénzünk egy drága kozmetikum megvásárlására vagy egy menő étterembe való vacsorához, akkor letörtnek érezhetjük magunkat, de ennek nem kell így lennie. Próbáld ki az adakozást! Akár minden hónapban pár forinttal segíthetsz valamilyen jó ügyet és ezáltal képes leszel jobban értékelni azt, amid már van. Ha pedig szeretetre vágysz, de nem vagy kapcsolatban, akkor hívd fel a szüleidet és mond meg nekik, hogy mennyire szereted őket. A legapróbb figyelmesség is sokat számít az embereknek.

3. Ne csak eltöltsd az idődet, hanem fektess is bele

A legtöbben csak eltöltjük az időnket, akár a barátainkkal, a munkával, vagy csak pihenéssel. Viszont ez idő alatt nem vagyunk produktívak. Érdemes megszervezni minden pillanatot az életünkben, amivel képesek leszünk a fejlődésre. Kapcsolatok kiépítése, fenntartása, vagy akár egy új jártasság kifejlesztése mind a jövőbeli énünk kialakításához járul hozzá.

3+1 dolog, amit SOHA ne mondj egy szingli nőnek

3+1 dolog, amit SOHA ne mondj egy szingli nőnek

4. Jegyezd fel a kényelmetlen szituációkat

Életünk során rengeteg kínos szituációt élünk át, amikor legszívesebben csak elbújnánk, amíg véget nem ér a dolog. Természetesen ezt nem tehetjük meg, ezért is fontos az önbizalmunk kiépítése. A kellemetlen szituációkat, amikor erőtlennek érzeted magadat vagy esetleg féltél is, érdemes feljegyezni és tanulni belőlük. Ezekből képes leszel erőt gyűjteni a jövőben.

5. Zárd le végleg a kapcsolatot az exeiddel

A szakítás senkinek sem könnyű, az elengedés pedig még nehezebb egy hosszú kapcsolat után. Gyakran félünk attól, hogy nem fogunk találni mást helyette és ezért ragaszkodunk annyira ahhoz a kötelékhez. A szakítás viszont nem valamilyen lezárásnak a kezdete, hanem maga a lezárás. Azért szakítottatok mivel nem működött a kapcsolat és később sem lettetek volna boldogok. Tudnod kell, hogy mit szeretnél és őszintének kell lenned magadhoz, csak így leszel képes lezárni a múltat és nyitni a jövő felé.

6. Töltsd ki az ürességet a barátaiddal

A barátságok igazán a szingli időszakban válnak nélkülözhetetlenné. Közös nevetések, sírások teszik ezeket a kapcsolatokat örökké. Egy szakítás után kifejezetten jól jöhet, ha vannak olyan barátaid, akikre tudod, hogy minden esetben számíthatsz. Ha pedig már régóta szingli vagy akkor sem egyből a kapcsolat után kell kutatni, hanem élvezni a barátaiddal töltött időt.

7. A randizás alatt kell rájönnöd arra, hogy mit is akarsz igazán

Ha már hosszú ideje vágyunk kapcsolatra, akkor könnyen beleeshetünk abba a hibába, hogy már megfeledkezünk saját igényeinkről. Mindig szem előtt kell tartani az elvárásainkat. Nem szabad hagyni, hogy a másik fél megváltoztasson minket. A randizás időszaka sok csalódást hozhat, de ezeket sosem szabad túlságosan magadra venni.

8. Saját magadnak kell felépítened a kapcsolatot a megfelelő személlyel

Gyakran az elképzeléseink miatt nem vagyunk képesek egy egészséges kapcsolatra. Mindenki megalkotja a fejében a tökéletes pasit, de természetesen ez a valóságban nem ilyen egyszerű. Mindenkiben lesz valami, ami nem olyan tökéletes, mint ahogyan azt elképzeltük. Ilyen esetekben el kell fogadni a másikat és közösen dolgozni azon a kapcsolaton, ami mindkettőtök számára ideális.

9. Merj nemet mondani

Túl sokszor foglalkozunk a másik fél érzéseivel, ahelyett, hogy a sajátjainkra koncentrálnánk. Általában mindenki a "Van barátom" kifogást használja az igazság elmondása helyett, ami így hangzana "Bocsi, de nem vagy az esetem". Ezenfelül gyakran beszélgetünk velük, de ezzel csak még jobban tápláljuk beléjük a reményt. Merj nemet mondani!

10. Akarj új dolgokat kipróbálni

Legtöbbször félünk a változástól és az új dolgoktól, amiket az élet hoz az utunkba. Ezzel viszont csak elzárod magadat az új élményektől, emberektől és a kalandoktól. Egy idő után a változás már a mindennapjaid része lesz és nem fogod kényelmetlenül érezni magadat egy új emberrel való találkozás miatt.

11. Egyél azt, amit szeretnél

A nők nagyrésze nincs megelégedve a testével és emiatt feszélyezve érzi magát. Fontos a testünk szeretete és az önbizalommal teli kisugárzás. Egyél, ami jól esik! A számodra megfelelő partner nem fog azzal foglalkozni, hogy akkor most hány kiló is vagy, ő magadért fog szeretni.

12. Várj az igazi tündérmesére

Az igazi szerelmeddel kialakított kapcsolat olyan érzés lesz majd, mintha egy tündérmesét élnél át nap, mint nap. Rengeteg nevetés és szeretet lesz a kapcsolatban. Minden dolgot tudni fogtok egymásról és a bizalom is teljes mértékben jelen lesz. Ne erőltess egy olyan kapcsolatot, ami nem működik csak azért, mert nem akarsz egyedül lenni. Megéri várni a megfelelő partnerre, aki minden elvárásodnak meg fog felelni.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Hihetetlen: Drew Barrymore meztelen képeit a saját lánya használja fel ellene

Hihetetlen: Drew Barrymore meztelen képeit a saját lánya használja fel ellene

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

PR

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)

Hihetetlen, de ezért nem kívánt a párom (x)