15 jel, hogy túl sok időt töltesz a munkahelyeden

2021.augusztus.5.

Szép dolog, ha az ember a karrierjére koncentrál és építi a jövőjét, viszont bizonyos esetekben észre kell venni, hogy hol a határ és mi számít már túlzásnak.

15 jel, hogy túl sok időt töltesz a munkahelyeden
Fotó: Gettyimages.com

Összeszedtünk pár jelet, humorral fűszerezve, ami egyértelműen arra utal, hogy munkanániás vagy és változtatnod kell.

1. Ha olyasmiket mondasz, hogy "a mi környékünkön" vagy "nálunk", akkor nem a kerületet vagy települést érted, ahol laksz, hanem a környéket, ahol az irodád van.

2. Maga a területfejlesztés is sokkal jobban izgat a munkahelyed környékén, ahol szerinted sokkal több fára lenne szükség. Azon viszont teljesen meghökkentél, amikor minap tüntetőkbe botlottál a lakóházad előtt, akik állítólag azért állnak ott nagy transzprensekkel három hete, mert az összes bolt bezárt, és négy villamosmegállónyira van a legközelebbi üzlet, ahol tejhez lehet jutni.

3. Alapvetően szolidáris ember vagy, de akárhogy is igyekszel, nem érzed át a problémájukat.

4. Nagy közbenjárással elintézted, hogy a közüzemi számlák és a fontosabb levelek a munkahelyed címére érkezzenek.

5. A múltkor így is volt egy kis konfliktusod a "gázosokkal", mert annyira alacsony a fogyasztásod a téli hónapokban is, hogy azt sejtik: megbuheráltad az órát.

Fotó: giphy

6. Teljesen elfelejtetted a privát telefonszámodat. Mindegy is, hiszen azon már régóta nem keres senki.

7. Egyik vasárnap döbbenten ébredtél arra, hogy a Fókusz stábja leskelődik kíváncsian az ajtód előtt, a szomszédasszony pedig izgatottan magyarázza, hogy öt éve jóban vagytok, de ilyet még nem tapasztalt, hogy hetek óta semmilyen mozgás ne legyen a lakás körül.

8. Később átugranál hozzá megmagyarázni az esetet, de sajnos nem emlékszel a keresztnevére. Gizi néni? Marika néni?

9. Bár a pasiddal inkább konzervatív gondolkodásúak vagytok, már több ízben előfordult, hogy az irodai mosdóban tartottatok légyottot. Nem nagyon van ennél jobb megoldás mostanában.

10. Ha egy-egy vasárnapot teljes egészében otthon tölthetsz, örömödet beárnyékolja kiskutyád hiánya. Ő ugyanis praktikus okokból az irodában lakik.

11. Ha néha jut időd egy színházra, előtte általában be kell taxiznod a munkahelyedre, mert az összes jobb kosztümödet és tűsarkúdat ott tárolod.

12. A főnököd abszolút toleráns azt illetően, hogy a barátaid néha-néha beugranak egy kávéra hozzád az irodába. Legalább szombat délelőttönként hadd lazítson az ember.

Fotó: giphy

13. A noteszedben a legfontosabb címek jegyzékénél nem a kollégáid számai és nevei vannak - hisz az összes melléket tudod kívülről -, hanem a lakásod pontos címe. (Olykor elő-előfordul, hogy belekukkantasz, ha nem vagy egészen biztos benne, melyik emeleten laksz.)

14. Az asszisztensednek van egy listája azokról az illetőkről, akiknek "nem mindig vagy bent az irodában." Ezek azonban nem a problémás ügyfelek, hanem a problémás rokonok.

15. Teljesen és őszintén ledöbbensz, amikor kiderül, hogy az unokahúgod nem kilencedik, hanem tizenkettedik születésnapját ünnepli. Ezek szerint nem csak a tavalyit hagytad ki. Idén azonban jó nagynéniként a nagy napon megnéztek egy jó filmet. Az irodai projektoron.

Ez is érdekelhet

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

7 módszer, ami életben tartja a szenvedélyt - akkor is, ha már régóta együtt vagytok

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói