3 dolog, amire figyelj az otthonod tervezésénél - hasznos tippek egy lakberendezőtől

2021.február.10.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az internet telis-tele van tökéletes enteriőrökkel, mi pedig sokszor csak álmodozunk, hogyan lehetne nekünk is magazinba illő otthonunk? Most megosztok veled néhány lakberendezési tippet, melyeket te is könnyedén hasznosíthatsz:

1. Egységesség

Válassz ki 3 anyagot, és az egységesség érdekében ezt a 3 anyagot vidd végig a lakásban. Lehet az kőhatás, fahatás, vagy egy szín, mely nyugalmat sugároz a számodra, és ezeket kombináld munkalapként, bútorfrontként, padlóként, kiegészítőkben, textíliában. Neked is megkönnyíti a helyzeted, mert ez a 3 anyag számodra is egy bombabiztos mankó, hiszen így nem kell minden helyiségben külön bajlódni az anyagválasztással is. Végeredményben pedig egy harmonikus, színeiben tökéletesen passzoló otthont találsz magad előtt!

2. Rend a lelke mindennek!

Mindennek legyen meg a helye! Legtöbbször azért van rendetlenség, mert nincs meg a helye a dolgoknak... Járj körbe a mostani életteredben és figyeld meg azokat a tárgyakat, amik azért vannak elöl, mert nincs helyük: például kabátok, cipők, levelek, porszívó. Ha pedig van rá lehetőséged, akkor már tervezéskor számolj egy háztartási helyiséggel. Sokan elkövetik a hibát, hogy az előszoba nem funkcionális, nincs elég tárolóhely, szekrény kabátoknak, cipőknek: csak fogasok. Minél több minden van elöl, annál zsúfoltabb és rendetlenebb az összhatás. Ideje elpakolni!

3. Otthonosság

Lakberendezőként sokszor már beköltözött otthontulajdonosok keresnek fel kétségbeesve, hogy kész az álomház, de nem otthonos. A házak otthonosságát a személyes tárgyak (nem, nem a kacatok!) és a textíliák adják meg. Ám ezek sokszor csak beköltözés után évek múlva kerülnek a helyükre, hiszen nem létszükség: "Majd megvesszük!". Az emberek már úgy várják a beköltözés pillanatát, hogy ezek az apróságnak tűnő dolgok teljesen háttérbe szorulnak. Elő a díszpárnákkal, függönyökkel és szőnyeggel!

Instagram: @amelitahorvath
Facebook: www.facebook.com/interiordesign.hu
Web: www.amelitahorvath.com

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Péter Szabó Szilvia: „Nem az a típusú lány voltam, akinek az az álma, hogy fehér ruhába bújjon”

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője