3+1 tipp, ami megkönnyíti az álláskeresést

2020.október.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár az utóbbi időben munkát találni különösen stresszes folyamat, jó hír, hogy a sikeres munkakeresés receptje tanulható, és csak pár alapvető készséget kell hozzá elsajátítani és gyakorolni. A Coca-Cola Magyarország #énjövőm és a Google Magyarország Grow with Google programjai újra közös, online program-sorozatot indítanak a témában, előadásokkal és interaktív workshopokkal. Az október 19-ei és 26-ai alkalmakon és a november 18-ai és 25-ei ismétlésen szó lesz a tudatos online jelenlétről, a kapcsolati háló fontosságáról, de álláskeresést megkönnyítő tippeket is kapnak a résztvevők. Ezekből adnak most ízelítőt a program előadói.

3+1 tipp, ami megkönnyíti az álláskeresést
Fotó: Rexfeatures

1. Használd ki a kapcsolati hálódat!

"Egy jó kapcsolati háló már félsiker" – mondja Dr. Sinkó Erika. A munkakeresés látszólag egy magányos folyamat, de valójában éppen ez az időszak a legalkalmasabb arra, hogy építsünk a kapcsolati hálónkat. Ezzel egyrészt könnyen új lehetőségekre bukkanhatunk, másrészt olyan motiváló példákat is gyűjthetünk, amelyek segítenek átvészelni az álláskeresés legsötétebb napjait. A kapcsolatépítés ráadásul egy könnyedén elsajátítható készség, hiszen a legtöbben már részei vagyunk egy vagy több közösségi hálónak. Az ezen belüli építkezéshez és az online jelenlétünk megfelelő kialakításához adnak útmutatást az #énjövőm program online tananyagai, valamint a Grow with Google digitális lábnyom megismeréséről szóló október 19-i előadása is.

2. Oszd be az idődet!

"Sokan hajlamosak vagyunk állandóan azt érezni, hogy nincs időnk semmire. Ez egy olyan berögződés, ami az álláskeresés időszakában is velünk marad, és ha nincs gyakorlatunk az idő kezelésében, még fokozottabban érezzük az időt elszökni. Azoknak, akiknek ez ismerősen cseng, nincs más dolguk, mint időbeosztással kapcsolatos készségüket fejleszteni" - hívja fel a figyelmet Dr. Sinkó Erika. Ha viszont megtanuljuk beosztani az időnket és kialakítjuk a napi rutinunkat, az nem csak a munkakeresés, de majd a munkavégzés ideje alatt is megkönnyíti a dolgunkat.

3. Képezd magad!

Azzal talán minden álláskereső egyetért, hogy a legnagyobb kihívást ebben a helyzetben a lelkesedés és az önbizalom megőrzése jelenti. Érdemes az álláskeresésre úgy gondolni, mint egy remek lehetőségre, hogy új készségeket tanuljunk és fejlesszük önmagunkat. A tanulás és különböző készségeink fejlesztése ugyanis sikerélményt és motivációt ad, ami a nehezebb időszakokban is segít majd megőrizni a motivációnkat. A www.enjovom.hu oldalon ingyenesen elérhető tananyagok saját tempóban, akár megszakításokkal is végezhetők, így azoknak is segítenek, akik a távolság, időhiány vagy a jelenlegi járványhelyzet miatt nem tudnak részt venni személyes képzéseken. A Grow with Google által szervezett online előadások további ismeretet kínálnak a digitális eszközök használatához, a Google Digital workshop anyai pedig szintén segítenek a fiataloknak az egyéni tanulásban és fejlődésben.

+1. Maradj optimista!
Az #énjövőm program tapasztalatai alapján az álláskereső fiatalok esetében sokszor nem a munkatapasztalat vagy a szakmai képzések, hanem a bátorító környezet és az optimizmus hiánya jelenti a legnagyobb nehézséget. Éppen ezért fontos, hogy kövessük a fenti három tippet, megtanuljunk úgy tekinteni az álláskeresésre, mint egy lehetőségre, hogy közelebb kerüljünk önmagunk megvalósításához.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

5 egyszerű szokás, ami segít, hogy tovább élj

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője