4 ok, amiért jó, ha van introvertált munkatársad

2021.szeptember.25.

Ugye a te munkahelyeden is vannak olyan személyiségű emberek, akikről egyértelműen el tudod dönteni, hogy extrovertáltak, vagy introvertáltak? Sok, a munkájában sikeres ember extrovertált, és remekül ragyog a reflektorfényben, de egyáltalán nem biztos, hogy egy introvertált személyiségű kollégád kisebb teljesítményt nyújtana, sőt, az is lehet, hogy bár nem dicsekszik vele, de ő az egyik legértékesebb tagja a közösségeteknek.

4 ok, amiért jó, ha van introvertált munkatársad
Fotó: Profimedia

Íme négy ok, amiért értékes, ha van introvertált személyiségű munkatársad:

1. Erősen összpontosít a rá bízott feladatok megvalósítására

Fotó: giphy

Ha rábízol egy feladatot, vagy akár csapatmunkában dolgozol vele, biztos lehetsz benne, hogy célirányosan arra fog törekedni, hogy időben kész legyen minden. Bármilyen környezeti tényező is próbálja elterelni a figyelmét, akkor is azon dolgozik, hogy precíz és gyors megoldás szülessen. Nyitott az új, innovatív módszerekre és a korszerűsítésre, ezért ha van bármilyen modernizáló törekvésed, jó partnered lehet a megvalósításban.

2. Átgondoltan hoz döntéseket

Nagy odafigyeléssel gyűjti össze a gondolatait, elemzi azokat, majd amikor már konkrét, jól alátámasztható érvei vannak, akkor vonja be a környezetét is az alkotás folyamatába. A megismerés és a hiteles indoklás híve, ezért csak akkor hoz meg egy döntést, ha azt alaposan átgondolta, és úgy érzi, hogy a munkája sikerességéhez fog vezetni. Kiválóan ösztönözhet arra, hogy a saját gondolataidat továbbvidd, és a kettőtök terveiből akár még valamilyen formabontó megoldás is születhet.

3. Szilárd kapcsolatokat alakít ki

Fotó: giphy

Noha a nagy társas összejöveteleken nem áll a figyelem középpontjában, de rendkívüli intelligenciája vonzza az embereket. Folyamatosan köt új, a jövőre nézve is ígéretes kapcsolatokat. Talán kell neki néhány perc, hogy feloldódjon, de amint elkezd érdekes témákról beszélni, hamar elnyeri mások szimpátiáját. Valósággal isszák a beszélgetőpartnerei a szavait, hiszen tényleg mindenkire figyel, akivel társalog, és valóban érdekli mások mondanivalója. Ez pedig annyira szimpatikus másoknak, hogy a jövőben akár egy projektben is szívesen dolgoznának vele.

4. Jó hallgatóság, aki ügyel a részletekre

Fotó: giphy

Inkább hallgató típus, mintsem hogy folyamatosan ő akarna beszélni. Gyorsan elnyeri mások bizalmát, amit meg is érdemel, hiszen kerüli a pletykálkodást, és nem is foglalkozik a szóbeszédekkel. Nemcsak hűségesen megtartja a titkaidat, de empatikus is, és szereti megérteni a dolgok mögöttes tartalmát, hogy aztán valóban a segítségedre legyen. Nemcsak a munkában nagyszerű társ, de magánéleti kérdésekben is bizalommal fordulhatsz hozzá.

Ez is érdekelhet

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

8 híresség, akik a sminkmentességet választják

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

Heti horoszkóp: Félreértések, bizonytalanság jellemzi a hetet - Október 25-31.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta