4 tévhit az egészségről, amit jobb, ha nem hiszel el

2017.augusztus.31.

Annyi jó tanácsot hallasz az egészségedről, de nem mindig tudod, elhidd-e őket, vagy sem. Ilyenkor megkérdezed a barátnődet, van-e valamilyen tapasztalata az adott üggyel kapcsolatban, hiszen néha könnyebb egy barát szájából elfogadni a dolgokat, mint ismeretlen szakértőkre hallgatni. A gond csak az, hogy ami az egyik embernél bevált, az a másiknál esetleg teljesen másképp fog működni.

Fotó: giphy

Az igazság: Az esti étkezések után a szervezetnek általában nincs ideje elégetni a bevitt kalóriamennyiséget lefekvésig, így inkább zsírként elraktározza. De mégsem igazán az számít, mikor eszel. Főleg, hogy nincs is igazán különbség egy este hatkor vagy kilenckor elfogyasztott szendvics hatásai között. A "mikor"-nál sokkal fontosabb a "mennyit". Vannak lányok, akik egész nap koplalnak, majd este bevágnak egy nagy adag pizzát, és lenyomják egy szép nagy sütivel. Az önmegtartóztatásnak is csak akkor van értelme, ha utána nem rontod el a hatásait. A lényeg mindig a bevitt kalóriamennyiség. A legjobb recept: napközben egyél kedvedre, de figyelve a kalóriákra, este hat után pedig, ha teheted, ne egyél semmit.

Az igazság: Valójában nem is a bőrünk lélegzik, hanem a teljes légzőrendszerünk. A bőr csak megszűri a káros anyagokat, és ugyanúgy igyekszik méregteleníteni, mint a szervezetünk egyébként. Épp ezért a vastag alapozóréteg valóban gátolja ez a folyamatot, eltömíti a pórusokat és ronda mitesszerek kialakulásához vezet. No de akkor mi a teendő? Amikor csak lehet, hagyd szabadon az arcodat, smink nélkül, éjszakára pedig jól tisztítsd meg arclemosóval. Meglátod, a bőröd mosolyogni fog!

Láttad már? Ez a lány összehasonlította, miben mennyi kalória van, és ezentúl te is máshogy fogsz nézni ezekre a kajákra

Az igazság: A legtöbb nő – a tesztoszteron híján, ugyebár – egész egyszerűen genetikailag képtelen hatalmas izmokat növeszteni, mivel alapvetően a hormonok felelősek az izomzat alakulásáért. De akkor miért van az, hogy a farmerunk jobban feszül már néhány lábizomgyakorlat után is? Ezt hívjuk izompumpálásnak, amit a megdolgoztatott területen felfokozódó véráram okoz. Általában nem tart tovább néhány óránál. Az erősítő edzések fokozzák a szervezet metabolizmusát (vagyis anyagcseréjét), és bizony még fogyasztanak is.

Az igazság: A B-vitamin tényleg fokozza a szervezet anyagcseréjét, növeli az energiáját, ezért az emberek azt képzelik, hogy ha extra dózist juttatnak a szervezetükbe egy-egy átdorbézolandó éjszaka előtt, megúszhatják az azzal járó kellemetlenségeket. Ez azonban egyáltalán nincs így. Ilyen esetekben a B-vitamin amennyire ártalmatlan, pont ugyanannyira haszontalan is. Nem tudja ugyanis megszűrni az alkohol negatív hatásait. Ha el akarod kerülni a másnapossággal járó nyűgöt, minden pohár pia után igyál meg egy pohár vizet is, hogy helyreállítsd az agyad vízháztartását. Vagy biztos, ami biztos, fogyassz inkább ásványvizet egész éjjel!

Ez is érdekelhet

Emmy gála 2021: ezek a sztárok nagyon mellényúltak idén. Mik ezek a szettek?

Emmy gála 2021: ezek a sztárok nagyon mellényúltak idén. Mik ezek a szettek?

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján