5 alkalmazás, ami segít, hogy hatékonyabb legyél a munkádban

2020.május.26.

Tényleg nem könnyű hatékonyan végezni a munkánkat. Számos tényező próbál befolyásolni ebben minden percben, rengeteg dolog tereli el a figyelmünket, és az információk is sokszor félremennek. Szerencsére egyre több alkalmazás specializálódik arra, hogy segítse a helyzetünket.

5 alkalmazás, ami segít, hogy hatékonyabb legyél a munkádban
Fotó: Rexfeatures

RescueTime
Ha te is gyakran észreveszed magadon, hogy ahelyett, hogy dolgoznál, a telefonodat nyomkodod, és időt pazarolsz felesleges dolgok nézegetésével, akkor ezt az alkalmazást neked találták ki. A RescueTime rögzíti, hogy mennyi időt pazarolsz különböző közösségi oldalakon, például az Instagramon ahelyett, hogy hatékony lennél. Beállíthatsz hosszú, és rövidtávú terveket is, így ellenőrizheted magad és a fejlődésed.

OffTime
Néha csak arra van szükség, hogy két feladat között 10 percre megpihenjünk. Persze szinte biztos, hogy amikor ezt az agyserkentő 10 percet elkezdenénk máris megszólal a telefonunk, jelez valamelyik alkalmazás, kapunk egy e-mailt, vagy üzenetet. Innentől kezdve pedig máris megzavarták a lelki békénket, és addig, amíg meg nem nézzük a telefonunkat, idegeskedni fogunk. Az OffTime-nak köszönhetően kikapcsolhatod, és szabályozhatod a jelzéseket, hogy semmi se zavarjon.

Google naptár
Lehet, hogy a papír alapú naptárak híve vagy, de akkor is jól teszed, ha használni kezded a Google naptárát is. Ennek köszönhetően csoportos megbeszéléseket szervezhetsz, és automatikusan látod, mikor, hol kell lenned.

Slack
Ahhoz, hogy el tudd különíteni a munkát és a magánéletet, fontos, hogy ne Facebookon kommunikálj (munkaügyekről) a kollégáiddal és a főnököddel. Facebookon sajnos 0-24-ben elérhetők vagyunk, de ez nem azt jelenti, hogy azt szeretnénk, hogy a munkaidőnk is 0-24-ben tartson. Az viszont kifejezetten kellemetlen, hogyha a főnökünk látja, hogy online vagyunk, mégsem válaszolunk. Ezt a kellemetlenséget könnyen ki lehet küszöbölni, ha a Slack felületet választjuk a munkaügyek kommunikálására. Számítógépen és telefonon egyaránt működik, és tényleg csak munkaidőben szükséges használni. Ugyanúgy csoportos és privát beszélgetéseket is lehet folytatni.

Forest
Ez az alkalmazás nem csak a munkád hatékonyságát növeli, de segít akkor is, ha egy kicsit mobilfüggő vagy. Egy virtuális fát nevelsz. Beállíthatod, hogy mennyi ideig nem szeretnél a telefonodhoz nyúlni. Ha sikerül betartanod, a virtuális fa növekszik. Ha nem sikerül, a fa meghal. Ilyen egyszerű.

Ez is érdekelhet

Észreveszel valami furcsát Katalin hercegné új fotóin?

Észreveszel valami furcsát Katalin hercegné új fotóin?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói