5 ok, amiért jobb szinglinek lenni nőként, mint férfiként

2020. január 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Manapság is minden kétséget kizáróan elmondható, hogy rengeteg nő tartja élete egyik fő céljának, hogy megházasodjon, vagy legalábbis stabil párkapcsolatban éljen. A férfiakat általában kevésbé izgatja ez a kérdés, vagy legalábbis nem igazán beszélnek róla. Azonban ha valakik házasságot kötnek, az még egyáltalán nem garancia semmire. Számos kutatás kimutatta, hogy azok az emberek sem boldogabbak vagy egészségesebbek, akik házasságban élnek, mint azok, akik szinglik. Bár egyszer szinte mindenki eljut arra a pontra, hogy tartós párkapcsolatot szeretne, talán úgy, hogy hivatalossá is teszi, de a statisztikák azt mutatják, hogy sokan tartósan egyedül is tökéletesen érzik magukat, méghozzá nőként. De mégis miért lehet jó vagy jobb nőként szinglinek lenni, mint férfiként?

5 ok, amiért jobb szinglinek lenni nőként, mint férfiként
Fotó: Shutterstock

1. A nők jobban élvezik az egyedül töltött időt, mint a férfiak

Több kutatás is foglalkozott azzal, hogy akár csak egy-két napos egyedüllétet is hogyan élnek meg párkapcsolatban élő férfiak és nők. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a nők jobban élvezik az egyedül töltött időt, ennek pedig fő oka, hogy úgy érzik, a hétköznapok során nincs annyi idejük magukkal foglalkozni, mint szeretnék. Ebből következhet az is, hogy szingliként is kereknek érzik az életüket, ami tökéletesen rendben is van.

2. A szingli nők könnyebben tartanak fent baráti kapcsolatokat

Egy felmérés egyedülálló nőket és férfiakat vizsgált elégedettség tekintetében, kitérve arra is, mennyire elégedettek a barátaik számával. A különbség markáns volt: míg a megkérdezett nők 71%-a vallotta úgy, hogy elégedett a barátai számával, ez az arány férfiaknál mindössze 48% lett. A baráti kapcsolatok szebbé teszik az egyedülállóságot, nem mellesleg sok, párkapcsolatban élő nő is azt vallja, hogy bizonyos dolgokat szeret csak barátaival megosztani, így mindenképpen feltalálja magát, és eleve sikeresebb a baráti kapcsolatok megteremtésében.

3. Több időt szentelnek a hobbijaiknak

Egy kutatás az egyedülálló emberek egy csoportját abban a tekintetben vizsgálta, hogy töltene-e annyi időt a hobbijukkal, mint amennyit szeretnének. A nők 65%-a vallotta azt, hogy igen, a férfiaknál viszont ez az arány csak 49% volt. Egy másik kutatás arra a megállapításra jutott, hogy a szingli nők és férfiak sokkal többet foglalkoznak a szeretett hobbijukkal, mint azok, akik párkapcsolatban élnek.

4. Könnyebb a házimunka a saját, megszokott közegben

Szerencsére egyre inkább jellemző, hogy sok pár felosztja egymás közt a házimunkákat, ha együtt élnek, azonban még mindig sok nő vallja azt, hogy a házimunka nagy része rá marad. Nem mellesleg a férfiaknál sokkal jobban ragaszkodnak a saját igényeik szerint berendezett környezetükhöz, így azt is nehezebben viselik, ha új környezetbe kerülnek. Nem mellesleg, egy összeköltözés még meglehetősen kevés ahhoz, hogy bármelyik fél megváltoztassa a berögzült szokásait. Ha valaki korábban nem főzött vagy csak ritkán takarított, akkor nagy valószínűséggel így is marad. Ebben az esetben viszont sokkal könnyebb úgy, hogy mindenki a maga által kialakított életteret tartja rendben annyira, amennyire szeretné.

5. Nagyobb felelősség hárulhat a nőkre

Sok egyedülálló nő gondolja úgy, hogy egy párkapcsolatban neki kellene nagyobb részt vállalnia, ha pedig komolyra fordulnak a dolgok, és családalapításra kerül sor, akkor sem lesz másként. Fontos, hogy egy kapcsolatban egyenlők legyenek a felek, és egyik fél se rójon nagyobb terhet a másikra, mint amennyivel ő is elbír. Ennek megvalósulásában azonban sok nő eleve nem hisz, ezért jobbnak is tartja a szingli létet.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

glamour plusz ikon Ez a gyógynövény lenne a tökéletes alvás titka? Kipróbáltuk!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Mutatjuk az idei nyár legtrendibb ruháit és kiegészítőit! (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)

Ez a 3 lépés választ el a ránctalan bőrtől - Arcápolási tippek, nemcsak nőknek (x)