5 tipp, hogy kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatod önmagaddal

2020.január.11.

Rengeteg dolog van, ami a mindennapod rutinjai közé tartozhat; főzés, mosás, takarítás, munkába járás, és még megannyi mástevékenység. De azt sem szabad elfelejtened, hogy minden, amit teszel, az összefüggésben áll az aktuális lelkiállapotoddal. Éppen ezért fontos, hogy teljesen tisztában legyél önmagaddal, a képességeiddel, hogy miért vagy felelős, és mi az, amit jobb, ha egyszerűen csak elengedsz. Ha mindez megvan, akkor biztos lehetsz benne, hogy kiegyensúlyozott vagy, ha azonban nem, akkor íme néhány tipp, hogyan sikerüljön megtalálni a belső békédet.

5 tipp, hogy kiegyensúlyozott legyen a kapcsolatod önmagaddal
Fotó: Shutterstock

1. Ne reagálj túl jelentéktelen dolgokat
Mielőtt bármi miatt is idegeskednél, tedd fel magadnak a kérdést, hogy milyen hatással van az életedre. Valós problémáról van-e szó, vagy van a dolognak valami olyan személyes töltete, ami miatt érzékenyebben érinthet, és ezért talán túlreagálod. Ne feledd, apróságokon nem szabad rágódnod, hiszen csak időpazarlás.

2. Vezess naplót a reakcióidról
Ha valamilyen eseményre készülsz, aminek nagyobb jelentőséget tulajdonítasz, akkor jegyzeteld fel egy naplóba, hogy milyen reakciót vársz magadtól. Ezután érdemes dokumentálnod azt is, hogy hogyan alakult az adott helyzet. Gondold át, hogy mi az, amivel kapcsolatban elégedett vagy a reakcióddal, aminél pedig nem, ott tervezd meg, milyen jobb reagálási lehetőségeid vannak a jövőre nézve.

Fotó: giphy

3. Találd meg a rossz közérzeted forrását
Ha sokszor érzed magad fáradtnak, kimerültnek vagy egyszerűen nyomottnak, az a mindennapjaidra is rányomja a bélyeget. Ezért fontos, hogy minél előbb megfejtsd, mi a rossz közérzeted kiváltó oka. Ez lehet egy kellemetlen esemény, egy korábbi trauma vagy valamilyen rossz berögződés is. Ha rájössz, mi a problémáid forrása, akkor a megoldást is sokkal egyszerűbben meg fogod találni.

4. Ne feledd, hogy te vagy önmagad legnagyobb kritikusa
Igen, az a bizonyos belső hang a te életednek is a része, és komolyan befolyásolhatja a mindennapjaidat. Fontos, hogy motiváld magad, és ne legyél önmarcangoló. Ha folyamatosan azt ismétled magadnak, hogy már megint elszúrtad és szerencsétlen vagy, akkor máskor is az leszel. Mondd inkább azt, hogy ez nem alakult a legjobban, de dolgozni fogsz rajta, és sikerülni is fog.

5.Szánj időt a relaxációra
Senki sem várhatja el magától, hogy az energiaforrásai töretlenül kitartsanak. Fontos, hogy mindig szentelj időt a feltöltődésnek. Ha a napi rutinodba nagyobb pihenős blokkokat nem is tudsz beiktatni, legalább 10-20 percet szánj egy kis feltöltődésre. Főzz egy finom teát, vegyél egy forró fürdőt vagy hallgasd meg néhány kedvenc számodat. Már ennyi is segíthet, hogy felfrissültebb legyél, de ha teheted, időnként iktass be egy edzést, kirándulást vagy hosszabb utazást a programjaid közé.

Ez is érdekelhet

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Napi horoszkóp: a Kos új embereket ismer meg, az Ikreket csalódás érheti

Divathírek

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most

Ismét itt az aranyláz - ezek a legdivatosabb ékszerek most