6 tipp, amivel hangulatos randihelyszínné teheted az otthonodat

2020.szeptember.14.

Néha egyszerűen csak ahhoz van energiád, hogy munka után hazaérve lepakold a holmijaidat, leülj a kanapéra és tévét nézz? Nos, ezzel egészen biztos, hogy nem vagy egyedül. Na de mi van akkor, ha éppen betoppan az életedbe a nagy ő, és néhány hét után szeretnéd áthívni estére, de nincs sok időd és pénzed arra, hogy egy kicsit hangulatosabb környezetet teremts? Nos, talán nem is gondolnád, de néhány egyszerű tippel akár egyetlen hétvége alatt is sokkal vonzóbbá teheted az otthonodat!

6 tipp, amivel hangulatos randihelyszínné teheted az otthonodat
Fotó: Rexfeatures

1. Dobd fel a falakat hangulatvilágítással

Fotó: giphy

Ahelyett, hogy villanyt kapcsolnál, sokkal romantikusabb környezetet teremthetsz, ha hangulatvilágítást használsz. Már néhányszáz forintért is vehetsz világító füzéreket vagy néhány illatos gyertyát, amikkel percek alatt romantikussá teheted akár a nappalit, akár a hálószobát. A félhomály további előnye az is, hogy különböző régi foltokról, maszatokról is remekül eltereli a figyelmet.

2. Told távolabb a bútorokat a faltól
A hely maximalizálása érdekében nem rossz ötlet a bútorokat szorosan a falhoz tolni, azonban egy romantikus este szempontjából sokkal hangulatosabb, ha a bútorok által érződik egyes helyiségek funkciója. Egy könnyed beszélgetéshez a legjobb, ha az asztalt, a székeket és a kanapét kényelmesen fókuszba helyezed, mondjuk a kandalló vagy a televízió közelébe. Ezzel máris meghittebb hangulatot tudsz teremteni, mintha holt terek lennének a szobában.

3. Szerezz be néhány növényt

Fotó: giphy

Egy lakás vagy ház három tényezőtől válik igazán otthonossá: az emberektől, a növényektől és a háziállatoktól. Ha nincs lehetőséged arra, hogy háziállatot tarts, akkor legalább néhány növénnyel dobd fel az otthonodat. Nemcsak élettel telibbé fogják tenni a szobákat, de a levegőt is sokkal frissebbnek fogod tőlük érezni.

4. Tedd stílusossá az üres felületeket

Fotó: giphy

Ha a nappaiban, a hálószobában vagy akár a konyhában vannak szabad felületek, akkor érdemes beszerezned néhány neked tetsző – azonos stílusú – dekorelemet. Ha már sok holmid van, és nem szeretnél újakat venni, akkor pedig egyszerűen alakítsd át a funkciójukat; egy számodra kedves tálból például remek tároló lehet a kulcsaid számára.

6 tipp, amivel környezettudatosabb lehetsz a hétköznapokban

6 tipp, amivel környezettudatosabb lehetsz a hétköznapokban

5. Végezz el egy kisebb tisztasági festést
A festék erejét soha ne becsüld alá! Még akkor is, ha nincs időd vagy pénzed kifesteni az egész otthonodat, egy doboz fehér festék is sokat segíthet abban, hogy szebbé tedd a lakás leggyakrabban szem előtt lévő részeit. Amellett pedig, hogy a végeredmény egy esztétikusabb összkép lesz, még tisztábbnak és frissebbnek is fogod érezni az egész életteredet.

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói