6+1 ok, amiért érdemes skandináviai párt választanod magadnak

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A szenvedélyesség nem az első tulajdonság, ami eszünkbe jut egy skandinávról. Az északi emberek általában zárkózottabbak, kevésbé flörtölnek és addig nem teszik meg az első lépést, amíg nem 100%-ban biztosak abban, hogy a másik viszonozza az érzéseiket. Amint azonban megtörik a jég, rá fogsz ébredni, hogy egy norvég, svéd vagy dán partner igenis jó lehet számodra! Mutatjuk, hogy miért.

Miért érdemes skandináv párt választanod magadnak?
Miért érdemes skandináv párt választanod magadnak?
Fotó: Gettyimages.com

Íme 6 ok, amiért érdemes randiznod egy skandinávval (és ragaszkodni hozzá):

1. Időben érkezik a randevúkra

A skandinávok rendkívül pontos emberek és ez az összes mindennapi szokásukra kiterjed. Ahogy időben érkeznek egy üzleti megbeszélésre vagy vacsorára, úgy biztos lehetsz bene, hogy a kedvesüket sem fogják megváratni a találkozókon. Légy tehát tisztességes és ne késs el Te sem!

2. Egyenrangú félként kezel

A nemek közötti egyenlőség olyan mély gyökereket vetett a skandináv társadalomban, hogy a skandináv férfiak általában tartózkodnak attól, hogy nagyvonalú úriemberi gesztusokat mutassanak a nők felé (például lehet, hogy nem fogja kinyitni neked az ajtót). Az ismerkedés kezdetétől fogva egyértelmű lesz, hogy mindkettőtöknek egyenlő mértékben kell kivennetek a részeteket a kapcsolatból, legyen szó a számla elfelezéséről egy randi után, vagy később a házimunkáról és a gyermekek neveléséről. A kötelezettségek egyenlően fognak eloszlani. Igazságos, nem?

3. Megtanít megfelelően reggelizni

A norvégok, a svédek és a dánok tudják, milyen fontos a reggeli ahhoz, hogy az ember jól indítsa a napját. Azt azonban nem értik, hogy lehet cukros gabonapelyhet reggelizni és utána jó közérzetűnek lenni. A tipikus skandináv reggeli egy szendvics a kenyér, sajt, gyümölcsök és lekvár különféle kombinációival. Néhány a skandináv kedveseddel együtt töltött reggel után garantáltan energikusabbnak fogod érezni magad!

4. Szabadtéri kalandokra visz

Szigetcsoportok, tavak, fjordok, hegyek és édes faházak – a skandináv országok tele vannak lenyűgöző helyekkel, az ott élők pedig nagyon is tudják, hogyan lehet kihozni a legtöbbet egy hétvégi kiruccanásból (különösen azon ritka alkalmakkor, amikor a nap is kisüt). Ne lepődj meg, ha már az első randevúk során a túrázni visz, megnézitek az északi fényt vagy éppen elvonultok egy forró szaunába. Milyen csodás programok!

5. Nem részeg folyamatosan

A svédek és a norvégok nem férnek hozzá könnyen az alkoholhoz (és rosszalják a hétköznapi ivást), szóval általában hétvégén vagy külföldi utazások során isznak (akkor viszont rendesen). A dánoknál azonban nincsen semmilyen alkoholszabályozás, így alapvetően folyamatosan részegek – legalábbis a sztereotípia szerint. A tények azonban nem ezt állítják: egy 2015-ös felmérés alapján Dánia a 20. helyen állt a világ alkoholfogyasztását tekintve, míg Svédország a 25., Norvégia pedig a 28. helyet foglalta el. Biztos lehetsz benne, hogy a mértékletesség nagy erénye lesz a kedvesednek is.

6. Tudja, hogy kell összeszerelni a bútorokat

A közhiedelemmel ellentétben nem minden bútor érkezik az ismerős kék szatyorból sárga betűkkel. A skandinávok elképesztően stílusos minimalista bútorokat és design tárgyakat gyártanak, amelyek azonnal felismerhetők egyedi esztétikájukról. A párod nemcsak ahhoz fog érteni, hogyan szerelje össze a bútorokat, ahhoz is, hogy a segítségükkel tökéletes hangulatot teremtsen az otthonotokban.

+1. Elsajátíthatod vele a skandináv életérzést

Végül pedig lássuk a skandinávokkal való randevúzás legfontosabb aspektusát. Hívják akár hyggének (dán), mysnek (svéd) vagy kosnak (norvég), abban minden skandináv egyetért, hogy a produktív mindennapok szabadidejét a szeretteinkkel a legjobb eltölteni, miközben olyan tevékenységeket végzünk, ami feltölti a lelkünket elégedett boldogsággal. Gyertyát gyújtani, sütni közösen valami finomat és összebújni a kanapén... készülj fel, mert skandináv kedvesed igazán érteni fog a romantikus kikapcsolódáshoz!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Elkeserítő hírek érkeztek Katalin hercegnéről, erre senki nem volt felkészülve a hétvége után

Elkeserítő hírek érkeztek Katalin hercegnéről, erre senki nem volt felkészülve a hétvége után

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

6 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)

Íme! A tökéletes esti arcápolási rutin, amitől másnap is ragyogni fog a bőröd (x)