7 dolog, amit muszáj megtenned karácsonykor

2020.december.24.

Egész évben rohanunk, futólag találkozunk csak a családtagjainkkal, és saját magunkra is alig van időnk. Legalább a karácsony minden percét élvezzük ki!

7 dolog, amit muszáj megtenned karácsonykor
Fotó: Getty Images

Ne sajnáld magadtól a pihenést

A sütős, főzés, takarítás már megvolt, úgyhogy nincs SEMMI dolgod december 24-én. Ne kelj fel korán, élvezd, hogy addig aludhatsz, ameddig csak szeretnél. A legmegnyugtatóbb az, amikor még az ébresztőórádat sem kell beállítanod, hiszen addig pihensz, ameddig jól esik. Sőt, még napközben sem kell megterhelned magad. Simán belefér egy délutáni szunyókálás.

Fotó: giphy

Jöhet a nasi

Lehet, hogy egész évben vigyázol a vonalaidra, számolod a kalóriákat és edzeni jársz, de ugyan már, egyszer van karácsony egy évben. Ha pedig kihagyod nagymamád bejgliét, és anyukád töltött káposztáját, abból úgyis csak sértődés lenne, az ünnepek után pedig biztosan epekednél az otthoni finomságok után. Úgyhogy, ne vonj meg magadtól semmi jót az ünnepek alatt!

Fotó: giphy

Ne stresszelj!

Bizony, nyugi! A karácsony a szeretet ünnepe, bármilyen elcsépelten is hangzik. Nincs helye itt idegeskedésnek azért, mert nem tökéletesen csomagoltad be az ajándékokat, vagy mert megrepedezett a bejgli teteje. Nem számít. Élvezd, hogy otthon vagy, családtagjaid körében, és pihend ki az egész éves stresszt. Eszedbe ne jusson munkahelyi dolgokon agyalni!

Közösségi média detox

Nincs azzal semmi gond, hogy december közepétől gomba módra szaporodnak a karácsonyfák a Facebookon, de talán pár nap erejéig érdemes csak a valóságra összpontosítanod. Ne nézegesd, mások hogyan töltik az ünnepeket, kit, mivel lepett meg a szerelme, egyszerűen csak összpontosíts a saját élményeidre. Jót fog tenni egy kis detox.

Megtaláltuk a legtökéletesebb karácsonyi sminket

Megtaláltuk a legtökéletesebb karácsonyi sminket

Beszélgess a családoddal

Egyértelműnek tűnhet, hogy beszélgetünk a családtagjainkkal az ünnepek során, hiszen összeülünk, együtt vacsorázunk, stb. Érdemes azonban kihasználni az alkalmat, hogy több idő van együtt lenni, és mélyebb dolgokról is beszélgethettek. Persze egy vicces vígjátékot nézni a tv-ben sem rossz program.

Fotó: giphy

Tudasd szeretteiddel, hogy fontosak

Természetesen kivitelezhetetlen, hogy minden számunkra fontos személy mellettünk legyen az ünnepek során. Ennek ellenére gondolhatunk rájuk, és tudathatjuk velük, milyen sokat jelentenek. Elég egy kedves üzenet és biztosan feldobod vele valaki napját.

Légy hálás

Nem csak az ünnepek apropóján, hanem egy év lezárása képpen is érdemes elgondolkodni azon, miért vagyunk hálásak. Gondoljuk végig, mennyi minden történt velünk egy év alatt, és legyünk hálásak azokért a dolgokért, melyeket megkaptunk, pedig álmunkban sem gondoltuk volna, melyekért egész évben küzdöttünk és sikerült megtartanunk, azokért is, amiket sikerült elengednünk, mert csak hátráltattak, és persze azokért, amiket a hétköznapokon természetesnek veszünk, pedig a mindent jelentik.

Ez is érdekelhet

Ami üstökösként robbant be Franciaországban – A hét könyve: Beleegyezés

Ami üstökösként robbant be Franciaországban – A hét könyve: Beleegyezés

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.