7 dolog, amivel te szabotálod, hogy sikeres randijaid legyenek

2020.augusztus.15.

Figyelj: randizni szívás. Nem számít milyen egyszerűnek tűnik a New Yorkban játszódó romkomokban, és az sem, hogy a barátaid szerint könnyen találhatsz valakit, randizni mindenképpen bonyolult.

Te is biztosan tapasztaltad már, hogy online randizás nehéz terep: kínosak első randik, hiszen úgy érzed már sokat haladtatok a virtuális térben, de a való életben találkozni egészen más. Nehéz fenntartani az érdeklődést és a humort a chatbeszélgetésekben. Túl sokat kell agyalni azon, hogy mi az amit túlanalizálsz, és mi az ami tényleg intő jel. Arról nem is beszélve, hogy hogyan, mikor tehetsz különbséget az "ó, mi csak találkozgatunk, semmi komoly" és az "ő itt a barátom" jelzők között.

Ehhez add hozzá a karantént és az emberek különböző politikai nézeteit ebben a furcsa, 2020-as évben. Felejtsd is el!

Annyi zavaró külső hatás van a randizás körül, hogy teljesen elsikkad, hogy a legfontosabb tényező ebben az egészben te magad vagy.

Ha neked sehogy nem akar sikerülni ez a dolog, és úgy érzed, hogy a randizás számodra egyenlő egy újabb kudarccal, akkor lehet, hogy rossz helyen keresed a hibát. Sokszor észrevehetetlen apróságok tartanak vissza attól, hogy végre úgy viselkedj, ahogy azt megérdemled.

Még ha mindent jól is csinálsz, akkor is lehet, hogy úgy viselkedsz, olyan jelzéseket küldesz tudat alatt a másik felé, ami visszatart attól, hogy igazán növeld az esélyeidet a randizás terén.

Itt találhatsz pár hibát, amit sokunk elkövet amikor randizik:

1. Elnyomod saját magadat, hogy jobban imponálj

A sikeres és tanult nők néha "büntetve" vannak, ha szerelemre kerül a sor. Ez annyit tesz, hogy a legtöbb férfi elkerüli az olyan nőket, akik sikeresebbek, mint ők (legyen szó munkáról, ambícióról, fizetésről vagy státuszról). Az utóbbi években számos nő küzd ezzel a problémával, hiszen a nők száma az egyetemeken kezdi meghaladni a férfiakét. Az, hogy egyre több tanult nő van, arra kényszeríti a férfiakat, hogy megváltoztassák a hozzáállásukat.

A legfőbb probléma inkább az, hogy a nők is érzékelik ezt a változást, így ők is alkalmazkodni akarnak a helyzethez, és tudat alatt inkább próbálják eljelentékteleníteni a sikereiket, ambícióikat és a tudásukat, azt remélve, hogy így vonzóbbak lesznek. Ehelyett inkább büszkének kéne lennünk, és csak olyan jelentkezőket átengedni a rostán, akik képesek fejlődni és készek arra, hogy egyenlőség legyen a két fél között. Ne nyomd el magad, és légy büszke a tudásodra, sikereidre, önmagadra!

Kivel érdemes randizni, és kivel nem?

Kivel érdemes randizni, és kivel nem?

2. Félsz megtenni az első lépést

Nem számít hányszor mondtad már a barátaidnak, hogy "jaj, miért nem hívod el randira te?" vagy, hogy hány app van, ahol a nekünk kell elküldenünk az első üzenetet, mielőtt még elveszítenénk azt a csodás match-et, de az első lépést megtenni mindig nehéz. Persze nem ok nélkül félünk. Az evolúció azt tanította nekünk, hogy a férfi a vadász, ezáltal a nőknek meg kell engedniük, hogy levadásszák őket. A férfiak a dominánsak és ők az aktív keresők, így a nőknek a passzív szerepet kell vállalniuk.

Fel kell számolni ezt a beidegződést. Eddig így volt, de azt is tudjuk, hogy eddig nem volt egyenlőség sem a társadalomban, sem a kapcsolatokban a nők és férfiak között. Ha hiszünk abban, hogy érünk ugyanannyit, mint a férfiak, akkor hiszünk abban is, hogy megtehetjük mi is az első lépést. Ha ezt a kiszemelt férfi nem veszi jó néven, akkor elképzelhető, hogy nincs azon a véleményen, hogy neked lehetnek önálló vágyaid, döntéseid.

Igaz, hogy ha egy nő a férfira vár, hogy kezdeményezzen és megpróbáljon szexuális kapcsolatot kialakítani, akkor esélyes, hogy ez egy egészségtelen kapcsolat lesz. Ha limitált szexuális vággyal mész bele egy kapcsolatba, akkor azt kockáztatod, hogy egyenlőtlen viszony alakul ki kettőtök között, és azt mutatod, mintha a férfi szükségletei és vágyai fontosabbak lennének a tiednél.

3. Még mindig arra vársz, hogy eljöjjön a megfelelő idő

Ezt a hibát mindannyian elkövetjük. Te is pontosan tudod, melyik kifogásokat szoktad használni: új munkád van, most ért véget egy kapcsolatod, régen nem volt már kapcsolatod, vagy éppen most vettél új növényeket a lakásba (igen tudjuk, ez is sok energiát és törődést vesz igénybe). Persze nincsen abban semmi szégyellnivaló, ha nem akarsz most kapcsolatban lenni, ha éppen saját magadra és a fejlődésedre koncentrálsz, vagy mert nincsen ennek hely az életedben. Az igazi veszélyt az jelenti, ha kapcsolatban akarnál lenni, de mégis kifogásokat gyártasz, hogy miért ne legyél egyben.

Lefordítva: sosem lesz tökéletes az időzítés.

Egy olyan világban, ahol éppen egy óriási vírus tombol, a nemzetközi politikában drámák zajlanak, nő a munkanélküliség - igen, és ez szinte mindig így van. Őszintén, sokszor el kell fogadnod, hogy ez van. Ismerd el, hogy nem tökéletes az időzítés, de ha te vágysz valamire, például egy kapcsolatra, akkor minden körülmény ellenére tökéletes az időzítés.

4. Mindig próbálod kipipálni a képzeletbeli listádat

Akár általános, akár specifikus, mindannyiunknak van egy képzeletbeli listája, amelyhez a jelöltjeinket hasonlítgatjuk. A férfiak például a kinézetet helyezik előtérbe, ha választásra kerül a sor, míg a nők az intelligenciát, a személyes sikereket, a humort és a pénzügyi hátteret tartják a legfontosabbnak egy férfiban. Igen, ezekről a listákról van szó. Ezek általában a fejünkben léteznek, már kb. 7 éves korunk óta.

A listád megtestesítője lehetne mondjuk egy magas, jóképű férfi fekete hajjal, aki öltönyt visel és feltankolt bankkártyával rendelkezik, de persze akkor is foglalkozik veled és vigyáz rád, amikor nem is lenne rá igazán szükséged. Ő az a férfi, akit hazavihetsz a családodhoz és imádják majd. Ezzel a listával és elképzeléssel viszont van pár probléma.

Az első az lenne, hogy a szociális életed és a környezeted nagyban befolyásolják azt, hogy milyen pontokat írsz fel erre a listára. Egyszóval, ezek a listák régebbi preferenciákra vannak építve és tökéletesen tükrözik a nemek között lévő egyenlőtlenséget. Ha a célunk az, hogy egy olyan férfit válasszunk aki mindennek megfelel a listán, esélyes, hogy tökéletesen megtestesíti majd a nemek közötti egyenlőtlenséget.

A második bökkenő pedig az, hogy sok esetben annyira görcsösen keressük az ilyen férfiakat megtalálni, hogy különböző sorozatok szereplőihez mérjük az ideálunkat (és közben ezek a karakterek teljesen különböznek attól, akit a szívünk mélyén igazán akarnánk). Az, akihez vonzódunk, sokszor nem az a férfi lesz, aki sok pipát kapna a listánkon. Amikor megpróbáljuk befolyásolni azt, hogy kivel kerülünk össze, az nem vezet produktív kapcsolatokhoz. Sokkal inkább végződik abban, hogy kihagyunk egy lehetőséget és egy igazán érdekes férfit ismerjünk meg, vagy rosszabb esetben egy igazán kiábrándító csalódáshoz.

Jó ég: már el is felejtettük, de ezek a sztárok régen tényleg jártak

Jó ég: már el is felejtettük, de ezek a sztárok régen tényleg jártak

5. Hagyod, hogy mások sajnálkozzanak miattad

Képzeld el ezt: éppen egy barátnőd esküvőjére tartasz, a nagynénéd feléd fordul és azt mondja: "Ne aggódj, te is megtalálod majd az igazit" –persze mindezt sajnálkozó arckifejezéssel teszi. Ezt a grimaszt gyakran láthatják szingli nők, akik még nem házasodtak meg.

A probléma nem azzal van, hogy szingli vagy. Sokkal inkább azzal, hogy mások miatt hogyan érzed magad. Gondolj bele hány harmincass nő kapja meg ezt az arckifejezést nap mint nap. Ellenben, hány férfival történhet ugyanez? Eláruljuk, nem sokkal. Róluk nem azt feltételezik, hogy nem találtak senkit, hanem azt, hogy még nem készek arra, hogy megállapodjanak.

Szóval, ha szingli vagy és jól érzed magadat, ne engedd másoknak, hogy lenyomjanak, mert a valóságban az a sztori, amit előadnak idejétmúlt és igazságtalan.

6. Túl hamar eltántorítanak

Bármelyik nő, akinek már volt része rossz randik sorozatában, vagy hagyták már faképnél, az tudja, hogy ez megismétlődhet. Néha muszáj erőltetni a dolgot, de nem szabad, hogy a múlt tapasztalatai teljesen eltántorítsanak. Ha visszatartod magadat attól, hogy újra letöltsd a Tindert, vagy hogy vakrandira menj a barátnőd cuki munkatársával, akkor saját magadtól veszed el a lehetőségeket. El kell fogadnod, hogy a párkeresés sajnos nem egyszerű, és sokszor kerülhetsz kellemetlen helyzetbe, de ha párkapcsolatra vágysz, akkor nem adhatod fel a korábbi tapasztalatok miatt. Ezek után pedig töltsd le újra a Tindert.

7. Átvernek a férfiak

Volt már valaha olyan érzésed, hogy a férfiak nagy része nem is partnert keres, hanem csak egy egyéjszakás kalandot? Ha történetesen te is egyéjszakás kalandot keresnél, akkor nem probléma, ha ilyen pasiba botlasz. A tartós párkapcsolatra azonban ők alkalmatlanok. És a itt a bibi, hogy nagyon sokan hajlamosak azzal hitegetni magukat, hogy ők képes lesznek megváltoztatni a hozzáállásukat. Amikor kiderült, hogy mégsem sikerül, akkor pedig rosszabb esetben sokan képesek magukat hibáztatni, és így duplán tévúton járnak. Nagyon jellemző, hogy már az első pillanatban felismerjük a jeleket, hogy a férfi nem akar mást, csak egy-két pásztorórát. Ugyanakkor, ha kicsit is szimpatikus a srác, akkor elkezdjük meggyőzni magunkat, hogy tévedünk, vagy arról, hogy majd mellettünk tényleg megállapodik. Nem fog, és nem is vagy hibás ebben. Neki ezek a vágyai, csajozni akar, de semmi esetre sem megállapodni.

Lépj tovább és szenteld a figyelmedet olyannak, aki elég biztos abban, hogy csak téged akar. Azzal, ha kifogásokat gyártunk az olyan férfiak védelmére, akik sosem akarnak letelepedni, elszalasztjuk azokat, akik tényleg komoly kapcsolatra vágynak.

Ez is érdekelhet

Romantikus első találkozások filmekben, melyek mindig megdobbantják a szívünket

Romantikus első találkozások filmekben, melyek mindig megdobbantják a szívünket

G-Életstílus

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

DIY karácsonyi ajándékötletek, amikkel biztosan örömet szerzel!

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít