7 nagyon fiatal környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg mellett

2019.október.4.

A környezetvédelem és a klímakataszrófa közeledte egyre égetőbb kérdés. Sokszor hallani, hogy a fiatalabbak már-már klímaszorongónak hívják magukat, tehát félnek attól, hogy a nem tudatos életmód miatt tönkretesszük Földünket és bolygónk nem lesz teljesen élhető, na meg nekünk sem lesz jövőnk. Greta Thunberg nevét szinte napi szinten lehet hallani a médiában, de nem csak ő tesz a környezetünkért aktivista tevékenységeivel.

7 nagyon fiatal környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg mellett
Fotó: Getty Images

1. Lesein Mutunkei (Kenya)

Wondering what our CampBuni graduates are upto? Featured on @BBCAfrica, meet Lesein Mutunkei, one of our v2.0 graduates who plants trees for every goal he scores! #MondayMotivation pic.twitter.com/86hFbjviFM— CampBuni (@CampBuni) 2018. október 22.
src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

A 15 éves Lesein foci-imádatát vegyítette a környezet védelmével. Miután meghallotta mekkora probléma az erdők kivágása, a levegőszennyezés és a műanyag felhalmozódása eldöntötte, hogy minden gól után, amit ő rúg elültet egy fát. Emellett ösztönzi csapattársait és iskoláját erre a szokásra, valamint különböző tudatos döntésekre.

2. Alexandria Villaseñor (USA)

A UN székhelye előtt minden pénteken találkozhatsz a 14 éves Alexandriával. Ő is szervezője a Greta Thunberg által népszerűsített #FridaysforFuture mozgalomnak. A kamasz lány motivációjáról így nyilatkozott: Túl fiatal vagyok a szavazáshoz. Amikor tüntetek, azt érzem, hogy teszek valamit a jövőért.

3. Aditya Mukarji (India)

2018 elején kezdett bele műanyagellenes kampányába a 15 éves Aditya. Már 13 évesen járta az éttermeket és kávézókat, hogy cseréljék le műanyag szívószálaikat és váltsanak környezettudatosabb opciókra. A fiú jelenleg a műanyag alternatíváit promotálja és kampányol a fák kivágása, valamint a légszennyezés ellen.

4. Ella and Caitlin McEwan (UK)

A nagyon fiatal testvérpár elsők között indított petíciót a gyorséttermek rossz szokásai ellen, jelen esetben, hogy műanyag játékokat adjanak ajándékba. Miután több mint 400000 aláírást gyűjtöttek össze a McDonalds kijelentette, hogy a gyerekek választhatnak játék és gyümölcs között, a Burger King pedig teljesen eltűnteti a műanyag játékokat.

Beteg? 10 Asperger-szindrómás híresség

Beteg? 10 Asperger-szindrómás híresség

Beteg? 10 Asperger-szindrómás híresség

5. Leah Namugerwa (Uganda)

A Fridays for Future mozgalomnak a világ minden pontján vannak aktivistái. Ugandában Leah az egyik fő képviselője ennek és 2019 februárja óta minden pénteken sztrájkol. A megnövekedett szárazság és hőség miatt az afrikai országok többsége ki van téve az elsivatagosodás veszélyének, így külön motivációt érzett arra, hogy felhívja kormánya figyelmét a szükséges változtatásokra.

6. Lilly Platt (Netherlands)

Lilly annak ellenére, hogy még csak 11 éves, Hollandiában minden pénteken ott sztrájkol a klímaaktivisták társaságában egy órán keresztül, persze csak anyukája kíséretében. A Plastic Pollution Coalition és a HOW Global, a water charity mozgalmak nagykövete, de ha ez sem lenne elég már 7 évesen belekezdett saját projektbe, melynek a Lilly`s Plastic Pick Up nevet adta és a szemétszedés fontosságára hívta fel a figyelmet.

7. Holly Gillibrand (UK)

I live in the Scottish Highlands. I've seen first hand the damage that is being done to this 'untouched' landscape. We need to embrace change for the better and rewild Scotland. #rewilding @RewildingB @ScotlandTBP #YoungRewilders pic.twitter.com/oIBnxjKFLP— Holly Gillibrand (@HollyWildChild) 2019. június 9.
src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Lillyhez hasonlóan az angol Holly is minden pénteken egy órát inkább kihagy az iskolából, hogy a környezetvédelemért sztrájkoljon. Ugyan egy 10000 főt számláló kisvárosban, Fort Williamben él, de 40 emberrel minden pénteken tüntetnek. Célja az, hogy végre a skót kormány is rájöjjön a változtatások szükségességére és arra, hogy ezek nélkül a gyerekek jövőjét teszi tönkre.

Ez is érdekelhet

Mi az orgazmusdiéta - evéssel az szexuális örömért?

Mi az orgazmusdiéta - evéssel az szexuális örömért?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma ügyelj, hogy a világ minden kincséért se hágj át szabályokat - Egymondatos horoszkóp: március 6. szombat

Ma ügyelj, hogy a világ minden kincséért se hágj át szabályokat - Egymondatos horoszkóp: március 6. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Rák a csillagjegyed? Így használd ki maximálisan az adottságaidat!

Rák a csillagjegyed? Így használd ki maximálisan az adottságaidat!