7 ok, amiért muszáj elmenned Tiszafüredre!

2018.június.28.

Hagyd magad mögött a város zaját, fedezd fel a Tisza-tó északi medencéjében fekvő Tiszafüredet és környékét. A Budapestről mindössze másfél órás város és környéke megannyi kincset rejteget. Most megmutatjuk, nekünk melyek a kedvenc helyeink, programjaink! Fedezd fel te is!

Tudtad, hogy a Tisza-tó középső része Magyarország legnagyobb összefüggő horgászvize? A pazar kikapcsolódási lehetőségek mellett, mennyei ízek is várnak. Biztosak vagyunk benne, hogy a Hableány Étterem \ (hableanyhotel.hu ) kínálatában kapható halászlé lesz az új kedvenced, a Hello Hal \ (hellohal.hu ) tiszaörvényi halfalatozója klasszikus halételekel és modern street foodokkal vár. Kötelező megkóstolnod a halburgert és a halkolbászt, és a tiszaörvényi Stég Halsütöde \ (stegfood.hu ) változatos halas menüit se felejtsd el kipróbálni.

Tiszafüred

Gondoltad volna, hogy Magyarország egyik legrégebbi vidéki muzeális gyűjteményét a helyi Kiss Pál Múzeum rejti \ (tiszafured.hu/kiss-pal-muzeum )? Ismerkedj meg füredi fazekasok munkáival vagy tanulmányozd a 19. századi miskakancsókat, pálinkás butellákat és falra akasztható tálasedényeket is.

Térképezd fel a tavat körbevevő környezetet kétkerekű járgányod segítségével. Szerencsére nem kell magaddal cipelned a bringádat, ha egy kis tekerést is be szeretnél a programba iktatni. Tiszafüreden található ugyanis Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma \ (szabicskikoto.hu/tisza-to-kerekpartura ), amely az országban egyedülállóan kerékpáros látványterasszal várja a látogatókat, ahonnan mesés kilátás nyílik a tóra. Az 1300 négyzetméter alapterületű komplexum egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas.

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, a Tisza-tó mellett érdemes kipróbálnod a város strandját is \ (www.thermal-camping.hu ). Az itt található gyógyvíz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva az idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, sőt idült nőgyógyászati betegségek kezelésre is alkalmas.

Add át magad a természetnek egy vezetett csónaktúra keretén belül. A gyönyörű vízi növényzet és állatvilág mellett, olyan részeit is feltérképezheted a tónak, amit korábban a partról soha nem láttál volna. Informálódj legközelebbi túravezetés időpontjáról a szabicskikoto.hu oldalon!

Ha neked is fontos a kényelem, a megfelelő felszereltség, foglalj szállást a Boro Apartmanban \ (boroapartman.hu ). A 14 egységből álló szálláshelyen a kényelmes ágyak, pazar fürdőszoba mellett, a főzőlappal, edényekkel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel ellátott konyhában te magad is összeüthetsz egy-két finom fogást.

Dobd fel a nyarad néhány izgalmas helyi programmal! Érdemes folyamatosan nyomonkövetned a www.tiszafured.hu oldalon az aktuális programkínálatot, így biztos, hogy nem maradsz le semmilyen fontos eseményről. Mi biztos, hogy ott leszünk július 6-a és 8-a között az idén negyvenedik évfordulóját ünneplő Halas Napokon, ahol a mennyei ízek mellett, koncertekkel is készülnek a szervezők. A július 26-a és 29-e között megrendezésre kerülő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált \ (operaofthenature.com ) pedig azoknak ajánljuk, akik a komolyzene és a természet elkötelezett hívei. A háromnapos fesztivál keretében megtudhatod, hogyan kapcsolódhat össze a minőségi kultúra az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó csodálatos természeti adottságait, madár- és állatvilágát is még jobban megismerheted.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói