7 ok, amiért ne hagyd ki az edzést!

2015.március.31.

Év elején mindannyiunkra rátör az edzési láz, azonban hétről hétre lankad a lelkesedés. Kinek van kedve egy hosszú, fárasztó munkanap után még izzadni a futópadon? Ismerős a helyzet? Nos, lehet azon szerencsések közé tartozol, akiknek edzés nélkül is szuper alakja, viszont a sport nemcsak a testedet formálja. Rengeteg szuper mellékhatása is van, ami javítja a közérzeted és növeli az energiád.

jennifer lopez
Fotó: Self

Olvass tovább, és meglátod egyből kedved lesz felhúzni azt a sportcipőt!


1. Segít legyőzni a betegségeket!
Azzal, hogy jó formába hozod magad, olyan betegségeket kerülhetsz el, mint a szívroham, a cukorbetegség, a magas vérnyomás, vagy a mellrák. Az edzés az egyik legtermészetesebb mód arra, hogy a szervezeted védekezőképessége megerősödjön és gátat szabhasson a hasonló betegségek kialakulásának.

2. Aludni fogsz, mint a bunda!
Ha már a bárányok számolgatása sem segít az elalvásban, és már minden ötletedet bevetetted az esti pihenés érdekében, itt az idő, hogy az életstílusod vedd nagyító alá! Felmérések szerint ugyanis azok, akik rendszeresen edzenek, sokkal jobbat és kiadósabbat alszanak éjszaka.

3. Viszlát másnaposság!
Bármilyen hihetetlenül hangzik, szakértők szerint a legjobb, ha kiizzadod magadból az alkohol toxinjait, és ahelyett, hogy az ágyat nyomnád ellátogatsz a konditerembe. Az, hogy hogyan rángatod ki magad a pihe-puha helyedről, már más kérdés.

4. Kiegyensúlyozottabb és nyugodtabb leszel!
Bizonyított, hogy azok, akik egy héten többször és rendszeresen edzenek, egyszerűbben birkóznak meg a mindennapok problémáival, és könnyebben tudják egyensúlyban tartani a munkát és a személyes életüket.

5. Ints búcsút a folytonos lehangoltságnak!
Jól tudjuk, a mozgás endorfint termel, az endorfin, vagyis boldogsághormon pedig boldoggá tesz minket!

6. Erősebbé teszi a párkapcsolatod!

Azok, akik valamilyen mozgással kapcsolatos tevékenységet végeznek párjukkal, hamarabb képesek megoldani és túltenni magukat az esetleges problémákon. Arról nem is beszélve, hogy az intimitás mértéke is jelentősen megnő, ha fittebb vagy!

7. Forogjon az agyad!
A neurológusok szerint, azok az emberek, akik fiatal koruktól kezdve a magas intenzitású cardio edzéseket választják, 25 évvel később fejlettebb kognitív képességekkel rendelkeznek, mint azok, akik kerülik a konditermet.

Kell ennél több? Reméljük, ezután még többen látogattok el az edzőterembe, és higgyétek el, a várt hatás nem marad el!

Ez is érdekelhet

Emily Ratajkowski saját testéhez való kapcsolatáról és az őt ért szexuális visszaélésekről is ír memoárjában

Emily Ratajkowski saját testéhez való kapcsolatáról és az őt ért szexuális visszaélésekről is ír memoárjában

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

Napi horoszkóp: Ma belekeveredhetsz valami kínos ügybe - november 29.

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.

Heti horoszkóp - Nagy lesz a hajtás ezen a héten - november 29. - december 5.