7 romantikus otthoni program hűvös estékre

2022.február.19.

A boldog párkapcsolat egyik legnagyobb ellensége a monotonitás. Mivel jelenleg az időjárás és a járványhelyzet sem engedi meg, hogy változatos programjaitok legyenek, ez szintén a monotónia malmára hajtja a vizet. Pedig a látszólag hátrányos időszakból könnyedén csinálhatsz romantikus időszakot is. A szerelem hava kiváló arra, hogy emlékezetes otthoni programokkal szakítsd meg a szürke mindennapok egyhangúságát.

A Randivonal.hu társkereső oldal szakértői most 7 olyan ötletet gyűjtöttek össze, amikkel az otthon töltött esték is emlékezetesek, sőt kifejezetten romantikus hangulatúak maradhatnak.

Közös főzés

Banálisan hangzik és bizonyára sok párkapcsolatban ez mindennapos esemény, de a körítés sem mindegy. Egy tiszta, rendezett lakás, néhány gyertyával és halk háttérzenével már tökéletes helyszínt varázsolhat egy romantikus estéhez. Ráadásul a közös főzés során közelebb kerülhettek egymáshoz, mélyebb beszélgetésekre inspirál, az étel elkészítése pedig (főleg, ha kifejezetten jól sikerül) növeli mindkettőtök önbizalmát.

Tánc a nappaliban

Kell hozzá egy lejátszási lista romantikus számokkal (Spotify, Deezer, de akár a Youtube is tökéletes, ha nincs saját válogatásunk), néhány négyzetméter szabad hely a nappaliban és máris adottak a feltételek egy összeborulós lassúzásra. Mellé egy-egy pohár bor, vagy pezsgő és máris elfelejtitek, hogy tulajdonképpen a nappaliban vagytok, nem pedig egy táncklubban.

Filmmaraton

Válassz olyan stílusú filmeket, ami mindkettőtöknek tetszik, akár felváltva (egy romantikus neked, egy thriller neki – vagy akár fordítva!) és már lehet is bekuckózni a kanapéra. Bújjatok össze, figyeljétek a másik reakcióit egy-egy kulcsjelenetnél és nyugodtan veszítsétek el az időérzéketeket. Ha két-háromnál több filmet is megnéznétek, célszerű a szombat délutánt vagy a péntek estét választani és akkor még arra sem kell figyelni, hogy másnap reggel vár a munka.

Fotóböngészés

Ha régebbi a kapcsolat, lehet közös élményekről készült fotókat nézegetni, ha még friss a románc, előszedhettek gyerekkori, vicces fotókat is magatokról. Idézzétek fel a fotó történetét. Sőt össze is állíthattok közösen egy romantikus albumot a gyerekkorotokról.

Masszázs

Ki nem szereti, ha kellemesen ellazulhat egy hosszú nap után, ráadásul mindezt a párja kezei között? Válassz hozzá egy kellemes illatú olajat, a háttérben pedig szóljon valami pihentető relax zene. A siker garantált!

Játékok

Kellékek nélkül (legfeljebb papírral és ceruzával) is kiválóan – és romantikusan – lehet szórakozni. Összeállíthattok egymásnak saját kérdésekből álló Legyen ön is milliomos kvízsort, ahol a témát előre megbeszélten kiválasztjátok. Ha újdonságra vágytok, nyugodtan menjetek el egy társasjáték üzletbe és kérjetek segítséget egy szakértőtől: kizárt, hogy ne tudna olyan játékot mutatni, amihez mindkettőtöknek ne lenne kedve aznap este.

Közös alkotás

Mi az, amire mindketten vágytok? Mit próbálnátok még ki az életben? Írjatok mindketten bakancslistát és jelöljétek meg azokat, amiket mindketten gondolkozás nélkül megvalósítanátok. Esetleg válogassatok össze egy közös zenei albumot kettőtök kedvenceiből. A kreatívkodás mellé egy tányér eper és tejszínhab még inkább romantikussá tudja tenni az estét.

Ez is érdekelhet

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban