8 kapcsolati hiba, amit te is elkövetsz, de érdemes lenne rajta változtatnod

2020.február.25.

Ha te is jellemezted már úgy a kapcsolatodat, hogy bonyolult, akkor egészen biztos lehetsz benne, hogy nem vagy vele egyedül. Mindaddig, amíg meg nem találod azt a személyt, aki mellett tényleg igazán önmagad lehetsz, és teljesen felszabadult vagy, sok tapasztalatot fogsz szerezni, ami persze azzal is jár, hogy rengeteg apró bakit, és bizony nagyobb hibákat is elkövetsz. Íme, nyolc kapcsolati hiba, amin a jövőre nézve érdemes változtatnod!

8 kapcsolati hiba, amit te is elkövetsz, de érdemes lenne rajta változtatnod
Fotó: Shutterstock

1. A végtelenségig érvelsz
Ugye veled is elfordult már, hogy egy, a pároddal folytatott szócsatában úgy érezted magad, mint egy ügyvéd, akinek mindenáron pert kell nyernie? Ne feledd, ilyen vitában csak akkor érdemes harciaskodnod, ha igazad van, és komoly dologról is van szó. Néhány dolgot pedig egyszerűen jobb, ha csak elengedsz, vagy jelentős témában megpróbálod megérteni a párod álláspontját, hiszen egészen biztos, hogy képesek vagytok közös nevezőre jutni.

8 kapcsolati hiba, amit te is elkövetsz, de érdemes lenne rajta változtatnod
Fotó: giphy

2. Nem jelölöd ki a határokat
Az első kapcsolatok mindannyiunk életében inkább egy próbaidőszakhoz hasonlítanak – kevésbé értjük meg a kívánságainkat, a szükségleteinket, és hogy mi nekünk a normális (majd rájössz, hogy nincs is olyan, hogy normális). Az első kapcsolat ad egy olyan alapot, amiből valószínűleg te is építkezel a továbbiakban, azonban mindig állj meg egy percre! Gondold végig, mi az, ami boldoggá tett, és mit tennél a jövőben inkább másként. Szabd ki a saját határaidat, és igyekezz olyan partnert választani a jövőben, akivel közösek az elképzeléseitek.

3. Panaszkodsz a barátaidról
Persze nem arról van szó, hogy ha szóvá teszed a kapcsolatotokban felmerülő problémákat, vagy a személyes nehézségeidet, az gond lenne. De ha minden nap azt meséled a párodnak, hogy melyik barátnőddel mi történt, hogyan bosszantanak fel jelentéktelen dolgokkal, akkor idővel te magad is bosszantóvá fogsz válni. Ha a barátaiddal adódik valamilyen gondod, akkor azt velük kell megbeszélned, hiszen az ilyen problémákat csak négyszemközt, az adott illetővel oldhatod meg.

4. Nyomozás a közösségi média felületeken
Igen, talán ez egy kimondottan nehéz lépés, de egy érett kapcsolathoz elengedhetetlen, hogy ne nyomozz a párod, a régi kapcsolatai és a barátai után a közösségi média felületeken. Egyébként is, gondolj bele abba, mennyi minden csak a látszat, és áll távol a valóságtól egy Instagram vagy Facebook oldalon – így hát felesleges is nézegetned mások adatlapját, hogy aztán kétes következtetéseket vonhass le belőle.

8 kapcsolati hiba, amit te is elkövetsz, de érdemes lenne rajta változtatnod
Fotó: giphy

5. Nem vagy elég őszinte magadhoz
Hányszor nyomtad el az érzelmeid amiatt, mert féltél az elutasítástól? Hányszor szorítottad háttérbe a saját vágyaidat azért, mert nem akartál megbántani valakit? Mi van azokkal az időkkel, amikor azt mondtad bizonyos helyzetekben, hogy igen, pedig valójában nemet gondoltál? Szinte biztos, hogy te is jártál már úgy, hogy nem voltál elég őszinte magadhoz, amikor az érzelmeidről volt szó. Talán klisésnek hangzik, de tényleg igaz: az őszinteség a legjobb politika, amit a saját érdekedben folytathatsz. Ha tehát nem érzed jól magad egy adott helyzetben, bátortalan vagy, vagy éppen kilépni nem mersz a kapcsolatodból, akkor éppen itt az ideje, hogy felszólalj és elmondd, a te szíved mit diktál.

6. Mindent vele együtt akarsz csinálni
Teljesen normális, ha sok időt szeretnél a pároddal tölteni. Úgy érzed, hogy ő a lelki társad, a legjobb barátod és a szerelmed. De attól még ő egy önálló személyiség, egyéni tulajdonságokkal, hobbikkal és barátokkal, ezt soha ne feledd! Váljon az életed részévé, ez természetes, de ne alapozzatok mindent egymásra! Hagyd kibontakozni a párodat, és engedd, hogy időt szakítson, akár nélküled is a barátaira, hiszen egy kis változatos társaság mindenkinek kell.

8 kapcsolati hiba, amit te is elkövetsz, de érdemes lenne rajta változtatnod
Fotó: giphy

7. Feláldozod a saját álmaidat
Biztos te is kerültél már olyan döntés elé, amit nehéz volt meghoznod, de végül a párod javára döntöttél. Ez lehet jó is, mindaddig, amíg megtartod a saját alapelveidet, és ragaszkodsz ahhoz, hogy a saját utadat járd vele. Ha ezer éve eltervezted, minek tanulsz, akkor valósítsd meg! Ha el szeretnél utazni egy távoli vidékre, vesd fel, és menjetek együtt. Ha nem lenne kedve hozzá, akkor pedig célozd meg álmaid helyét a barátaiddal. Fontos, hogy a valós vágyaidról sose mondj le, hiszen csak ez az egy életed van!

8. A tökéletességre vársz
A filmekben idealizált álompasik és álomcsajok nem léteznek! Ahogy neked, úgy mindenki másnak is vannak kisebb-nagyobb hiányosságai, és éppen ez az, ami csodálatosan emberivé tesz minket. Ne várd azt, hogy majd valaki betoppan az életedbe, aki hibátlan lesz, mert nem fog eljönni. Várd azt a személyt, aki már az első pillanatban megragad, felforgatja az életed, tisztel, és varázslatosan egyedivé teszi a mindennapjaidat. Hidd el, ahhoz hogy boldog legyen a kapcsolatod, semmi másra nincs szükséged!

Ez is érdekelhet

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

Napi horoszkóp: ma az érzelmi életed hullámzó lehet - január 22. szombat

GLAMOUR Horoszkóp

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban

Ezt hozza 2022-ben a Tigris éve a pénzzel, szerelemmel kapcsolatban