A nagy nap mestere - Dunai Misi elárulja, milyen egy ceremóniamester élete

Életünk egyik legszebb napja, amikor a jegyespár kimondja a boldogító igent. Ahhoz, hogy minden a legtökéletesebben alakuljon a nagy napon, kell valaki, aki az összes részletet figyelemmel kíséri. Ismerd meg Dunai Misi esküvői ceremóniamester az októberi számunkból, akivel most további kulisszatitkokat boncolgatunk.

Dunai Misi
Fotó: FLIEGAUF DÁNIEL

Komoly, profi csapatot építettél magad köré az elmúlt évek alatt…

Fontosnak tartottam a különböző területeket különválasztani, mert se a szakma, se a párok nem szeretik, ha valaki egyszerre több területért is felel, így van mögöttem egy állandó csapat, akik kizárólag az esküvői filmekért felelnek, egyedi stílusban dolgoznak. Egy összeszokott stábbal könnyebben, gördülékenyebben lehet alkotni, és a végeredménnyel is sokkal elégedettebb lesz a végén mindenki. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem vagyok nyitott arra, hogy új szakembereket ismerjek meg. Sőt, élvezem, hogy egyre több emberileg és szakmailag kiváló kollégával hoz össze a sors közös esküvőinken.

Mennyire változott az elmúlt években az esküvő műfaja?
Szerencsére folyamatosan fejlődésben van, mivel a házasodni vágyó párok sokkal nyitottabbak, kreatívabbak a saját eseményüket illetően. Már arra sincs igazi trend, hogy az év melyik hónapjában és napján a legjobb házasodni. Tíz évvel ezelőtt ez elképzelhetetlennek tűnt, manapság pedig teljesen természetes, hogy adott esetben valamilyen tematikára épül az egész rendezvény, vagy éppen a stílushoz igazodó dresszkódot kér a pár a vendégektől az egység jegyében. Arra viszont mindenképpen figyelni kell, hogy bizonyos létszám, nemzetközi esküvő, de még inkább összetettségi szint fölötti esküvő esetén érdemes esküvőszervező segítségével megvalósítani álmainkat. Egy jó szervező a központi erő, akinek rálátása van az egész szakmára és pontosan tudja, hogy egy adott koncepcióra vagy vágyra, a rendelkezésére álló szolgáltatókeretből, ki lesz az a néhány felkért közreműködő, aki azt meg is tudja úgy valósítani, ahogy a pár megálmodta. A ceremóniamester szerepe minden esküvőnél hasznos, de kiemelten fontos, ahol nyolcvan vagy annál több vendég van, függetlenül attól, hogy magyar vagy nemzetközi esküvőről van szó.

Dunai Misi
Fotó: FLIEGAUF DÁNIEL

Adódnak váratlan helyzetek?
A vendégek szórakoztatása mellett az is a feladatom, hogy a forgatókönyv szerinti menetrendet tartsam. Amikor a menetrendbe becsúszik egy meglepetésvendég, akinek az érkezéséről senki nem tudott és egy negyvenöt perces show-t szeretne adni, az sokszor kihívást jelent. Olyan is előfordul, hogy a templomi szertartás előtt elszakad a mennyasszony ruhája. Ekkor előveszem a mindig nálam lévő túlélőcsomagomat, amiben minden van, amire az ilyen vészhelyzetekben szükség lehet. Olyan is volt, hogy a gyűrűvivő kisfiú a templomi bevonulás közben elejtette a párnát, amin a gyűrűk voltak és a padsorok közé gurultak az karikagyűrűk. Vidáman, kis keresgéléssel, de hatalmas nevetések közepette indult az esküvő, és örökre emlékezetes maradt mindenkinek az a szertartás is.

Mit szeretnél elérni a későbbiekben?
Mindig törekszem a megújulásra. Fejlődni akarok, mind szakmailag, mind emberileg, és küzdeni azért, hogy még jobban kiteljesedhessek magyar és angol nyelvű ceremóniamesterként. Szeretnék még több helyszínt megismerni, és minél több kiváló, az esküvők világában alkotó szakemberrel kapcsolatba kerülni.

Ez is érdekelhet

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Ezek a sztárok bebizonyították, hogy egy új frizura teljesen megváltoztatja a külsőt

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói