A TIME 100 legjobb találmánya között a L’Oréal vízmegtakarító hajápoló technológiája

2021.november.25.

A TIME szerint a L'Oréal Water Saver 2021 egyik legjobb fejlesztése lett. A Gjosa környezetvédelmi innovációs vállalattal együttműködésben kifejlesztett L'Oréal Water Saver egy egyedülálló zuhanyfej, amely akár 65%-kal is csökkentheti a vízfogyasztást. 100 000 szalon felszerelése ezzel a technológiával akár összesen 6,8 milliárd liter vizet is megtakaríthat.

A L'Oréal Water Saver-t a növekvő globális vízkészlethiány miatt hozták létre. A szalonokban történő használatra kifejlesztett technológiát januárban mutatták be, és jelenleg a teszt-szalonok számára ingyenesen teszik elérhetővé. A L'Oréal Water Saver rendszer zuhanyfeje a mosdókagylóhoz rögzíthető, és három külön nyílással rendelkezik a sampon, a balzsam és az ápoló számára, amelyeket a rendszer segítségével közvetlenül a vízsugárba juttatnak. A technológia alapja, hogy a mikroionizált cseppek összeütköznek egy nagy nyomású sugárban, ezzel lehetővé téve, hogy sokkal kevesebb víz kerüljön felhasználásra minden egyes hajmosás alkalmával.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a TIME 100 Legjobb Találmány listáján szerepelhetünk egy olyan termékkel, a L'Oréal Water Saver-rel, amelyben maximálisan hiszünk. A technológia és a tudomány ötvözése lehetővé teszi számunkra, hogy a fogyasztók és a bolygó javára fejlesszük termékeinket és szolgáltatásainkat. Elkötelezettek vagyunk, hogy folytassuk ezt az utat új fejlesztések és rituálék létrehozásával, miközben tiszteletben tartjuk a bolygó értékes erőforrásait” – jelentette ki Barbara Lavernos, a L'Oréal kutatásért, innovációért és technológiáért felelős vezérigazgató-helyettese.

„Nagyon örülünk, hogy partnerünkkel, a Gjosa-val együtt piacra dobhattuk a L'Oréal Water Saver-t, és részesei lehettünk az idei TIME 100-nak. Ezzel a technológiával megmutattuk, hogy lehetséges a víz 65%-ának megtakarítása, miközben a hajmosás és öblítés hatékonysága semennyivel nem csökken – úgy gondoljuk, hogy ez lehet az egyik kulcsa annak, hogy változást hozzunk fogyasztóink és bolygónk számára” – mondta Guive Balooch, a kutatási és innovációs technológiai inkubátor globális vezetője.

Ez is érdekelhet

Titkos részletek a Gucci-ház forgatásáról: “Másfél évig úgy éltem, mint Reggiani. Kilenc hónapon át akcentussal beszéltem”

Titkos részletek a Gucci-ház forgatásáról: “Másfél évig úgy éltem, mint Reggiani. Kilenc hónapon át akcentussal beszéltem”

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Munkahelyeden új lehetőségek nyílnak - december 1.

Napi horoszkóp: Munkahelyeden új lehetőségek nyílnak - december 1.

G-Életstílus

Miért fenntarthatóbb a csapvíz fogyasztása?

Miért fenntarthatóbb a csapvíz fogyasztása?