A valódi szépség titka a belső kisugárzás – klisének hangzik, de így van!

2022.január.26.

Mindenki ismer legalább egy olyan nőt, aki ha belép a szobába, minden tekintetet magára vonz. Nem azért, mert kirívóan öltözködik vagy mert hangosan nevet, hanem mert egyszerűen a megjelenése elég ahhoz, hogy élettel töltse meg a teret.

A valódi szépség titka a belső kisugárzás – klisének hangzik, de így van!
Fotó: Gettyimages.com

Megmagyarázhatatlan báj lengi körül, ami fényesebben csillog, mint a legszebb ékszer. Vitathatatlanul belülről sugárzik. Talán vonzerő, amit látni a tekintetében? Érezhetően őszinte, mégis, mintha természetfeletti erővel bírna.

Értéket, értékrendet képvisel. Amikor mellette vagy, jobban érzed magad. Közvetlen, vibrál és mosolyog, de kifejezetten semmit nem tesz a figyelemért. Borzasztó kíváncsi a világra, és ez belülről árad. Ahogy csillog a szeme, látszik, hogy érdeklődik az iránt, amit mesélnek neki. Érezhetően jól bánik az emberekkel és feltölt a puszta jelenlétével. Mintha felemelne, és miután elköszöntetek, csak az jár a fejedben, micsoda nő, én is ilyen emberré szeretnék válni!

De miért nyűgözhet le jobban a belső szépsége, mint a külső ragyogása?

A kisugárzás a képviselt értékek tisztánlátásának és az önértékelés harmóniájának együttes fennállásával leírható. Ha jól figyelünk, a legszebb külső sem tudja elrejteni, ha legbelül valami nincs rendben, de a szép lelket sem tudja eltakarni semmi sem. Nem olyasvalami, ami megvásárolható, a materiális dolgok nem tudnak felülemelkedni a természetes vonzerőn. Mint ahogyan a legszebb ruha sem mutat olyasvalakin, aki nem elég biztos önmagában, úgy a legegyszerűbb öltözékben is különleges az, aki tud élni ezzel az adottsággal. Kisugárzása mindenkinek van, mégis, érzékelhetőségének mértéke személyenként eltérő.

Aki szeretettel fordul felénk, őt szépnek látjuk. Ha rá gondolunk, a külsőségeken túlmutató bájosság és mosoly, fényesség és őszinte figyelmesség jut eszünkbe. Az, hogy mindig van egy jó szava a környezetében élőkhöz, mert tudja, semmibe nem kerül a kedvesség, a másik számára viszont a teljes napot teszi szebbé.

Nem megjátszott és nem túlgondolt. Nem szeretne hibátlan lenni és ettől válik valódivá. Hiába feltételezik róla sokan, hogy élete makulátlan, nem fárad egy tökéletesre festett kép illúziójának fenntartásával, elvégre ez sehova nem vezet és rengeteg energiába kerül. Nem gondolja azt, hogy nem létezik rossz nap, vagy, hogy minden kitűnő lenne az életben, így felvállalja, ha nehézséggel küzd, nyers őszinteséggel fogalmaz meg kritikát önmagával és közvetlen környezetével szemben. Mindenki más-más mentalitással vívja meg csatáit, és ez önmagában sokat mond el egy emberről.

Erre a fényre azonban vigyázni kell

Ez nem egy örökké tartó, magától fennálló állapot. Adottság, ám számos tényező együttállása, sikerek és kudarcok, reális önértékelés megléte vagy hiánya, folytonos önismereti munka és visszaigazolás a környezettől az, ami ezt befolyásolhatja. Mint ahogyan mértéke fokozható, úgy fakítható is. Érzékelhetősége tudatosan növelhető azáltal, hogy megfigyeljük, kinek a közelében tudunk leginkább ragyogni. Ám akit hosszú időn keresztül próbálnak lehúzó erők tompítani, előbb-utóbb sikerre viszik. Ez lehet egy jelenleg is tartó, vagy már lezárult szerelmi kapcsolat, egy barát vagy akár egy családtag, akinek jelenléte megterhelő, fájó és káros. Irigykedve igyekszik környezete visszarántani őt ahelyett, hogy büszkén osztozna ragyogó fényén.

Szerző: Vass Dorottya

Ez is érdekelhet

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő