Ádámok és Évák Ünnepe a József Attila Színházban

2015.április.13.

A József Attila Színház adott otthont március 27-én az Ádámok és Évák Ünnepének. A színházi világnap alkalmából megrendezett eseményen 11 fővárosi színház- és színjátszást kedvelő általános iskola és középiskola diákja adta elő Madách Imre Az ember tragédiája című művét.
Az iskolák sorsolás útján döntötték el, hogy melyik csoport melyik színt adja elő.

A legjobb Ádám: Lukács Dániel
A legjobb Ádám: Lukács Dániel

A próbafolyamat már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. A bemutató előtt többször is lehetősét kaptak a gyerekek, hogy a színpadot megismerve magabiztosabban tudják eljátszani szerepeiket. Szoros együttműködésben segítették a diákokat a felkészítő tanárok, a színházból pedig neves művészek mentorálták a csoportokat. Többek között: Ujréti László, Fehér Anna, Lippai László, Katona János. Az est rendezője Quintus Konrád színművész-rendező volt. A zsűrinek mások mellet tagja volt Verebes István rendező és Nemcsák Károly a József Attila Színház igazgatója is.

A legjobb Éva: Megyes Fanni
A legjobb Éva: Megyes Fanni

Az előadás hatalmas sikert aratott a közönség körében. A színház művészei és a gyerekek, tanárok együtt izgulták végig az eseményt, hiszen a végén díjakat osztottak. Többek között a legjobb szereplőket is értékelte a zsűri. Minden felkészítő tanár emléklapot kapott, a fellépő csoportok és osztályok között okleveleket osztottak ki. Ilyen címeket lehetett szerezni, mint pl.: a Naprendszer legtökéletesebb megjelenítése, a legőrültebb ötlet, vagy a legérettebb előadásmód. Egyéni díjakat is kiosztottak: a legjobb Ádámnak (látható képünkön), legjobb Évának, legjobb Lucifernek, és a legjobb fiú- és lány mellékszereplőnek.

A rendező: Quintus Konrád
A rendező: Quintus Konrád

Sajnos egyszer minden előadásnak vége. Azonban a József Attila Színház tervei között szerepel a későbbiekben is együttműködni a művészet keretein belül iskolákkal, színházi csoportokkal, fontosnak tartva a felnövekvő nemzedék színházhoz, színjátszáshoz fűződő szeretetét.

Ez is érdekelhet

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke