Anglia után már nálunk is jutalmazzák, ha étkezés közben nem mobilozik a család!

2019.február.4.

Kapcsold ki a mobilod, és élvezd az ételed! – mobilmentes családi hét egy budapesti étteremcsaládban a #kikapcs – mobil OFF, élmény ON mozgalom kezdeményezésével


Aktuális témával foglalkozó mozgalom, nyitott gondolkodású üzletember, vendégcentrikus étteremcsalád és egy remek, követendő nemzetközi példa. Ezek az összetevők kellettek ahhoz, hogy Budapest egyik közkedvelt étteremcsaládja elsőként csatlakozzon a #kikapcs – mobil OFF, élmény ON mozgalom kezdeményezéséhez. Azok a családok, akik vállalják, hogy mobilmentesen étkeznek, a gyerekmenüre az étterem vendégei.

A magyarok 75%-a evés közben is a telefonját nyomkodja


Addig, amíg valaki megtalálja az egészséges egyensúlyt a valós élmények átélése és a kütyük által szerzett kikapcsolódás öröme között, nincs semmi probléma. Ám a virtuális világ csalóka: észrevétlenül képes rabságba ejteni bennünket. Egy angol étteremlánc felmérése* alapján minden ötödik szülő inkább a telefonját nyomogatja ahelyett, hogy beszélgetne ebéd közben.

9 GIF, ami tökéletesen kifejezi mit érzünk, ha kajáról van szó

9 GIF, ami tökéletesen kifejezi mit érzünk, ha kajáról van szó

Miről szól a #kikapcs – mobilmentes hét?

A #kikapcs – mobilmentes hét keretében, február 4-e és 10-e között, azok a családok, akik vállalják, hogy a VakVarjú éttermekben az étkezés ideje alatt az asztal közepén található dobozba helyezik el kikapcsolt mobiltelefonjaikat, 14 év alatti gyermekeik részére ajándék a gyerekmenü. A részvétel alapfeltétele az előzetes asztalfoglalás, mely során a #kikapcs – mobilmentes hétre kell hivatkozni.

Részvételi szabályzat: https://bit.ly/2RqIFz5

Mint minden kezdeményezésnek, ennek is komoly célja van -mondta el Szántó Mónika, a #kikapcs- Mobil OFF, Élmény ON mozgalom egyik életrehívója. - Mozgalmunk immáron egy éve azon dolgozik, hogy széles körben tudatosítsa a családokban, nemcsak a gyerekeknek, hanem nekünk, felnőtteknek is oda kell figyelnünk arra, hogy ne szippantson be minket teljesen az online jelenlét. Legyünk okos használói az okos eszközeinknek, és tudatosan szabályozzuk azt, hogy például étkezés közben ne a telefonunkat nyomogassuk, hanem egymás társaságában élvezzük az ételünket, ezáltal az életünket is. Nagy büszkeség számunkra, hogy hazánk meghatározó családbarát szolgáltatói mellett most már a VakVarjú étteremcsalád is csatlakozott mozgalmunkhoz, ráadásul egy ilyen kiváló kezdeményezésben.

A mozgalomnak már most sok támogatója van: olyan családbarát kulturális, szabadidőközpontok és városok, könyvkiadók, amelyek hajlandóak közösen felemelni a hangjukat azért, hogy a virtuális világban átélt örömök mellett a való élet élményei is nagyon fontosak. Lényeges, hogy erre a hétköznapokon és az ünnepnapokon egyaránt hangsúlyt fektessünk!

Ez is érdekelhet

Gyász! Felfoghatatlan: Virgil Abloh az Off-White alapítója, a Louis Vuitton tervezője halott

Gyász! Felfoghatatlan: Virgil Abloh az Off-White alapítója, a Louis Vuitton tervezője halott

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Napi horoszkóp: a szerelem, házasság szempontjából kiváló a mai nap - november 28. vasárnap

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe

Kate Middleton magenta kabátját legszívesebben letépnénk róla és elfutnánk vele a naplementébe