Az összefogás ereje csodákra képes a válságok kezelésében

2022.április.18.

Rengeteg segélyszervezet és több százezer civil dolgozik elképesztő elszántsággal, hogy segítséget nyújtson a bajba jutottaknak a háború sújtotta Ukrajnában.

A GEM a „Global Relief Network” (Globális Segélyhálózat) kezdeményezése keretében minden magyar céget, civil és non-profit szervezetet is arra buzdít, csatlakozzon hozzájuk és adományokkal támogassa a háború súlytotta térségben élőket és menekülni kényszerülőket
A GEM kezdeményezése minden magyar céget, civil és non-profit szervezetet is arra buzdít, csatlakozzon hozzájuk és adományokkal támogassa a háború sújtotta térségben élőket és menekülni kényszerülőket
Fotó: Getty Images

Ennek egyik jeles példája a nemzetközi Global Empowerment Mission (GEM) szervezet akciója, melynek keretében az elkövetkező hónapokban heti 550 raklapnyi adomány, vagyis több mint 800 millió forintnyi segély érkezik és indul majd útnak a bajbajutottaknak. A szervezet ugyanis – lengyel bázisa mellett – Tatabányán létesített új elosztóközpontot és összeköti az adományozókat a krízishelyzetben lévőkkel, így minden segítség célba ér.

Kapocs az adományozók és a bajbajutottak között

Az adományok most az amerikai kontinensről érkeznek, ám a GEM a „a GEM a „Global Relief Network” (Globális Segélyhálózat) kezdeményezése keretében minden magyar céget, civil és non-profit szervezetet is arra buzdít, csatlakozzon hozzájuk és adományokkal támogassa a háború sújtotta térségben élőket és menekülni kényszerülőket a GEM a „Global Relief Network” (Globális Segélyhálózat) kezdeményezése keretében minden magyar céget, civil és non-profit szervezetet is arra buzdít, csatlakozzon hozzájuk és adományokkal támogassa a háború sújtotta térségben élőket és menekülni kényszerülőket.

Hogy mire van a legnagyobb szükség? Erre maga a GEM alapítója és elnöke, Michael Capponi adta meg nekünk a választ: „Tartós élelmiszer, takaró, víz, mosószer, fertőtlenítő, gyógyszer és power bank amit a leggyakrabban kérnek tőlünk a segélyszervezetek és a rászorulók. A támogatók akár adományokkal, akár pénzügyi támogatással állnak mellénk, mi garantálni tudjuk, hogy a felajánlások a megfelelő helyre kerülnek, azokhoz, akiknek a leginkább szükségük van rá.

A hatékony segítségnyújtás megszervezése azonban nem egyszerű feladat, ezért a GEM, partnereivel együtt nem csak adományokkal, hanem a logisztikában – raktározásban és szállításban – is támogatja a szervezeteket, hogy a felajánlások biztosan célba érjenek. A tatabányai raktárba napi öt konténer áru érkezik és 2500 négyzetméteren akár 1200 raklap is elfér.

Várják azoknak a segélyszervezeteknek a jelentkezését, akiknek támogatásra van szükségük adományokban vagy azok elszállításban! A szervezetek és rászorulók akár a közösségi médián keresztül üzenetben is jelezhetik, ha segítséget szeretnének kérni akár az adományok célba juttatásában, akár konkrét adományokban.

Új otthon, új élet – családoknak, anyukáknak, diákoknak

GEM segítséget nyújt abban is, hogy a menekültek új lakóhelyre költözzenek. A szervezet Európa-szerte keres otthonokat és 100 százalékban fedezi az utazás és a szállás költségeit. A Global Black Coalition szervezettel való közös munkájuk eredményeképpen az elmúlt egy hónap során több mint 40 afrikai származású ukrán egyetemen vendégtanuló került biztonságba, illetve folytathatja tanulmányait a világ egy másik pontján. Hasonló kiemelt figyelmet fordítanak az egyedül maradt, gyermekekkel menekülő nők megsegítésére.

Láttunk családokat elszakadni egymástól, és terhes anyukákat, kilométereken keresztül gyalogolni akár nyílt sebekkel is, csak hogy elérjék a határt, és végre biztonságba lehessenek. A GEM támogatásának hála most épp egy ilyen anyának tudunk segíteni a felépülésben.” – emelte ki Gwen Madiba, a Global Black Coalition és az Equal Chance szervezetek alapítója a tatabányai sajtótájékoztatón.

A GEM meglehetősen tapasztalt segítségnyújtó, 1999-es megalakulásától kezdve több mint 300 vészhelyzetben, civil vagy természeti katasztrófa során bizonyította már hatékonyságát. Most a lengyel (Rzeszów) és a tatabányai regionális elosztó-központok megalakításával nyújt közvetlen és azonnali segítséget az ukrajnai rászorulóknak.

Ha szeretnél csatlakozni a GEM kezdeményezéséhez, vagy esetleg szeretnél többet tudni a szervezet tevékenységéről, azt az alábbi linken teheted meg.

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját