Belső otthon és megérkezettség - Mit jelent számomra a jóga?

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.
Hiszem, hogy mindenki életében vannak olyan szavak, amik különleges jelentéssel bírnak. Nem maradnak meg egy puszta fogalom szintjén, hanem saját élményekkel, személyes tapasztalatokkal töltődnek fel. Számomra ilyen szó a jóga.

11 éve jógázom, ami megannyi megélést és változást hozott. Múlt szerdán pedig egy újabb mérföldkőhöz értem: megnyitottam TROPICAL YOGA és Életmódközpontomat, mellyel úgy érzem a szó újabb színárnyalatot kapott.
A megnyitóra készülődve reggel felerősödött bennem egy emlék. Pár évvel ezelőtt egy szlovéniai jógatábor záró napja a "Mit jelent számodra a jóga?" kérdéssel ajándékozott meg. Azért írom, hogy ajándék, mert a válaszban rejlő felismerés tényleg sokat adott.

Rájöttem, hogy a jóga ,- amellett, hogy egy tudatos gyakorlás -, számomra egy biztos pontot is képvisel.

Gyerekkoromban szüleimnek köszönhetően, később pedig szakmai hátterem révén és saját tudásszomjamtól vezérelve rengeteget utaztam. Mindig is lenyűgöztek a különbözőségek, a más kontinensek kultúrái és a végtelen formát öltő Anyatermészet. Csodáltam és a mai napig csodálattal tölt el az az egyszerű, ősi tudás, amit a természetközeli népek által megtapasztalhatok.
A távolban szerzett nagy kalandok és az életre szóló élmények közepette mégis igényem volt egy ismerős helyre, ahol megpihenhetek, ahol mindezt feldolgozhatom és ahol biztonságra lelhetek. A jóga számomra ezt adta: egy belső otthon, ami "hazavár", ami bárhol vagyok elérhető, óv és átölel. A jógatábor zárónapja erre döbbentett rá.

Szabó Nóra
Szabó Nóra

Az évekkel ezelőtti felismerésem a jelen életemre is igaz. A jógával való kapcsolatom talán csak annyival egészült ki, hogy mióta felvállaltam, hogy ez az utam, egyfajta megérkezettség is megjelent bennem. Hullámvölgyek továbbra is vannak, de ezek már nem olyan nagyok, mint korábban és inkább próbának tekintem őket. És tudom, hogy sokat kell még fejlődnem, de a jelen állapotot is élvezem és hálával tölt el, ahol tartok.

Szabó Nóra
Szabó Nóra

Ez is érdekelhet

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

Get the Look: Készítsd el Matilda Djerf dús frizuráját könnyedén!

GLAMOUR Horoszkóp

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

A Nyilasoknak anyagi gondjaik lehetnek, a Bakok sikeresek lesznek vállalkozásukban - Napi horoszkóp: Május 17.

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod