Boldog húsvétot minden főzőgurunak!

2015.április.4.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hogy az ünnep igazán tökéletes legyen, érdemes kipróbálnod még ma az alábbi két receptet. Meglátod, nem győzöd majd begyűjteni az elismerő bókokat!

Húsvéti fonott kalács
Hozzávalók: 3 dl langyos tej, 6 dkg kristálycukor, 1 csomag szárított élesztő, 6 dkg vaj, 50 dkg liszt, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája
Így készítsd el:
Az átszitált lisztbe keverd bele a meleg, cukros tejben megfuttatott élesztőt, add hozzá a vajat és a tojás sárgáját, jól dolgozd össze, majd keleszd meg meleg helyen. A megkelt tésztát oszd három részre, formálj belőle hosszú hengereket, majd fond össze. Ha megvagy, helyezd kivajazott tepsibe koszorú alakban. Pihentesd meleg helyen 15 percig, ezután kend meg a felvert tojással, szórd meg színes cukorral, és tegyél bele egy-két húsvéti tojást. Süsd 180 fokon nagyjából fél óráig.


Csokoládés húsvéti torta
Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg liszt, 8 dkg porcukor, 125 g hideg vaj, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 evőkanál hideg víz. A krémhez: 25 dkg jó minőségű étcsokoládé darabokra tördelve, 20 dkg vaj, apróra vágva, 6 tojás, 40 g porcukor. A díszítéshez: 20 dkg mini csokoládé húsvéti tojások, kakaópor
Így készítsd el:
Az omlós tésztához a lisztet, a porcukrot és a szobahőmérsékletű, darabokra vágott vajat morzsold össze a kezeddel, amíg olyan nem lesz, mint a zsemlemorzsa. Add hozzá a tojássárgáját, a vaníliát és a hideg vizet. Addig gyúrd, amíg tésztává nem áll össze. Ezután formáld gombóccá, tedd folpackba és 30 percre a hűtőbe. A sütőt melegítsd elő 190 fokra. A tésztát nyújtsd kerek lappá és óvatosan béleld ki vele a 2,5 cm mély, 26 cm-es tortaforma alját és oldalát. A tészta tetejére tegyél sütőpapírt, arra pedig rakj babot nehezéknek, és az előmelegített sütőben süsd 10 percig. Ha letelt az idő, vedd ki a babot és a sütőpapírt és 180 fokra csökkentve a hőt süsd további 10 percig – amíg aranysárga nem lesz. Közben a csokoládét és a vajat vízgőz fölött olvaszd fel és tedd félre. A vajat, a tojást és a cukrot egy tálban robotgéppel kb. 4 perc alatt keverd halvány krémmé, majd keverd bele a csokoládét is.


Az így kapott csokoládés krémet öntsd a tésztára és tedd 15-18 percre a 180 fokos sütőbe. Ha kihűlt, díszítsd fel a tortát. A mini húsvéti tojásokat rendezd el a tetején, és végül hintsd meg a cukrozatlan kakaóporral.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője