Bródy János, Halász Judit, Caramel és más ismert előadók az UNICEF legújabb kampányában

2022.június.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az UNICEF Magyarország zenei kihívást indított Bródy János, Halász Judit, Molnár Ferenc „Caramel”, Rutkai Bori, a Bohemian Betyars, a Lóci játszik, a Damara, a Heatlie és más országszerte kedvelt előadók közreműködésével, hogy felhívja a figyelmet jótékony célú webshopjának ajándéktárgyaira, és támogatást gyűjtsön a szervezet gyerekeket segítő munkájához.

A játékos kezdeményezés alapja Bródy János egy régi dalának ismert refrénje, ami a gyerekekről való gondoskodás fontosságáról szól és arról, hogy mindannyian olyan világban fogunk majd élni, amilyen gyerekeket ma nevelünk:

Minden felnőtt volt egyszer gyerek, / S felnő majd az új gyerek sereg, / Többet, jobban törődjetek velünk, / Mert eljön majd a nap, amikor mi is felnövünk.

A szerző eredetileg Halász Juditnak írta ezt a szöveget, aki máig rendszeresen énekli gyerekeknek szóló koncertjei legvégén. Az UNICEF Magyarország az idézet felhasználásával létrehozott egy termékcsaládot, amelyet a szervezet webshopjában vásárolhatnak meg a támogatóik, a kihívásban részt vevő zenészek pedig vállalták, hogy saját feldolgozásukban előadják, videóra rögzítik, és a közösségi média oldalaikon is megosztják a dalt. „Dalszerzőként mindig öröm, ha fiatal és tehetséges zenészek dolgozzák fel a szövegeimet. Azt remélem, hogy a kihívás nyomán még számos népszerű zenész, zenekar zenésíti meg ezt a szívemnek kedves néhány sort – már csak azért is, mert magát felelős közéleti gondolkodónak tartó emberként, fontosnak tartom, hogy minél többen támogassák az UNICEF itthon és külföldön, a rászoruló gyerekek támogatásáért, megsegítéséért végzett munkáját" – mondta Bródy János.

Az UNICEF munkatársai Ukrajnától Északkelet-Afrikán és a Közel-Keleten át Srí Lankáig a világ százkilencven országában dolgoznak a nehéz sorsú, segítségre szoruló – például éhínség, ivóvízhiány, járványok, elhúzódó válságok vagy háborús konfliktusok által sújtott – gyerekek és családok megsegítésén. A világszervezet többek között segélycsomagokat, orvosi és higiéniai felszereléseket, gyógyszereket, vakcinákat, élelmiszert és tiszta ivóvizet szállít a krízisövezetekbe; gyerekvédelmi támogatást, pszicho-szociális segítséget és oktatást biztosít a rászorulóknak – harcol a gyerekeket érintő erőszak és kizsákmányolás minden formája ellen. Ezt a munkát támogatja Bródy János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar énekes, gitáros, dalszerző, szövegíró azzal, hogy ingyen felajánlja a dalszöveg felhasználásához fűződő szerzői jogokat a gyerekvédelmi szervezetnek. És ezt a munkát támogatják azok is, akik vásárolnak a jótékony célú webshop termékeiből, vagy csatlakoznak az ezeket – illetve a szervezet munkáját – népszerűsítő közösségi média kampányhoz.

„Egy időben mindenki találkozhatott az UNICEF jótékonysági termékeivel, talán a képeslapok voltak a legnépszerűbbek. Ahogy a globális fogyasztói szokások változtak, ez a támogatási forma háttérbe szorult a közvetlen adományozáshoz képest. Büszkék vagyunk rá, hogy itthon is egyre több rendszeres támogatónk van, akik egy kisebb havi támogatás átutalásával segítik a szervezet gyerekekért végzett munkáját, de azt tapasztaljuk, hogy a magyar közönség változatlanul keresi a termékeket is. Ezért indítottuk el a webshopunkat, és hozunk létre saját termékeket, értékes helyi együttműködéseket – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója. – Bródy János dalszövege lényeglátóan fejezi ki azt, amit az UNICEF is küldetésének gondol: tennünk kell azért, hogy a gyerekek, a jövő generációi egy élhetőbb, biztonságosabb világban nőhessenek fel és kibontakoztathassák a bennük rejlő képességeket. Hálásan köszönjük nagylelkű felajánlását és közreműködését, ahogy a többi művészét is. Nekik köszönhetően nem csak kifejező, értéket hordozó tárgyakat tudtunk létrehozni, de az ezzel a támogatási formával kapcsolatos üzenetünket is eljuttathatjuk a nyilvánossághoz, aminek számottevő hirdetési büdzsé hiányában óriási jelentősége van egy civilszervezet számára.”

Az UNICEF Magyarország a szövegrészletet ajándéktárgyakra (bögre, notesz, vászontáska) nyomatta, amelyek már megvásárolhatók a szervezet webáruházában. Itt számos különböző kategóriában találhatóak még termékek a gyerekjátékoktól a divatcikkeken és kiegészítőkön, papír írószereken át a lakásdekorációig. A kínálatot az UNICEF gyermekközpontú értékrendje és a fenntarthatósági szemlélet határozza meg. A tárgyak többségét hazai tervezők és sok esetben társadalmi vállalkozásként működő gyártók hozták létre, illetve elérhetőek a nemzetközi szervezet logózott termékei is. Az értékesítésekből származó bevételt teljes egészében az UNICEF gyerekek védelmében végzett tevékenységére fordítják.

„A Bródy-idézethez van nekem egy Heltai-idézetem is: »Akit az istenek szeretnek, örökre meghagyják gyereknek«. Remélem, sok olyan felnőtt van, aki még emlékszik a gyerekkorára, és szívesen gondol vissza a szép, fontos pillanatokra. Aki nem hagyja, hogy azok, akik most gyerekek, figyelem és szeretet nélkül nőjenek fel – mondta Halász Judit. – Én attól a pillanattól kezdve, amikor először találkoztam az UNICEF termékeivel, azokat vásároltam, mert a legszebb és legízlésesebb darabok voltak – mint ahogy a mostaniak is. Ha lehet, ajándéknak mindig ilyesmit veszek, mert tudom, hogy segítek azoknak a gyerekeknek a sorsán, akik nagyon, nagyon nehéz helyzetben vannak.”

Azoknak a zenészeknek, zenekaroknak, akik szívesen csatlakoznának az UNICEF Magyarország kihívásához, csupán annyit kell tenniük, hogy feldolgozzák a fent bemutatott szövegrészletet, videóra rögzítik az elkészült produkciót, és a #MindenFelnottVoltEgyszerGyerek #UNICEFKihivas #UNICEFMagyarorszag hashtagekkel megosztják azt saját közösségi média oldalaikon. Az elkészült videókat a szervezet a kristof.paulusz@unicef.hu e-mail címre várja; a beérkezett feldolgozásokat a saját közösségi médiaoldalaikon is közzéteszik.

A kihívásban eddig részt vevő zenekarok feldolgozásait és Bródy János rövid interjúját ebben a videóban nézhetitek meg:

Az UNICEF Magyarország webáruháza: https://webshop.unicef.hu

Az UNICEF Magyarország támogatói oldala: https://unicef.hu/legy-te-is-rendszeres-tamogatonk

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Rúzsa Magdi gyermeke a legszorgosabb kisgyerek, akit valaha láttunk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

Fedezd fel a Kazar Party Edit Kollekciót és legyél az est királynője! (x)

PR

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

Addiktív, elegáns és mámorító: mutatjuk a parfümöt, amit most mindenki akar (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)