Budapest csúcsán teszteltük a Canon új fényképezőgépeit

2015.június.11.

A Canon már az év első felében tucatnyi új terméket dobott piacra, ezért a gyártó különleges eseményt szervezett, hogy a gyakorlatban is kipróbálhassuk az új digitális tükörreflexes és kompakt fényképezőgépek, valamint az objektívek képességeit.

Az Országház mellett a főváros legmagasabb épületének számító Szent István-bazilika csúcsáról, a Körszálló legfelső szintjéről, illetve a József-hegyi kilátóból fotózhattunk először, többek között a Canon vadonatúj, belépő szintű tükörreflexes csúcsmodelljeivel, az EOS 750D-vel és a 760D-vel. Az esemény fénypontja, a Szent István Bazilika ugyanolyan magas, mint a nem messze lévő, egyébként egy évvel korábban, 1904-ben felépült Országház: mindkét épület csúcsa 96 méteres. A bazilika tetején lévő kilátót hétköznapi turisták nem látogathatják, mivel oda csak a kupola belsejében lévő meredek fémlépcsőn, majd az abból induló szűk csigalépcsőn lehet kijutni, egy szűk ajtón keresztül.

A több mint kilencven méteres magasságból tökéletes panoráma nyílik a belváros és a Budai Várnegyed felé. Hasonlóan optimális fotós helyszínnek bizonyult az 1967-ben felépített, 64 méter magas Körszálló: a hivatalosan Budapest Hotel nevet viselő szálloda felső két szintjén lehetett körbe fotózni a teljes környéket a Pasaréttől a Városmajorig, míg a József-hegyi kilátóból a Margitszigetet és az Országházat örökíthették meg szokatlan szemszögből. A tükörreflexes modelleken kívül teszteltük még a PowerShot SX710HS-t, melynek 30× zoomja hihetetlen közel hozta még a távoli épületeket is, illetve, a kompakt kivitelű, de cserélhető objektívvel szerelt EOS M3 fényképezőgépet is kipróbálhattuk.

Ez is érdekelhet

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Paco Rabanne, a divattervező, aki a hatvanas évek óta hirdette, hogy túlságosan megalkuvóak vagyunk a divatban

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói