Cselényi Eszter a tökéletesen testreszabott menyasszonyi ruhák tervezője

2017.február.18.

Mindig is olyan menyasszonyi ruháról álmodoztál, amelynek minden apró csipkéje passzol hozzád, és olyan, mintha csak rád öntötték volna? Ez esetben nem kell tovább járnod a szalonokat, hiszen Cselényi Eszter, a Celeni megálmodója éppen azzal foglalkozik, hogy megtervezze és elkészítse a te álmodat is. Vele beszélgettünk az esküvői ruhákról, a legfrissebb trendekről.

Cselényi Eszter a tökéletesen testreszabott menyasszonyi ruhák tervezője
Fotó: Beloved Weddings

Mikor, minek a hatására döntöttél úgy, hogy esküvői ruhatervezéssel szeretnél foglalkozni?

Az első három menyasszonyunk mind a törzsvásárlók, barátok, ismerősök közül került ki. Mindenki olyan ruhát szeretett volna, amilyet más még nem viselt, és egy picit benne van ő is és az én tanácsaim, az én tervezésem is. Nálunk egy menyasszonyi ruha nem úgy készül, hogy leakasztjuk a sztenderdről, és már viszi is a menyasszony. Nincs két egyforma ruha, hiszen nincs két egyforma nő sem. A Celeni legfőbb célja, hogy a nők szépnek érezzék magukat a ruhában, és a többiek is szépnek lássák őket. Hiszem, hogy az az odafigyelés, az aprólékos munka, amivel végigkísérjük minden egyes menyasszony próbáit, és felöltöztetjük a lelkét is a nagy napra, nem minden szalonban megtalálható. Szeretném, ha ez mindig is megmaradna nálunk, még akkor is, ha egyre többen jönnek hozzánk és egyre ismertebbé válik a márka.

Honnan merítesz inspirációt, milyen ruhatrendek vannak/voltak Rád hatással?
Az inspirációt mindig a menyasszony nyújtja, hiszen neki készítjük az álomruhát. A trunk természetesen mindenhol ott vannak és mivel folyamatosan a Pinterest és az Instagram világában élünk ma már, elkerülhetetlen, hogy ez így legyen. Számomra nagyon fontos, hogy a helyszínhez, a párhoz és az esküvő teljes egészéhez illeszkedjen, amit kitalálunk. Fontos az is, hogy a trendek ne vakítsanak el minket. Nem mindenkinek áll jó a teljesen nyitott hát, és ezzel nincs is baj, a lényeg, hogy mindenkiben a saját szépségét emeljük ki. Sokszor csalunk egy picit, és nem annyira, nem ugyanúgy nyitjuk a ruhát, ahogy az megszokott például. Számomra ez a kihívás és egyben az öröm is, hogyha megbíznak a szakértelmünkben és a végén kapjuk a köszönőleveleket, fotókat, szép szavakat. Egy nagyon hálás feladat, és megéri a sok energia.

Fotó: Beloved Weddings

Milyen ruhákat választanak a legszívesebben? Milyen trend uralkodik most?

Nem feltétlenül a trendek határozzák meg a ruhát, de a csipke és a nyitott hát minden mennyiségben kedvenc. A csipke nagy általánosságban egy meghatározó dolog és nagy gondot fordítok arra, hogy szebbnél szebb és különféle fajtákból tudjanak válogatni nálunk a lányok.

Hogyan dolgozol együtt a párokkal? Mi az egyeztetés menete?
Az első konzultáció alkalmával sokat beszélgetünk, próbáljuk megismerni egymást, összehangolódunk. Sok olyan kérdést teszünk fel, ami először feleslegesnek tűnik, de nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy mi a menyasszony vágya, hova tervezünk ruhát és kinek. Idetartoznak azok a fontos részletek is, hogy milyen idő várható, hányan lesznek a nagy napon. Ezt követően mindenki elmondja, hogy mit is gondol, mi lehet ez az álom ruha, és ennek megfelelően megpróbáljuk kitalálni az alapanyagot. Próbákat tartunk. Előkerülnek a különböző típusú szoknyák - kemény, puha, libbenős - , majd ha ezek megvannak, akkor jöhet a csipke. A végén rajzolok, és kezdődhet a gyakorlati kivitelezés. A második alkalommal már próbálunk, és szépen lassan összerakjuk a végső ruhát.

Fotó: Beloved Weddings

Tervezel a közeljövőben előrukkolni új kollekcióval? Ha igen, mit lehet róla tudni?
Nálunk mivel minden ruha egyedi, nem jellemző a kollekció. Van néhány minta ruhánk, de ezeket csak nagyon ritka esetekben adjuk el. Mindig van néhány új darab, kísérletezünk, hogy minél többet tudjunk mutatni a hozzánk ellátogatóknak. Az alapanyagokban viszont igyekszem minden szezonban, sőt, akár sűrűbben újítani. Portugál, francia, japán, görög csipkéket is hozok. Szerintem az anyag a ruha lelke. Nagyon fontos, hogy egymásra találjon a menyasszony és a csipke.

Fotó: Beloved Weddings

Fejezd be, kérlek, a mondatokat!

A leginspirálóbb nő számomra… Frida Kahlo és Maria Callas

A kedvenc anyagom… minden, ami nem megszokott. Imádom, ha egy menyasszony nem olyan ruhát szeretne, mint a többiek.

Akinek a legszívesebben terveznék ruhát egyszer… olyanoknak szeretek tervezni, akik örülnek, hogy tervezek nekik. Rám merik bízni magukat és hisznek abban, hogy szép lesz a végeredmény, és együtt tudunk örülni neki. Ez a legfontosabb, nem az, hogy kinek.

A saját esküvőmön… ha újra lesz esküvőm, akkor azt szeretném, hogy meghitt legyen, hogy mindannyian emlékezzünk a beszélgetésekre, hogy mindannyian tudjunk egymásra figyelni. Nem én szeretném tervezni a ruhám, de mindenképp meg szeretném tartani, hogy 30 év múlva is elő lehessen venni és emlékezni az illatokra, az élményekre, amiket együtt átéltünk.

Takács Dalma

Ez is érdekelhet

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Új sportcipővel ünnepli a nők sikereit a Puma

Szépség

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

Sosem gondolnád, milyen extra előnyei vannak még a lézeres szőrtelenítésnek!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján